| Автор |
Съобщение |
|
raven_feather
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 4:24 pm Мнения: 320 Местоположение: Варна
|
 Проблем а micro SD карта
Здравейте, Купих си една micro SD карта 16GB за телефона (това е максимално подържаният обем), но има проблеми с нея. Първо четецът ми за карти не можа да я подкара ( блокира компютъра) и ми даваще някакво съобщение да ползвам high speed USB.После пробвах да я сложа в телефона и да я вържа към компютъра.Записах една песен - стана.Реших да я понапълня с 1 гигабайт.Файловете се изкопираха, ама беше късно и не проверих какво е станало.Извадих картата и си сложих старата 2 GB.На другия ден слагам картата - файловете не се виждат , само дава че има използвано пространство 1,3 GB.Понеже нямаше как да ги изтрия форматирах картата и пак записах към 30-тина песни. Файловете се виждаха докато беше закачен телефона на компютъра , и след като откачих кабела, телефона вече не разпознаваше ,че има включена карта. Картата е на EMTec.
|
| Съб Ное 26, 2011 12:15 am |
|
 |
|
CarBeta
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Проблем а micro SD карта
Трябва ти четец, който поддържа SDHC.
|
| Съб Ное 26, 2011 2:42 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
От къде си купил картата?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Ное 26, 2011 4:30 am |
|
 |
|
klez
Ранг: Професионалист
|
Обзалагам се, че си си купил китайска карта  Или си я купил от ибей/dealextreme. Или от човек, който я е взел от там. Карти памет, USB Flash-ки и т.н. от китай Не се купуват. Тея по магазините и те са от китай ама поне са изтествани и ти дават гаранция  иначе в китай е пълно с менте памети
|
| Съб Ное 26, 2011 7:06 am |
|
 |
|
raven_feather
|
Купих я от магазин Public  . Пробвах да я връщам ама казаха , че не може . 60 лева съм дал  , ако бяха 10-12 щях да ги прежаля. ДА наистина на картата пише HC, ще потърся такъв четец, дано стане.
|
| Съб Ное 26, 2011 1:48 pm |
|
 |
|
klez
Ранг: Професионалист
|
Ухууу К§К  най големите мошенници. Мииииииии ми ми ми ми. почти всеки нормален лаптоп вече има SDHC четец.
|
| Съб Ное 26, 2011 2:11 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Пробвай пак, но намекни че знаеш какво е КЗП и отивайки натам, си се отбил при тях... 
|
| Съб Ное 26, 2011 2:31 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Не я връщай, а й направи рекламация за да ти я ремонтират с протоколи и всичките му там глупости, както е по закон. Ако ти откажат използваш жокера - обади се на приятел(КЗП).
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Ное 26, 2011 3:01 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Сега видях темата. И аз брах ядове с фотоапарата, докато разбера че четеца ми е морално остарял. Но друго исках да кажа: тези дни ми изреваха за една флашка със същия проблем. Пробвам я - всичкото наред. Оказа се, че не натискат "Безопасно премахване на хардуера" преди да я издърпат а ТАЗИ флашка си го иска.
|
| Вто Дек 13, 2011 7:10 pm |
|
 |
|
raven_feather
|
При мен се оказа компютърът ми май е проблема.Сигурно липсват някакви драйвери XP SP2 съм пиратски  .
|
| Вто Дек 13, 2011 8:25 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Бонго - то коя флашка не го иска? ОС-а може да реши да ти симулира че е записал файла а той да не е. Да има куп дополовина прочетени и отворени файлове. Въобще каквото ти дойде на ум. Тъй, че боза ли е - изключвай безопасно. На един познат флашката не смея да я вкарам в компютъра си вече, щото я издърпах докато я индексираше - при повторно вкарване става страшно.
|
| Вто Дек 13, 2011 11:11 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А що не сложиш SP3 - джамба е. Пък ако имаш 1GB RAM (ако не - купи си) ръгай седмицата и няма да съжаляваш - маалко е по-тежка и мнооого по-умна. Аз за боза почти от десетилетие пари не съм давал. @Cekins: ако не броя себе си тук май никой не ги умъртвява хуманно 
|
| Сря Дек 14, 2011 12:55 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е ако не цвъцнеш там "safely remove" или каквото беше почти сигурно ще загубиш данни. Какво очакваш да стане ако не му издухаш write cache-а от системната памет преди да го издърпаш.
Това ако си цъкал, както те му викат, да го "оптимизираш за скорост", май по подразбиране идва бавното - което е и по-сигурно, то само си духа write cache-а (ако въобще го има), не съм любопитствал колко и как и може ли. Но така е пъти по-бавен достъпът, едва ли някой би го търпял без да тръгне да търси как да го ускори и евентуално да намери "оптимизацията за скорост".
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Дек 14, 2011 4:53 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Нищо не съм му цъкал - толкова рядко ползвам такива носители, че не ми се е налагало да оптимизирам скоростта. А тя бозата като и ръгнеш removable media и я сканира за медия/док/ауторън фaйлове, та реално това бави най много ако флашката е претъпкана с дребни файлове. И затова гледам мойте да ги поддържам празни. Само когато трябва да транспортирам нещо си го слагам, после го трия. Ама тази дето ми я носиха и сега ме е страх да я сложа, е претъпкана с мп3-ки и кви ли не други простотии.
|
| Сря Дек 14, 2011 9:45 am |
|
 |
|
bobyk
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 11:32 am Мнения: 276 Местоположение: Kozloduy
|
Е има ли човек дето да не спира ауто рън-а. Моя win не сканира и не индексира нищо (само антивируса). За няколко години една 8Г флашка никога май не съм цъкал safety remove и няма грижи (флашката ми е основна и я ползвам поне няколко пъти на ден, по няколко години = ...)
|
| Сря Дек 14, 2011 9:54 am |
|
|