Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Кое е по-удачно PCMCIA-3G-router или GSM-GPRS-PC ?! 
Автор Съобщение
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение Кое е по-удачно PCMCIA-3G-router или GSM-GPRS-PC ?!
Здравейте на всички, как мислите, кое е по-удачно като решение за реализация на ползване на интернет чрез мобилен оператор?! Ако някой може да помогне с опит по въпроса много ще съм му благодарен!

Решение 1. закупуването на PCMCIA или ExpresCard платка за лаптоп със съответната тарифа ?!
Решение 2. GSM със GPRS модем и връзка към лаптоп USB/RS232/IrDA ?!
Решение 3. друго предложение

Въпроси : Надеждност, дълговременна експлоатация, цена на услугата, възможност за работа с различните оператори, и др. за които се сещате

Сря Дек 12, 2007 11:51 am
Профил YIM
Аватар

Мнение 
Няма ли някой да удари едно рамо по темата... наистина съм лаик по въпроса и срам не срам питам :oops:
Искам да ползвам и-нет от време на време но ежедневно на место което има само GMS мрежа и на трите оператора, не е проблем да купя картата PCMCIA която прелагат М-тел на далавера само за 499лв. но се притеснявам чесно казано дали няма да се окаже че ще работи само с карти на М-тел, другите оператори нямат подобни което донякъде е в полза на съмненията ми.
От друга страна за тази сума мога да си взема поне 2 телефона със модем и да влизам през тях, аз поне така мисля , но ще е добре да чуя някой който има повече опит в бранша !

Чет Дек 13, 2007 9:36 am
Профил YIM
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Според мен добър телефон с GPRS модем е по-добро решение за инцидентно ползване на Интернет. За постоянно On-Line присъствие е по-добре GPRS модем - PCMCIA карта, но без обвързване с конкретен оператор. Има вече и специални карти за данни. Прегледай тарифите на трите мобилни оператора за цената на трафика.

Чет Дек 13, 2007 10:52 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
forest_gump написа:
Няма ли някой да удари едно рамо по темата... наистина съм лаик по въпроса и срам не срам питам :oops:
Искам да ползвам и-нет от време на време но ежедневно на место което има само GMS мрежа и на трите оператора, не е проблем да купя картата PCMCIA която прелагат М-тел на далавера само за 499лв. но се притеснявам чесно казано дали няма да се окаже че ще работи само с карти на М-тел, другите оператори нямат подобни което донякъде е в полза на съмненията ми.
От друга страна за тази сума мога да си взема поне 2 телефона със модем и да влизам през тях, аз поне така мисля , но ще е добре да чуя някой който има повече опит в бранша !

аз ползвам телефона си с bluetooth и си работи прилично (GSM &/| GPRS) - не виждам никаква причина да даваш пари за PCMCIA карта...
(телефона си стои в джоба ми:) )

бях се засилил към "широколентовите услуги" на MTEL - обаче се оказа че са достъпни само в София, Варна, Пловдив (иначе караш на GSM/GPRS - квото има)

ако ще го ползваш като основен - ще трябва да си вземеш "пакети" - щото ще те одерат !

преди 1-2 месеца в Истанбул ползвах интернет в роуминг и за 2МБ МТЕЛ мЪ удрусаха към 40 лв !

Чет Дек 13, 2007 11:58 am
Профил
Аватар

Мнение 
Мерси за мненията, аз също ги споделям но не бях убеден...

ps66 написа:
аз ползвам телефона си с bluetooth и си работи прилично (GSM &/| GPRS) - не виждам никаква причина да даваш пари за PCMCIA карта...
(телефона си стои в джоба ми:) )

бях се засилил към "широколентовите услуги" на MTEL - обаче се оказа че са достъпни само в София, Варна, Пловдив (иначе караш на GSM/GPRS - квото има)

Така и направих, само че връзката е с кабел по USB от там си взема и захранване телефона по време на работа което според мен е по удачно от блутуут, телефона е SE W200i, хванах случайно някаква промоция не съм го избирал конкретно, сега остава да го пробвам.

Пет Дек 14, 2007 12:05 pm
Профил YIM
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]