Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Core Duo (Куре Дуо) & Router D-Link 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Core Duo (Куре Дуо) & Router D-Link
Имам домашна То-ШИБА A135-S4527, мамата си трака, редово заспива, през 2-3-4-5 часа , както му дойде, мисля, че няма значение кои програми съм стартирал. От Контрол Панел / Дивайс Менаджер / Профессорс забраних единия. Сега като че ли престана да заспива, всъщност много малко време съм го тествал, та не мога още да го твърдя. Професорите са Интел Т2080 1.73 ГХц. Като нов не заспиваше ( на 4 месеца е шибалката ). Операционна система Виндоус Виста Хоум Премиум.

Дали наистина бозата престава да използва единия професор ? Как мога да разбера ? И още, какво е преимуществото на КурЕ Дуо ?
Kато забраних единия професор на шибалката, не забелязах да падна бързодействието, дори обратното, като че ли по-пъргав стана. До преди седмица използвах във фирмата 3-4 годишен П4 с 1 ГБ РАМ, от една седмица имам КурЕ Дуо с 2 ГБ РАМ на не знам си колко менгахерца, и двете машини са с Виндоус ХП СП2, обаче новата ми се струва, че работи по-бавно, някак си по-тромаво зарежда програмите, които използвам. Дали Курето-Дуо не е просто рекламен трик и вътре да са наамали обикновени кселерони ?

И още един въпрос, рутерски, уйаерлес рутер Д-Линк, паблик мрежа, пускам го, пушка, след около 2 часа То-ШИБАТА губи връзка с рутера, единственото решение е да рестартирам рутера, същевременно То-ШИБАТА се свързва с на комшията мрежата без проблем. Някакъв рутерски лек(настройка), че ми иде да му хакна един хамър ?

Пон Авг 13, 2007 5:47 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Лично мнение:

Ни Тошибата е компютър
Ни D-Link е рутер.

И тъй си в Хамерика, връщай ги и си купи нормална техника.

Пон Авг 13, 2007 8:48 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ами това е съвременната електроника... нещата не са такива, каквито бяха

ама и ти си повдигнал въпроси, на които няма отговор.
1. тошиба на времето им викахме якошиба. сега са по-скоро тунешиба-тушиба. или въвсемнешиба.
за 2 години 3 лаптопа тошиба ми се сбъгясаха хардуерно. на единия замина инвертота на монитора, на другия куплунга за монитъра на дъното, на третия чипсетното бга.
последния е безоловен, което донякъде обяснява проблема. да сложиш безоловен 900-краков чип в нещо, което се гъне при пренасяне е ... :evil: но другите са си оловни, и няма оправдание от тази гледна точка.

моя съвет е ръчкай, докато се счупи сувсем и после в сервиза. при тебе трябва да е по-адекватен от тука...

2. ВСИЧКО е търговски трик в интел/М$/и т.н. истината е скрута зад хиляди страници документация, които трябва да прочетеш, за да разбереш каква е разликата. разлика има, наистина. но каква е... няма лесен отговор. ако някой го знае да сподели. номерацията на фючърите в процесора е уж за по-голяма яснота, ама дори и дилърите не я рабират (или особено те :P ). буквите М също допринасят за сгъстяване на мъглата.

интел имат механизъм за фиксване на бугове в процесорите си. викат му "микрокод". редовно го публикуват в бинарен вид. естествено, никой не знае какво става. за това обикновено има грижа биоса. т.е. трябва да се следи често да си качваш актуален биос, поне заради микрокода. дори да е стар процесора, не е гаранция че е стабилен (откъм микрокод). април т.г. фикснаха нещо по класически Р4 (не се сещам точно как се казваше ядрото). така че, мийте си редовно зъбите и си ъпдейтвайте биосите.

при чипсетовете също е наситено с варианти. по-старите чипове имаха само по 2 букви след номера, новите са с три. трябва ти МНОГО голяма табличка, че да се ориентираш кой-кой-е. не че по принцип имаш избор, де.

имам едни програмки, които дават различни резултати на Р4 и ксеон. няма значение с колко ядра са идвете. почнах да чета и се отказах. на АМД не съм пробвал, неам-нерви.

софтуера е същата торба с лайна. на едина и съща машина 2к е по-чевръсто от ХР дори след годин качване и махане на какво ли не. за виста не ща и да чувам. дано не се наложи да минавам заради някоя програма. по-скоро ще се пенсионирам или ще направя ферма за домати.

мога да пиша още много, ама ме гонят задачите

Пон Авг 13, 2007 9:08 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Ето и моето мнение :), ами аз имам лаптоп Fujitsu-siemens с Centrino DUO и давикажа чесно просто се изненадах за каква производителност става на въпрос незнам как са процесорите за настолните компютри но за лаптоп направо избива рибата :) ти сложили драйвери на дъното :)

Пон Авг 13, 2007 12:15 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
MIPS написа:
Ето и моето мнение :), ами аз имам лаптоп Fujitsu-siemens с Centrino DUO и давикажа чесно просто се изненадах за каква производителност става на въпрос незнам как са процесорите за настолните компютри но за лаптоп направо избива рибата :) ти сложили драйвери на дъното :)

Защо ли подозирам, че не си с луиндолс виста :D

Пон Авг 13, 2007 2:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Лично мнение:

Ни Тошибата е компютър
Ни D-Link е рутер.

И тъй си в Хамерика, връщай ги и си купи нормална техника.

Можеше да ги върна през първия месец. Всъщност първия рутер Д-Линк въобще не работеше, светят му всичките светодиоди и толкоз. Тъй като бях купил компютъра и рутера през кредитната карта на един приятел, а той живее в друг щат стававаше дълга и широка. Затова, отидох и купих същия рутер Д-Линк, отворих ги, размених им платките и след една седмица отидох и върнах новата кутия със старата неработеща платка. А бе знам си аз, че нещо дето ти го продават много на сгода не е на добре. Рутера излезна $6 добавка към То-ШИБАТА, който иска да му работи рутера 24 часа, явно трябва да плати повече от $72 :-)

А ги купих, щото живеех с тайната надежда, че на американския пазар ще има по-малко боклуци ( пък и така ми разправяха ), оказа се, че тук има повече боклуци от колкото на българския пазар. Ако не искаш да се набуташ, трябва да изчетеш тонове информация и ревюта, докато попаднеш на нещо свястно, само че това коства много време. Затова съм избрал следната тактика: харесвам си нещо от рекламните трикове, отивам и го купувам, през първите две седмици му скъсвам гъза от експлоатация, ако не издържи го връщам. Практиката е ако върнеш стоката през първите 2 седмици, не ти удържат пари и ти връщат цялата сума, в противен случай се почват пазарлъци и караници и обикновено не ти връщат цялата сума. А американците са големи цигани на тема пазарлъци ;-)

Пон Авг 13, 2007 4:15 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
million прав си :), но вярвам,че ти неси от хората които като им кажеш лаптоп и първите мисли са тоз къде е трагнал да се мери с настолните PC,
но като им кажа на такива хора,че CPU ми струва 500 лв :), а повечето настолни компове за тези пари CPU,дъно и рам вземат и като им покажа каква производителност има малко почват да се нервят,че тяхните компове май не са чак толкова бързи а даже по бавни :), а за vista няма да имам проблем :D тои е правен за работа с него :)

Пон Авг 13, 2007 6:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами Пирев, ако искаш да ти дам няколко урока как се скапва техника, без да личи външна намеса :) Макар че ти не толкова отдавна излезна от България, та трябва да си наясно :)

Майтапа настрани, за лаптопа не мога да говоря, просто знам, че в последно време се нагледах на скапани Тошиби. Но за D-Link мога с пълна сила да кажа че не стават за нищо смислено. Като е толкоз евтин, хвърли го в коша и си вземи нещо там за 20-30$.

Вто Авг 14, 2007 9:07 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
За тошибата не знам, но D-Link-a пробвай да го ъпдейтнеш. При мене имаше положителен ефект.

Вто Авг 14, 2007 1:52 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
аз съм с Т7200 и Vista Pro на Дел M65 след "упдате" чрез биоса на микрокода на ЦПУ-то, Вистата е толкова стабилна колкото и XP на стария ми компютър (инсталиран преди 4г) ...

по принцип не си падам по шарениите, но след няколко месеца на Виста,.... XP-то ми изглежда като 3.11 :)

Вто Авг 14, 2007 2:46 pm
Профил
Аватар

Мнение 
за Куре-Дуото - кво бързодействие ви гони при софтуер написан за 1 процесор...

Вто Авг 14, 2007 2:49 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Рутера е с последна версия на фирмуера, То-ШИБАТА също. Рутера не струва $6, в магазина е за $59, но тогава понеже с лаптопа купих и принтер, ако вземех и рутера, ми правеха остъпка и затова ми излезна $6. Ама и толкова не струва де, снощи четох по сума ти форуми, по 10-балната система, рутера има средна оценка 3-ка.

Само за статистиката, със забранено едно Куре Дуо То-ШИБАТА не е заспивала 2-ри ден ! Цяло постижение, същевремнно не забелязвам машината да работи бавно. Вистата работи стабилно, нямам оплаквания /* само едно де, ама пък то стига: не може да работи Protel 99 SE */ .

Би трябвало с Куре Дуо да има по-високо бързодействие, дори и при софтуер написан за 1 проц, поне би могло ОС-то да пуска различните нишки на различните Курета ;-)

Вто Авг 14, 2007 8:02 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
че само протела от старите софтуери ли не работи на вистата?

Вто Авг 14, 2007 8:43 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
че само протела от старите софтуери ли не работи на вистата?

Поне при мен е така, всичко друго, което и преди съм използвал работи коректно. Предполагам, че по новите версии на Protel работят на Vista, но поне засега не ми се занимава с тях. Изчаквам да закупя още една машина и тогава ще направя downdate от Vista до Win XP SP2.

Вто Авг 14, 2007 8:55 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
това е значителен пробив!
на мен половината софтуери не ми работят (или работят частично) под ХР64. за виста не си и помислям.

Вто Авг 14, 2007 9:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща