PIC16F84A RS232 - МОЛЯ ЗА МАЛКО ПОМОЩ!
Здравейте аз съм начинаещ в програмирането на ПИКове, уча се по 1вата част на книгата на МК.
От 2 седмици посещавам форума ви и най-сетне реших да се регистрирам.
Eвала на създателите!
Та така надявам се да ми помогнете поне малко за един мой тестов (учебен) проект...
Значи имам един пик16ф84а. От RA0 трябва да излиза сериен сигнал към един макс232 и отам да влиза в компютъра.
Целта ми е на хипертерминала да се изпише "a4o". Към RA1 има вързан светодиод който индицира дали нещо не е забило, т.е. ако сичко е ОК ще свети ако забие някаде ще е угаснe.
Баудрайта ми е 9600 (104us реализирани с 104 nop-а) parity:none bits:8 stopbits:1 flowctrl:none
Сам го писах кода по диаграмата в прикачения архив и съм обеден, че някаде имам грешка!
Единствената разлика е че на диаграмата стопбитовете са 2 апък аз съм сложил само 1 ама не мисля че е от това проблема.
Даже като го включа към ком порта кат пусна терминала и кат му пусна адаптера веднага светва светодиода и са изписват гарганели на терминала
Кварца е 4Mhz с по 22 пф конденз към маса.
И отделно от темата искам да попитам още 1 въпрос: Мога ли PIC16F84A-04/P да го пусна на честота по висока от 4Мхз защото в даташиита пише 20Мхз пак ми казаха че туй 04 значело макс. 4Мхз пак и в книгата на МК така пише?!
Надявам се да ми помогнете

че отношенията ни с пиклиото са

и само са
За сега това ако се сетя пак нещо ще питам