"който просто да има един вход примерно за ДВД, един за РС, един за тунер и т.н. А иначе искам да контролирам усилването, баланса между двете тонколони и десет лентов тон регулатор"...
Много просто!

Зазяпах се защото и аз от години се каня да скалъпя нещо подобно и все не се навивам въпреки че не държа много на дистанционното и за по-лесно (че и евтино) си купих. Ако разкараш еквилайзера няма да ти трябва специализирана, рядка и скъпа интеграла. Повярвай ми че и добри ниски/високи са достатъчни.
Колегите ще помогнат пък и в нета ще се намери какво ли не но аз ще издам малки и забравени тайни:
Ясно е, че е достатъчен и един PIC управляващ CMOS аналогови ключове. Но повечето си е чиста аналоговщина и да кажа: иска внимателно проектиране на платката с разделяне на цифрово от аналогово (дори и на масите с няколко омов резистор), щедро нашляпани кондензатори 10-100мкФ и 100нФ на захранването, и ся внимание: масата от всеки вход да ходи през 10 Омов резистор към аналоговата маса заради кръговите токове а сигналът да се подава през около килоом, около 1нФ кондензатор към маса и диодно ограничение да не надвишава захранването на аналогвия ключ. Последният не осигурява идеално развързване и е добре след него да има обратно включен шунтиращ към маса такъв и всеки канал да се подава на ОУ включен като сумиращ усилвател. И не случайно говоря за аналогови ключове а не мултиплексори, разбира се когато става дума за стандартните CMOS-ки а не спец-интеграли.
И върховният чалъм: не знам доколко са добри и евтини съвременните аналогови потенциометри но навремето идеално ги замествахме с CMOS аналогови ключове управлявани чрез високочестотен ШИМ. Естествено искат филтрираща RC група на входа и изхода (понякога!) но това е по-скоро за добро.