избор на контролер (avr) и usb стек
имам запитване, тъй като мисля най-после да се метна на някакъв проект и да го изкарам отначало докрай. специално се обръщам и към juzisound, тъй като за него знам, че се занимава с такива неща.
става дума за usb/
midi control surface, тип
akai mpd. с други думи, имам 12 квадратни гумени клавиша, под всеки от които има пиезо пластина. ацп на проца мери напрежението от всяка от пластините. ако чукнеш с пръст по някой от клавишите, се регистрира събитие.
вариантите оттук нататък са два.
(1) събитието се предава по usb на програма, която го обработва и превръща в midi съобщение.
(2) събитието се обработва вътрешно - за всеки клавиш са предварително настроени midi нота и канал (с помощта на енкодер и 2 знака 7-сегментни), силата се оценява от 0 до 127 (може би по избираема крива), генерира се midi събитие и то се изпраща по usb (както и по директен midi изход).
вторият вариант е за предпочитане, но е и по-труден. той предполага устройството автоматично да се разпознава като midi device, а нямам никаква идея как се пише usb драйвер. затова пък се уча бързо.
и всичко това трябва да става с "музикална" точност. та се чудя какъв проц да избера, че да не се задъхва, на колко мхц да го клокна, както и какъв usb стек да му кача.