|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:40 am
Въпрос относно електротехниката..
| Автор |
Съобщение |
|
student122
Ранг: Минаващ
|
 Въпрос относно електротехниката..
Така...първо здравейте на всички.В момента изучавам дисциплината теоретична електротехника и искам да попитам дали реално този предмет ти трябва след като завършиш,понеже в момента не мога да се сетя къде ще прилагам тия знания,освен на изпита .....Ще очаквам вашите мнения с интерес! 
|
| Съб Мар 27, 2010 8:02 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Вземи затрий темата, защото е срам и позор за теб такова питане!
|
| Съб Мар 27, 2010 8:12 pm |
|
 |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Ще станеш съветник на премиера/президента. Ще си направите един АЕЦ за 10 000 000 000 Е и ще си прибереш 10 000 000 Е "комисионна" и живтота ти е уреден.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Мар 27, 2010 8:26 pm |
|
 |
|
Zeus
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
90% от всички неща, които учиш, дефакто няма да ги използваш в живота. Остават 10%. Ако можеш да ги отсееш тия 10%, които ще ти влязат в употреба, значи се е родил нов пророк.
Сега сериозно. Целта е, когато нещо ти е необходимо (рабирай знания), да си спомниш че то съществува и къде точно да го намериш. И никога не можеш да си сигурен за нещо дали ще ти потрябва, докато не дойде момента.
Не се обиждай на колегите, но са прави в случая да ти отговорят по този начин. Ако наистина не знаеш, дали ще ти потрябва точно този предмет, защо по дяволите записа такава специалност?
|
| Съб Мар 27, 2010 8:55 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
просто го научи, ок? научи всичко което се опитат да ти пробутат в тоя университет и не бягай от висшата математика - колкото и да те убеждават, че не ти трябва много-много. не знаеш на къде ще те отвее вятъра после - може в енергото да се хванеш, тогава много ще ти е мъчно че не си учил ТЕ когато ти е трябвало. не се знае дали няма да почнеш да работиш автоматизация - тогава ще се чудиш за къв х*й не си чел законите за регулиране. а току виж си започнал да проектираш нещо за обработка на информация - я филтри, я подобни чудеса - тогава да знаеш колко ще си биеш главата, че не си спомняш от математиката ониииия далечни работи. и както каза колегата - не можеш да знаеш всичко - научи го, разбери го, после го забрави, но когато ти потрябва - много лесно ще го извадиш от чекмеджето и ще те огрее как да го ползваш в твоя конкретен проблем. няма безполезно знание.
|
| Съб Мар 27, 2010 9:09 pm |
|
 |
|
amdatlon
|
Зависи какво си решил да правиш след като завършиш.
Ако ще ставаш овчар , абсолютно не ти е необходим предмета
Но ако имаш намерение да се занимаваш с нещо което има в себе си ток ....
.... все едно питаш : абе ще трябва ли да различавам ляво от дясно и право , ако ще карам кола , или е излишно губене на време ?
|
| Съб Мар 27, 2010 9:10 pm |
|
 |
|
zaphod
|
теоретичната електротехника вероятно ми е най-полезния предмет от всичко което учихме, дори по-полезна от линейната алгебра.
разбира се, това не означава че ще е полезна и за тебе, дори мога да се хвана на бас че няма да ти е полезна.
|
| Нед Мар 28, 2010 9:36 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
 Re: Въпрос относно електротехниката..
Кой си?
Какво си?
Какво учиш?
Къде учиш?
Какво си мислиш, че ще правиш когато завършиш?
Надявам се бях интересен...
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Нед Мар 28, 2010 11:28 am |
|
 |
|
smtp
Ранг: Новодошъл
|
на такова "питане" - отговора е ясен:
НЯМА да ТИ е полезна изобщо!
|
| Нед Мар 28, 2010 12:37 pm |
|
 |
|
the_bull
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Съб Авг 18, 2007 11:39 am Мнения: 137 Местоположение: Русе
|
Питам се дали докторите задават такива въпроси. Примерно "Трябва ли да уча анатомия като ще ставам общо практикуващ лекар?".Щото тогава израза "Като знам колко съм инженер ме е страх да ида на доктор" ще важи с пълна сила.
|
| Нед Мар 28, 2010 1:43 pm |
|
 |
|
student122
Ранг: Минаващ
|
Направихте ме на г*з обаче  ,което може би си го заслужавам..,но...Все пак да хвърля малко яснота .. Студент съм в ТУ-Варна,2-ри курс,специалност Електроника.По теоретична електротехника съм доста добре-освободих се от първа и втора част,даже ще ходя на олимпиада тази година.Обаче когато 90% от колегите ми натякват,че си давам зор напразно,че това е безполезно..Принципно не им обръщах внимание,но когато даскалката ми каза,че нямало да ми трябва вече наистина се зачудих за къв х*й си хабя силите и да ви кажа честно се поотчаях и така.Затова исках да видя и вашето мнение,което е че съм идиот... както и да е.
|
| Нед Мар 28, 2010 3:02 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
всъщност 90% от колегите ти са неграмотни, но това си проличава, когато някой ден се наложи да работиш с тях по технически задачи. Да не дава Господ да ти се пада такова "щастие" ...  Успех!
|
| Нед Мар 28, 2010 3:42 pm |
|
 |
|
sthx
|
Няма за какво да се притесняваш. Тука на всеки му хлопа по нещо. 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Мар 28, 2010 7:35 pm |
|
 |
|
amdatlon
|
 |  |  |  | student122 написа: Направихте ме на г*з обаче  ,което може би си го заслужавам..,но...Все пак да хвърля малко яснота .. Студент съм в ТУ-Варна,2-ри курс,специалност Електроника.По теоретична електротехника съм доста добре-освободих се от първа и втора част,даже ще ходя на олимпиада тази година.Обаче когато 90% от колегите ми натякват,че си давам зор напразно,че това е безполезно..Принципно не им обръщах внимание,но когато даскалката ми каза,че нямало да ми трябва вече наистина се зачудих за къв х*й си хабя силите и да ви кажа честно се поотчаях и така.Затова исках да видя и вашето мнение,което е че съм идиот... както и да е. |  |  |  |  |
Идеята ми е че ако ще се занимаваш с нещо свързано с ток , няма как да минеш без да знаеш основните неща по електротехника .Истина е че има много специфични неща които може и никога да не ти потрябват , но основните със сигурност ще ги приложиш .Може и не в такъв вид какъвто ги учиш  като суха теория .
Да не говорим че в по горните курсове също ще ти трябват базови знания от ТЕ.
Но като каза че си много добре по ТЕ , тогава няма за какво да те е грижа , щом ти се отдава да го разбереш само може да се радваш 
|
| Нед Мар 28, 2010 7:53 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Моя син е на 6 години и вече се измъква с репликата "Хората са различни." Така че да ти го кажа и на теб - хората са различни. Някои трудно вдяват и затова сигурно и на лекции не ходят и поркат биричка в барчето. Други много го вдяват и за това поркат биричка в барчето. Трети залягат здраво над учебниците, но накрая с триста зора едвам изкарват там нещо около 5-ца. Четвърти(ти май си от тях) ученето им се отдава. Правят го с лекота. Познай какво си мислят за тези като теб хората от първите три групи...
Чак даскалката си уплашил. Ей страшна работа.
Ама не забравяй, че един инженер не работи толкова с машини колкото с хора.
От мен успех.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Нед Мар 28, 2010 10:09 pm |
|
|