Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Кодиране на разговорите през GSM ? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Кодиране на разговорите през GSM ?
Не знам кой какво забранява и разрешава, но само след няколко секунди ровене в нета виж какво излиза:
http://www.tripleton.com
http://www.securstar.com/products_phonecrypt.php
Повече линкове ме мързи да давам, ама и сами може да си ги намерите. Както вече казах не сте първите, дето ще копат по темата, нито ще сте последните :D .
Иначе блекберитата и сега имат по-добро криптиране от другите телефони и затова ги ползват и по разните му агенции, ама това не пречи същите тези агенции да могат да четат какво има във всяко блекбери (както и в другите телефони разбира се) :) .

Вто Ное 12, 2013 5:25 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Няма ли да е по-лесно с външна джаджа? Хендсфри-джаджа-гсм, в другите абонати същата джаджа.

Вто Ное 12, 2013 6:27 am
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

За да криптираш разговора, трябва да знаеш ако подадеш едни байтове от едната страна под формата на звук, какви байтове ще излезат от другата страна. Така сигурно ще може, но ще има доста привнесен шум от разните филтри и компресиращи кодирания. :idea:

Пон Ное 18, 2013 5:36 pm
Профил

A да имате представа кой чип(ове) са с най-добра защита на програмният флаш от прочитане? На моторолските НС11 разправяха че с лазер се прогарял транзистор и се разрешавало четенето :)
Горе - долу до толкова ме устройва. Не знам атмелските, ST, Lpc как са- има ли някой представа, дали може да заобиколят програмните забрани за четене с фузетата?

Вто Ное 19, 2013 4:16 am
Профил WWW

bobihot написа:
A да имате представа кой чип(ове) са с най-добра защита на програмният флаш от прочитане? На моторолските НС11 разправяха че с лазер се прогарял транзистор и се разрешавало четенето :)
Горе - долу до толкова ме устройва. Не знам атмелските, ST, Lpc как са- има ли някой представа, дали може да заобиколят програмните забрани за четене с фузетата?

Твова с лазера и прогарянето е пълен локум ...някои те гълабарка и те е включил във веригата на слушателите.
Не съм се занимавал чак с някакви военни секретни неща и от сорта но например с чиповете за ключовете на колите - ми всеки МЦУ до това ниво и включително и тия си ма задна врата дето може да се прочете и с 2 думи да се манипулира - само дето това нещо се знае от много малък кръг хора.
Тези МЦУта пък които са публични то просто н се ползват за такива неща...
Но по идея не може да защитиш нищо на 100 % - всяка лаборатория дето прави анализ на дефекти на чипове може да остърже чипа и да ти пратат хекс фаил с флаша например.....

Пон Яну 20, 2014 9:19 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2