Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Малко помощ за начинаещ в областа на микроконтролерите 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Малко помощ за начинаещ в областа на микроконтролерите
Здравейте!Решил съм да си правя едно проектче но ме мъчи един проблем.... една и съща схема е изпълнена с два вида различни микроконтролери ии понеже ии Грам не разбирам от микроконтролери ме интересува кой от двата е по добър надежден ии т.н.. ии най важното може ли да се намери в България?Значи намерил съм две схеми като действие са идентични но са изпълнени по различен начин....
незнам но на мен Parallax BASIC Stamp 2 ми се вижда по простичък :) Схемата служи за контрол на "стъпкови" електродвигатели от компютър казано най накратко.... ако имате някакви въпроси питайте няма проблеми само искам да съм наясно с какво се захващам!

първият е

Parallax BASIC Stamp 2 Microcontroller

ето и линк към него

http://www.parallax.com/detail.asp?product_id=27291

вторият е

ATmega64

ето и линккъм него

http://www.futurlec.com/Atmel/ATMEGA64.shtml

Благодаря!

Последна промяна Demony на Пет Окт 26, 2007 3:37 pm, променена общо 1 път

Чет Окт 25, 2007 5:02 pm
Профил

Мнение 
По добре се захвани със Atmega,...фициалния сайт е www.atmel.com, търсиш AVR микроконтролери,.....имат си безплатна среда за програмиране на С и асемблер и са широко популярни,....и в България се намират

Чет Окт 25, 2007 5:17 pm
Профил

Мнение 
Такаа значи вижте сега!

ето това е темата в този форум от която взех идеята

http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopi ... sc&start=0

в първия пост има линк.... от който се отваря сайта с устройството което искам да направя

най долу в сайта има линкове към схемата на свързване на програматора..... но както виждате всичко е доста "сложно" като връзки и т.н. и най малкото аз предпочитам да запоявам елементи за SMD монтаж на печатна платка а не да си правя експерименти като автора на устройството на експериментална...

горе долу същото нещо като проект съм намерил изпълнено и с Parallax BASIC Stamp 2 Microcontroller който се продава с платка и т.н. погледнете линка в първия ми пост..... но незнам дали изобщо се продава в БГ и НАЙ важното как стои въпроса откъм Софтуер за двата микроконтролера.... защото никога не съм се занимавал с програмиране на микроконтролери (от 1 месец уча JAVA в училище но това е друга тема) та погледнете

Пет Окт 26, 2007 3:36 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Много си далече от тия неща. Почва се с мигане на светодиоди и малко по малко нагоре. След година 2 упорство може да правиш и нещо което да върши реална работа.
Малко по бързо можеш да тръгнеш с Paralax совия просесор. Там се пише на скрипт език и е разработван за хора дето много не разбират от програмиране а искат да програмират :). Но наученото за Paralax е в голямата си част неприложимо за други контолери. Такъв чип може да се достави от digikey посредством Comet или Футурел.
Ако си упорит и не те мързи започваш да учиш AVR и всичко по реда си. Някох ден ще можеш да си осъществиш сегашната задачка. :)

Пет Окт 26, 2007 6:42 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]