Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Xilinx ISE warnings 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Xilinx ISE warnings
Веднъж бях питал ама съм забравил, а чичко гугъл не желае да ми припомни как ставаше...

Значи искам да изключа определени warning-и на определени сигнали ??

При алтера става лесно. Всяка забележка е резултат от някакво правило. На сигналите за които искам слагам атрибут "disable rule XXX" и то повече не ми реве със забележки за тоя сигнал и това правило...

Вто Мар 29, 2011 2:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не се сещам. Ако е за warning level, е това:
http://www.xilinx.com/support/answers/19789.htm

Описано е в ръководството на XST.

За индивидуални забрани обаче в момента не се сещам. Какви предупреждения искаш да маскираш?

EDIT: Забравих нещо - ако ползваш GUI-то, в него имаше възможност да филтрираш съобщения.

Вто Мар 29, 2011 5:55 pm
Профил

Мнение 
woody написа:
Какви предупреждения искаш да маскираш?

Портвам един проект и ми бълва множество предупреждения. Голяма част от тия предупреждения са ми ясни. Примерно имам 32-бит барел шифтер дето съм сглобил с вградените 18*18 множители. Всеки множител има 36 бита изходна шина, но за целите на шифтването се ползват само 8 или 16 бита. Така от всеки множител част от младшите и старшите битове не се използват.
Нормално е да не се използват... такава е схемата и не подлежи на промяна. Само че то за всеки неизползван сигнал бълва warning...

Гадното е, че като ми наблъска 100-на фалшиви предупреждения след всяка компилация трябва да ги отсявам за да стигна до не-фалшивите (примерно аз съм забравил да свържа някой сигнал)...

Вто Мар 29, 2011 6:14 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Виж в log-a, че накрая ти показва една бройка на съобщенията, заедно с отфилтрирани. Та тези отфилтрираните някак се цъкаха от GUI-то, че веднъж показани повече да не ги включва.
Нямам подръка ISE за да ти напиша нещо по-конкретно, та ще трябва да го изнамериш.

При XST на ниво сорс с прагми/атрибути мисля че не става.

Вто Мар 29, 2011 6:19 pm
Профил

Мнение 
Мерси, това може би ще свърши някаква работа...

Не е в лог-а а в design sumary-то... Там показва кои са новопоявилите се. Има и възможност да слагам разни филтри....

Цитат:
При XST на ниво сорс с прагми/атрибути мисля че не става.

И аз не открих начин ;-)

Толкова ли гледат какво прави конкуренцията... или искат да ме вържат с гадното им IDE :evil:

Вто Мар 29, 2011 6:53 pm
Профил

Мнение 
миро, можеше да се изключват, просто нямам инсталирано исе в момента, но ставаше, гаранция - по едно време се бях забатачил с над 900 подобни предупреждения за неизползвани сигнали от аритметики разни и ... като теб попсувах, но става - гаранция. Порови, мисля имаше два варианта - единия си беше настройка преди синтез, втория беше като ти изкара илядото предупреждения се вадеше листинга, десен бутон върху него и се избираше някак си да не те мъчи повече с него. Та то си оставаше в някакъв лист на забранени за докладване и ако забравиш да отпишеш тоя тип се случваше при следващ проект да не ти го докладва - тогава почваха изненади защо нещо не работи :twisted:

edit: нещо такова си беше http://www.xilinx.com/itp/xilinx92/help ... ilters.htm

Вто Мар 29, 2011 8:22 pm
Профил WWW

Мнение 
да, това го намерих след като woody го каза...

Вто Мар 29, 2011 9:49 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]