| Автор |
Съобщение |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
 въпрос относно PIC C
Здравейте, вече мисля че натрупах необходимите знания и опит докато си "играх" с един 16ф84. Сега мсиля да мина към 16ф877а. Пиша на PIC C с 16ф84 нямах проблеми и информацията в хелпа ми беше достатъчна, а и примерите също много ми помогнаха. Обаче вече функциите стават по сложни, за компаратор, АЦП, ШИМ и т.н., и това което пише в хелпа ми се струва малко постно. Интересувам се дали някой има някаква книжка за PIC C или пък линк с информация.Аз имам една книжка, но в нея е наблегнато главно само на С и основни неща за програмирането на микроконтролери, които аз вече знам. Ако някой има може да ми прати на sv_shady@abv.bg или да я постне тука. Мерси предварително.
|
| Чет Апр 26, 2007 11:06 pm |
|
 |
|
GTN
Регистриран на: Пет Яну 26, 2007 5:05 pm Мнения: 310 Местоположение: из България
|
Кажи коя книга имаш, имам мисля че 2 за Hitech PICC.
Programming Microcontrollers in C.pdf
An introduction to programming Microchip PIC in C.pdf
Сега ще си ходя, утре по някое време ще ти ги пратя ако ги нямаш.
|
| Чет Апр 26, 2007 11:14 pm |
|
 |
|
WDW
|
Може и тука да ги пратиш! 
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Пет Апр 27, 2007 10:49 am |
|
 |
|
GTN
Регистриран на: Пет Яну 26, 2007 5:05 pm Мнения: 310 Местоположение: из България
|
Ето ги за желаещите.
|
| Пет Апр 27, 2007 12:24 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Лично моето мнение е по добре да си изясниш тия модули, защото самите функции не са никак сложни, във всичи езици са ясни и разбираеми, стига да си наясно с архитектурата на това за което пишеш, в твоя случай с периферията и контролните и регистри.
|
| Пет Апр 27, 2007 5:07 pm |
|
 |
|
GTN
|
Напълно съм съглсен с ToHu. Дали ще програмираш на асемблер или на C, все едни и същи неща трябва да направиш с АЦПто или ШИМ или друг модул. По друг начин обаче стоят нещата ако ползваш CCS компилатор.
|
| Пет Апр 27, 2007 6:17 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ммм и за CCS пак е така, аз го ползвам и има случи в които ако не знаеш какво трябва да направиш, и какво да стане като го направиш не се получава. Примерно редовно имам проблеми със сетването на таймерите, конкретно WDT, по точно прескалера му, съответно таймер 0. Но не е само това, понякога с еналга да видиш какво рпави компилатора, как конфигурира периферията защото е омазал нещо, ако незнаеш какво трябва да стане е малко трудно.
|
| Пет Апр 27, 2007 8:34 pm |
|
 |
|
sv_shady
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
Мерси за книгите, втората ми се струва много полезна тъй като периферните модули са обяснени подробно. След размисли и аз стигнах до този извод, за това мисля по - сериозно да зачета даташийта. Мерси на всички отзовали се 
|
| Пет Апр 27, 2007 11:24 pm |
|
|