Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Проблем при програмиране на 2402-Помогнете? 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Проблем при програмиране на 2402-Помогнете?
Първо задравейте, нов съм във форума, както и в програмирането .Наложи ми се да програмирам 2402 Eprom. На нея пише ATMLU01602B 1 и под него 0F3028G, не знам това до колко отговаря на 2402, но в магазина ми го продадоха за такова.Когато опитах да я програмирам не постигнах никакъв успех.Програматора, който използвам си го направих по схемата от сайта
http://www.lancos.com/siprogsch.html#baseboard
Програмата която използвам е Pony Prog 2000 .Свързах програматора към Com порта, сложих чипа в цокала, стартирах програмата, тя си направи калибровките, от "interface setup" и зададох "Si Prog API" , "Com 1" и потвърдих.След това избрах I2C Bus 8bit eeprom и до него 2402, избрах bin файла, който искам да запиша и му дадох "write".Вместо да започне да записва ми искарва съобщение "Missing devices (-13)".Някои да се е сблъсквал с подобен проблем?Не знам къде бъркам, някоя настроика на програмата ли не съм направил,нещо друго ли съм изпуснал?Моля помогнете!!!Забравих да кажа че в "interface setup", когато му дам Probe ми дава ОК

Съб Мар 12, 2011 7:10 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Да не би да си сложил превключвателя на захранването на външно захранване а да не си включил захранващ адаптер? Ако няма грешка в направата на програматора, с тази памет не би трябвало да има проблем.

Нед Мар 13, 2011 10:13 am
Профил

Мнение 
Ами на вътрешно захранване е(джъмпера е между 2 и 3), а за външно захранване за тази памет колко V са нужни?Ще проверя още веднъж схемата да не съм допуснал някоя грешка.Може ли някои от елементите по схемата да се е прегрял при запояването въпреки че гледх да действам бързо с поялника.Данеби напрежението от Com-a да е недостатъчно за програмирането на чипа и за това да изкарва подобно съобщение.Ако му вържа една 9 V батеия и го пусна на външно захранване достатъчно ли ще е?Преди малко отново проверих схемата за грешки и не открих такива.

Нед Мар 13, 2011 10:49 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
На адаптера има ли поставен джъмпер JP1?

Нед Мар 13, 2011 11:46 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]