|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:39 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Четирислойна платка в протел?
| Автор |
Съобщение |
|
mk912
Ранг: Новодошъл
|
 Четирислойна платка в протел?
Въпросът ми е следния: Искам да направя четирислойна платка на алтиум дизайнер 6 като
2 и 3 слой да са само захранващи, може ли някой да ме светне де да цъкна че ми изтекоха
очите по монитора вече.
|
| Чет Яну 17, 2008 3:21 pm |
|
 |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Като си на PCB то
-->Design
------>>Layer Stack Manager
десен бутон на шаренията(в средата на екрана  )
-->Example Layers Stack - гледай примерни 2 4 и пове4е слойни платки
-->> Add Signal layer сигнални слоеве
-->> Add Internal Plane -- вътрешни захранващи слоеве например
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Яну 17, 2008 4:09 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ако можеш първо се допитай до платкаджията как точно иска PowerPlanе слоевете. Някой ги предпочитат негативни, други предпочитат да са си нормални полигони в сигнални слоеве. Всъщност за тях няма разлика, въпроса е да се разберете да не стане сакатлък.
И си помисли добре дали ти трябват 4 слоя. Цента е в съвсем друг порядък (в БГ де), а за българските платкаджииници това са технологии от бъдещето:)
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 17, 2008 4:17 pm |
|
 |
|
mk912
|
Благодаря много за съвета от МУХАТА веднага ще го разгледам въпреки че докато рових минах оттам
но не съм се сетил да щракам с десния върху картинката. Иначе платката може да бъде и двуслойна но
ще трябва да се правят компромиси - въпроса е какво ще струва. Казаха ми че в Русе може да стане
но не знам какви са им цените а че ще има дълги телефонни разговори с платкаджията то е ясно
|
| Чет Яну 17, 2008 4:29 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами Русе е може би най-добрата платкаджииница в БГ (съдя по собствения си опит), но и най-скъпата. Просто да се ориентираш - ако двуслойна платка при евтините пладкаджии (Селектра, LTM, Гара искър) излиза 50лв. то в Русе ще ти се върже на 200лв. (говоря за малки количества). Същата четирислойна в Русе ще струва 500лв. Просто в Русе си плащаш цена за подготовка (платките са на прилична цена). Там е оправдано само за краен вариант на платка, и серийно пройзводство, когато цената за подготовка ще ти се размие от серията. Иначе ще ти излязат златни.
Хубавото при тях е че мяташ файловете, казваш си условията и те ти казват цена. И наистина после е толкоз. А не като Микрон 20 например, според настроението и цената.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Яну 17, 2008 4:39 pm |
|
 |
|
mk912
|
Мерси много за инфото. А какво точно включва подготовката на файловете? До сега съм
правил само в Селектра обаче да си променям футпринта на контролери и памети за да им
се впиша в клиренса от 10 мила ми се струва несериозно.
|
| Чет Яну 17, 2008 6:37 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами шаблоните, стенсил, дрил файловете, фрезата, програмата за ел.тест и пр. При по-големите фирми това ти го начисляват като отделна цена, която се плаща еднократно. Така знаеш след това колко ще струва чиста платка. И когато ти потрябва следващия път просто звънваш и казваш - пусни ми от ония и така....
При малките фирми обикновенно тия неща ги маскират в цялостната цена. Щото знаят че я пускаш повече платки, я не.
|
| Чет Яну 17, 2008 7:14 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|