RS-232 ТАПИ
Някой знае ли по подробно за основните принципи чрез които се правят тези тапи.
Поне така знам че се наричат, чрез тях тръгват някой стари управления на машини.
Компютъра е 486. Софтуера е под DOS.
Ами в общи линии "тапата" е защита на интелектуална собственост от кражби. И като такава разработчиците най-вероятно проявяват доста добра фантазия. Може да представлява всичко - да и се подава нещо и от нея да се чака друго нещо. Да има важна част от програмата в нея и други подобни. И като защита най-вероятно хората са се постарали да я направят практически невъзможна за мултиплициране. Например идеята за прослушване на ком порта им е дошла преди да ти дойде на теб и т.н. Мога да ти препоръчам да се обърнеш към някой руски сайт за такива идеи. Братушките се славят с подобни подвизи.
Съб Дек 08, 2007 12:49 pm
Комбинатор
Ранг: Новодошъл
Това е общо казано.
Най малкия проблем е прослушването на ком порта. (тогава нямаше какво да слушаш, тапата липсваше)
Информация за ком порта търся не за този случай.
Интересувам се само за обща култура.
Тапата на машината е направена, и тя работи.
Трябваше в продълшение на месец, да се преглежда ред по ред декомпилираното exe.(от доста добър програмист не от мен,
аз само помагах и направих новата тапа).
Интересуваше ме само имало ли е по лесен начин.
Както казах, руснаците имат богат опит в кражбата на интелектуална собственост. Щом програмист се е справил за месец значи не е била чак толкова добре защитена. Може и да е имало по-лесен (кешов) начин
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл