|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:18 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Ники
Ранг: Почетен член
|
 RFID с U2270B кое как?
Правя си постановка с тоя чип, мислейки че всичко е написано и ясно , но след два дни борба реших че без питане няма да мина.
Направил съм първата и най-проста схема, от трите посочени в даташита.
Първoта неразбиране е за начина на използване на извода CFE, ако искам само да чета тагове, тоя извод мести ли се?
Другото неясно, от посочениете диаграми за синхронизация при декодиране на манчестър код, сякаш умишлено има допуснати грешки при сравнение с константите за времената.
За ориентация какво влиза в процесора, си написах програма да принтвам широчината на импулсите при поставен таг, и видях че времената играят средно с +-15-20%, а на моменти и доста повече, това нормално ли е?
А когато няма таг около антената на изхода от чипа си бълва шум, има ли начин да се предпазя от него?
|
| Чет Юли 29, 2010 1:01 am |
|
 |
|
Wise
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Ползвал съм го и не съм имал особени проблеми. Също с "простата" схема.
CFE се ползва при запис в W/R таг. Пробвай да намалиш индуктивността за да няма паразитни шумове.
И кондензаторчетата по захранването са си ясни.
Работил съм само с W/R и спазвах точно времената описани от Атмел .
На осцилоскопа картинката не е като теоретичната. Няма добра синусоида, но това да не те притеснява.
W/R картите имат особености - някои комбинации от битове "не са желани".
Алгоритъма за манчестер декодирането мисля, че беше точно описан.
Имаше преди и друга тема във форума за синхронизацията.
|
| Чет Юли 29, 2010 10:07 am |
|
 |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
ами да, особено тесните импулси играят. например при манчестър отговор, преходния процес от спирането на предаването захапва водещите синхро битове и ширината им тръгва от много малка до нормална.
|
| Чет Юли 29, 2010 1:38 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|