Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Книги на тематика програмиране 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение Книги на тематика програмиране
Здравейте, и честита нова година. Наскоро започнах да изучавам отново вече сериозно C++ и реших да си набавя малко книжки. За самият език имам няколко, но сега се налага да намеря и няколко свързани с алгоритмите. Ровейки се в интернет книжарниците намерих няколко книги но незнам коя точно ще ми свърши работа:

Първа
Втора
Трета

Ще съм много благодарен ако ме насочите. :roll:

Вто Яну 01, 2008 6:22 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Здравей :) Аз имам първата книжката и съм много доволен, в нея има доста материал обхванат - като се почне от разни алгоритми за намиране на НОД, НОК, за прости числа, минава през задачи с пълно изчерпване, теория на графите и стига до разни сложни алгоритми специално разроботени за конкретни проблеми. Аз лично се занимавах със състезателна информатика до миналата година (стигал съм до национален кръг на олимпиада по инфо, имам и разни други успехи) и всичко това дължа на тази книжка и на г-на ми по информатика, но това е друга тема. Общо взето тази книжка ще ти научи да мислиш по необходимия начин, че да можеш сам да съставяш необходимите ти алгоритми. След нея ти препоръчвам томовете на Кнут :)

Сря Яну 02, 2008 12:36 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2 мнения ]