|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:08 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
Адаптивна СВЕТОФАРНА СИСТЕМА реализирана чрез PIC HELP ME !!
| Автор |
Съобщение |
|
NightVlado
Ранг: Минаващ
|
 Адаптивна СВЕТОФАРНА СИСТЕМА реализирана чрез PIC HELP ME !!
Здравейте . Имам едно задание за курсова работа , което съм изпълнил наполовина . Естествено най-важната част нещо ме спъва . Става въпрос за следното : Адаптивна Светофарна система . Ще започна така : имаме едно кръстовище с направления А и Б , и съответно два (четири) светофара . Целта е да се сложят броячи (съвсем ТЕОРЕТИЧНО) които да броят колите по двете направления , и да се направи така че светофара по чието направление има повече коли (триабва да се сложи някакъв критерий за брой) да задържа малко повече зелената светлина . Целта е да се облекчи кръстовището (но тук не говоря за т.нар зелена вълна , която често се поставя "твърдо" с определено време на светене на светлините спрямо определената скорост за движение в града 50 км/ч) .... Всичко това трябва да бъде реализирано чрез PIC процесор (няма значение какъв точно) , който да работи като таймер и брояч (явно) . И тъй като идея си нямам от начина на програмиране искам да ви помоля за примерна блок схема с командите и тяхната последователност на изпълнение...Ще приложя един фаил с моя блок схема . Според мен тя ще ви помогне доста ..Надявам се да ми помогнете .Ще ви бъда много благодарен !!!!!!
|
| Пон Май 28, 2007 6:42 pm |
|
 |
|
Ки4о
Ранг: Форумен бог
|
В грешен раздел си пуснал темата
|
| Пон Май 28, 2007 7:46 pm |
|
 |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
Курсова работа а пък
Задачата просто трябва да се изпипа технически иначе не е нищо сложно като алгоритъм.
Хващй някаква книжка попрочети малко за ПИК контролерите светни един диод, размигай го, после виж и таймер как се реализира и ще стане. Напълно възможно да го направиш за 2-3 дена. Как очакваш да ти помогнем като и бъкел не знаеш ? Да ти напишем цялата програма ?
|
| Пон Май 28, 2007 10:23 pm |
|
 |
|
NightVlado
|
ами истината е че това не ми е приоритет , съвем други неща ме влекат (като например мултиплексиране на мрежи и т.н) - това с курсовата работа е по един предмет наречен Охранителни системи , който хич не е интересен за мен . Изобщо електрониката не ме влече много . Надявах се да ми помогнете . Просто трябва да я предам , и да ми се махне от главата 
|
| Вто Май 29, 2007 1:03 pm |
|
 |
|
milenjs
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Ами тези мрежи с какво работят, не вярвам вече да се е стигнало до там че паяците да ги мултиплексират и да се изучава биология на паяка и химичен състав на паяжината
Колегите правилно ти казаха - объркал си раздела - пробвай в Пазар!
|
| Вто Май 29, 2007 1:08 pm |
|
 |
|
NightVlado
|
 Няма ли някой фен
Айде малко ХЕЛП де плс !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
| Пет Юни 08, 2007 1:59 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|