| Автор |
Съобщение |
|
mosdef
Ранг: Минаващ
|
 Проблеми с JDM
Навързах си един JDM на тестова платка (от тези дето не се запояват ами се ожицяват ) и да не повярвате заработи от раз  ! Поръчах си печатна платка, налепих го по същата схема и със същите компоненти, ползвам и същия кабел за връзка със същия компютър и не работи! Проверих връзките 10 пъти - наред са. Проблема е там че като пусна hardware check B ICProg като щракам върху дата и клок, съответните портове на цокъла си дават 5 в. На захранването идва 4.95 (колкото идва и на този на тестовата палтка), обаче като дам енабле МЦЛР и всичко останало умира (захранване, напрежението на дата и на клок). Върпоса ми е къде евентуално да търся проблема? Не ми се поръчва друга платка за да направя същото упражнение отново и пак така да стане. И друго питане ако отрежа връзката на МЦЛР и му пусна 12 В от захранването на компа ми дали ще заработи пущината?
|
| Нед Фев 03, 2008 10:25 am |
|
 |
|
plameniv
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Проблеми с JDM
Дай схема върху която да се води дискусията !!!
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Нед Фев 03, 2008 11:46 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
На последния въпрс отговора е не. На другия - имаш окашорено нещо по хардуеъра. По добре си налепи един пропик2 - малко по сложен е ама пък се държи значително по-добре от jdm. Или най-добре си купи готов някакъв ...
|
| Нед Фев 03, 2008 11:50 am |
|
 |
|
mosdef
Ранг: Минаващ
|
 Re: Проблеми с JDM
|
| Нед Фев 03, 2008 11:55 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
абе хората наистина ли правят такива идиотизми, или това е заради идиотския начин на дупчене на идиотския пик? не съм гледал много отдавна описание на процеса на дупчене, ама... 24-та серия как се програмира с това нещо? през DTR/CTS?
и аз като студент се кефех на писането на асемблер с фатки. цял ден се дзвериш как да оптимизираш нещо да стане с 5 инструкции или да е на един ред. даже в "компютър за нас" имаше конкурс с едноредови програмки. това продължи докато един ден не се ноложи да си оправя спешно бъг в програма отпреди година.
а да се пести от хардуер е още по-тъпо.
|
| Нед Фев 03, 2008 4:29 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Сглоби си това, схемата ти наистина не струва
|