| Автор |
Съобщение |
|
Radoslav70
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Мар 19, 2010 12:34 pm Мнения: 79 Местоположение: Северно полукълбо
|
 Привет. Търся някой да ме обучава и консултира за ARM9
IDE Eclipse, JTAG от OLIMEX, RTOS eCos, Приложение Ethernet Софтуер Стек
|
| Пет Мар 19, 2010 12:41 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Много високо си се прицелил Радославе. Дано да знаеш с какво се захващаш и дано си струва. Успех!
|
| Пет Мар 19, 2010 7:10 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Избрал ли си хардуерна платформа вече? Може би някой ще се наеме да ти помогне, ако е работил с избрания от теб чип ...
|
| Пет Мар 19, 2010 7:58 pm |
|
 |
|
smtp
Ранг: Новодошъл
|
тази тема ... не е ли за ... пазар !? 
|
| Пет Мар 19, 2010 8:38 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Тук, освен miro_atc, май няма друг да разбира ARM/Cortex 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Мар 19, 2010 9:58 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Пирев ти кво пиеше?
сериозно не съм само аз... познавам поне 2-ма по-навътре по това което пита човека, но ме съмнява да имат свободно време...
Ако има проблеми с АРМ ядрото, Еклипса или jtag-a може да помагам, но за обучения чак едва ли ще имам време
бтв какво точно по етернет трябва? и задължително ли да е АРМ9?
|
| Пет Мар 19, 2010 10:40 pm |
|
 |
|
sukhoi
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Чет Авг 21, 2008 2:52 pm Мнения: 476 Местоположение: Пловдив
|
ами защо точно арм..стека на майкрочипци не е зле, е често го ъпдейтват но пък има много апликейшъни пък и олимекс го продават направо с този качен. Говоря за пик макси и мини уеб
|
| Съб Мар 20, 2010 10:09 pm |
|
 |
|
Radoslav70
Регистриран на: Пет Мар 19, 2010 12:34 pm Мнения: 79 Местоположение: Северно полукълбо
|
 Благодаря за интереса
Едва ли някой в България е работил точно с този чип, става въпрос за ERTEC200 и съответната развойна платка от SIEMENS. Използва се в автоматизацията и освен конвенционалната TCP,UDP/IP осъществява още трансфер на данни в реално време - под 10ms и тактсинхронна комуникация - под 1ms и jitter под 1 микросек. Този ASIC e с ARМ946 + 2PHY и съответната периферия. Стека е от SIEMENS и е open source и политиката им e да се внедри PROFINET и да измести по старите мрежи PROFIBUS, INTERBUS и т.н, които не са съвместими с Ethernet. По този начин всички нива на автоматизацията от най-ниското машините в цеховете, през визуализацията и контрола, чак до офис нивото - статистиката, склад, организация и проект мениджмънта се свързват в една единствена мрежа, която притежава всички характеристики и трите вида комуникация TCP/IP, RT - real time, IRT - isochronous real time. Накратко казано три в едно 
|
| Пон Мар 22, 2010 9:46 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
А твоето място в тая картинка?
хардуер ли ще правиш, или ще пишеш за готов такъв?
опит някакъв?
|
| Пон Мар 22, 2010 9:22 pm |
|
 |
|
Radoslav70
|
 Привет
Засега имам една развойна платка от SIEMENS с ERTEC200 + софтуерния стек и се опитвам да я подкарам. Опитвам се да осъществя комуникация с едно PLC за Motion Control казва се SIMOTION P350 през PROFINET. По натам трябва да мина на SIMATIC WinAC RTX, това е сoфтуерно PLC базирано на Real Time Extention за Windows - IntervalZero, поне така съм решил. IntervalZero може да работи на 4процесорни PC обединяващо контрола и визуализацията, като при това изполването на мощни DSP в много проекти вече не е рентабилно. Използването на мрежа в реално време + PC + периферия в релно време е перспекривата в бъдеще (поне в автоматизацията).
Засега трябва да подкарам ERTECа с IRT по-натам ще видим. Опита ми е в областта на честотните преобразуватели (силова електроника) и идеята е в тази посока. Засега няма да правя допълнителен хардуер, ще използвам развойната платка, тя е достатъчно функционална, ще ползвам готов хардуер за конвертора. Опит имам в областта на PLC и частично с развойни системи със С, обаче RTOS с многозадачното програмиране и механизмите за синхронизация са много комплексни, ще ми трябва може би доста време. 
|
| Вто Мар 23, 2010 10:33 am |
|
|