Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Питане за Xilinx FPGA? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Питане за Xilinx FPGA?
От известно време се опитвам да науча нещо повече за работата с тези чипове, и изпробвах три версии на WebPack средата на Xilinx-7.1, 9.2, 10.1.
Вместо да усетя някакво видимо подобрение, забелязвам все по тромав интерфейс и драстично нарастване на забавянето при компилиране до файл за програмиране?!
Системата която ползвам е Селерон Д 2.4ГХз, РАМ-512МБ ДДР2, ОС-УинХП SP2.
Упражнявам се на Спартан 3/200К, а опитите ми не покриват и половината ресурси на чипа, т.е. не се компилират големи проекти.
Не ми се мисли ако трябва да се компилира на по-голям чип, колко време ще се затрие в итерации.

Колегите работещи с FPGA с коя среда или версия, оперционна система, компютърна конфигурация, биха ми препоръчали да ползвам?

Вто Юли 08, 2008 9:20 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
10 версия не съм ползвал още...В момента съм с 9.1 SP3...и съм доста доволен....Моето ПЦ също не е последна дума на техниката.... но не съм имал подобен проблем.....Колко голям е проекта....CLB имам предвид, че не можеш да го компилираш?....аре ако имаше проблем със синтеза бих те разбрал...но с компилирането не би трябвало да имаш проблеми...

Ето какво препоръчва Xiinx за ОС и памет при изполаване на 10.1: http://www.xilinx.com/ise/ossupport/index.htm
http://www.xilinx.com/ise/products/memory.htm

Вто Юли 08, 2008 10:02 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Niki,
не виждам какво те притеснява по-бавната работа......
иде реч, ти бърза работа имаш ли:?:
за проекта дали е за FPGA, дали е микроконтролер, дали е диоден умножител, или си решил да сковеш кочина ;) най- важно е крайния резултат, т.е. това, което си замислил като функционалност да го имплементираш(сковеш) и да го тестваш и да работи вярно :!:

иначе по темата, аз имам подобен проблем, но той ми е от виндовса... нещо драстично ми е забавена файлова система... иде реч ако изтрия директория с 100-на файла трие около 2мин.. а при компилиране на фпга проект много фай-лове се създават и трият... та проблема го има и при мен, но не искам да си преинсталирам машината..а явно има проблемация с операционната система... но не ми е работа да търся кво точно се е случило и не се хабя :)

Сря Юли 09, 2008 11:05 am
Профил
Аватар

Мнение 
Качи си един Redhat дериват Scientific Linux примерно и забрави за графичната среда (Modelsima-а е изключение разбира се).
Мога да ти дам Makefile за XST и Modelsim. Аз си пиша кода на xemacs, като за малки корекции използвам jmacs.
По-бьрз начин за работа от това няма.

Сря Юли 09, 2008 6:53 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
За да пресека любимата дискусията за операционните системи в зародиш се коригирам още сега.
Може да работиш и под DOS. Това обаче не сьм го пробвал. Cвали си тези два документа в подходящите за теб версии и дерзай.

http://toolbox.xilinx.com/docsan/xilinx ... ev/dev.pdf
http://toolbox.xilinx.com/docsan/xilinx ... st/xst.pdf

Сря Юли 09, 2008 7:06 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
HCL написа:
Може да работиш и под DOS.

На Windows-а да не му казват галено "DOS" вече. :P

Ако на някой ISE-то му се чини бавно, може да го поускори с linux-ската версия. Дори не е задължително да е RedHat, тръгва на почти всичко с правилните библиотеки.

Чет Юли 10, 2008 11:13 am
Профил
Аватар

Мнение 
Имах предвид Command Prompt shell-a. Но си прав, че DOS като термин не беше на място :)

Чет Юли 10, 2008 1:09 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
;-)

Хубавото на ISE-то е че си има нормалния command-line интерфейс и бъгливото GUI не е задължително (на мен лично ми гърми случайно кликайки по главното меню). Един прост makefile и няколко спомагателни файла позволяват изцяло конзолна и удобна работа.

Чет Юли 10, 2008 2:34 pm
Профил

Мнение 
woody написа:
;-)

Хубавото на ISE-то е че си има нормалния command-line интерфейс и бъгливото GUI не е задължително (на мен лично ми гърми случайно кликайки по главното меню). Един прост makefile и няколко спомагателни файла позволяват изцяло конзолна и удобна работа.

Имаш впредвид ISE линукс или уиндоус средата?

Нед Юли 13, 2008 4:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И двете.

Сря Юли 16, 2008 8:26 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]