Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Що не си направим универсално дистанционно? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Hehehe
Cekins написа:
Аз съм навит на подобна идея, ама пак трябва да се мисли за тъч скриин. А и това за което говоря си е точно такава разработка - само дистанционно 30 в 1 - ама пак си е твърде скъпо. А и после някой трябва да пише ромовете или трябва да се мине на вариант да се продават, а разработката да е опен сорс.

Чак пък тъч скриин ай сеа , 1 бутон стига за тъч скриин и една малка цифричка да ти показва номер на устройство , ако не ти се занимава сложи 5 светодиода и се ограничи до 5 устройства :wink:
Даже няма и да светят само ще премигва когато натискаш да ти показва кое е :)

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Нед Авг 03, 2008 1:51 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
К'ъв тъчскрийн?! Това е за Версия3. Съгласен съм с Пламен. Ако ми се харчеха няколко стотин евро за такова чудо да си го бях купил досега и нямаше да отварям темата. Аз дори му бях навит но не виждам как жената или майка ми ще работят с него пък и не става дума само за моя случай...

Аз лично си го представям така - Картинка1, но с повече клавиши, с кръгчето със стрелки и ОК, по-големичко. Излъчващите IR LED да са повечко за да не се налага да го насочваш, да може да си стои на масичката.

И ставаше дума за несложно MCU устройство в което да се програмират таблиците на клавишите на до 9 примерно дистанционни. От най-горния ред си избираш машината която искаш да управляваш и после си натискаш копчета отдолу. Ако искаш да смениш фацата - разпечатваш я на принтера върху самозалепващо се фолио :idea:

Картинка2 е запис направен с Audacity от микрофонния вход на звуковата карта към който съм включил фотодиод и съм доближил дистанционното от Картинка1. Не мисля, че е трудно за дешифриране дори "на ръка", пък ако се вземе по-подходящ източник и има програмка...

-----------
Извън темата но моля да ми се отговори: търся си e-shop за електронни чаркове/инструменти. Тук май няма такъв а ако ще е в чужденеция предпочитам да е в БГ. Днес просто написах в Google "eshop.bg" и се оказа, че съществува. Да се занимавам ли с него? Условието ми е да се доставя за няколко дни чрез куриер и да се заплаща на куриера. За друго не мога да убедя шефа засега.
Edit: eshop.bg явно не става щото имат за връзка с интернет 56к модем. Дайте няк'ъв линк, де!

Прикачени файлове:
mcu-dist-2.jpg
mcu-dist-2.jpg [ 20.86 KiB | Прегледано 2696 пъти ]
mcu-dist-1.jpg
mcu-dist-1.jpg [ 4.98 KiB | Прегледано 3267 пъти ]

Нед Авг 03, 2008 8:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не се навихте и аз си го купих на нормална цена за универсално дистанционно. Вярно, че дизайнът е обикновен и записва само 80 нови команди ама като няма риба...
Отдавна съм фен на евтината германска продукция, нали и в бившето ГДР хляб трябва да ядат ( по-скоро картофено пюре :)... Като показател качество/цена не къртят мивки ами бункери

В случая става дума за SilverCrest, напоследък правят не поредното менте а хитроумни HiTech джаджи на нормални цени. Освен дистанционното от тази марка имам всичковъзпроизвеждащи плеъри за кола (който записва и рипва) и DVD. Имат си слотове за карти и USB. Шоуто е в USBто щото като форматираш външен диск във FAT формат (FAT32 поддържа до 120GB) се получава мултимедиен център. Така напр. нахвърлих песничките и филмчетата на малкия Бонго в диск и освободих мултимедийния комп от нежелателното му внимание.

P.S.: WindowsXP решително ми отказа да преформатира USB дисковете във FAT32 система и използвах "свободен" вариант на PowerQuest PartitionMagic 8 - прави с дисковете всичко и то безгрешно (изпитано с години). Ако на някого му липсва ще го ZIPна тук.

Edit: Стана малко неясно: ТОЧНО SilverCrest не е съвсем германска...

Съб Ное 15, 2008 5:09 pm
Профил
Аватар

Мнение Практическа идея за бизнес:
Увод: Предполага се, че във всяка съвременна къща има поне 5 машини с дистанционно. Също така има и някакъв компютър. Да, ама много често или не можеш да намериш съответното дистанционно или недай Боже си седнал на него. Следва ходене по мъките: да намериш подходящо универсално дистанционно (щото фирменото е на половин цена от цялата техника), да намериш подходящия код от 50-на вероятни и пак да нямаш всички функции.
Вече има интелигентни и записващи универсални дистанционни (аз си купих на нормална цена) ама и те искат Reset понякога.

Идеята: да се запишат в компа кодовете на клавишите на всяко дистанционно. Става дори с фотодиод на микрофонния вход ама има и по-добри решения. С подходяща програмка може да стане разбираемо за всеки. Да има и Backup.
После: да се сложи някакъв излъчващ диод (или няколко) за да можеш да управляваш всичко от компа (мнооого ще се хареса на тийнейджърите) или просто да го прехвърлиш на записващо дистанционно.

Става дума за нещо което практически не струва пари но е мнооого необходимо. Оттам нататък ако искате може да го комбинирате с програмируемо дистанционно.

P.S. за моя случай: от 3 дни не мога да си намеря дистанционното за A/V/Tuner-машината за LCD-то на малкия Бонго. Явно той го е сметнал за своя собственост и го е заврял някъде. Ама аз не го записах в универсалното и сега имаме проблеми със ставането от канапето. И не дай Боже да се наложи настройка...

Нед Фев 15, 2009 6:29 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
ами бат'Бонго., то си има написан такъв софт за симбиан за нокия :!: и то за много видове ел.уреди с дистанционно
веднъж с колегите се забавлявахме в едно фоайе на един венецуелски хотел, шото те(латиносите) са луди на тема бейзбол(което не мога да си го обясня що за игра е въобще)..
и беха надули ТВ-то на някъв спортен маратон.. а ние току сменяхме канала с телефона :) така и не ни разконспирираха

Пон Фев 16, 2009 12:20 am
Профил
Аватар

Мнение 
Да де Мухата, ама ей ся ще тръгна да си купувам Нокиа която става за дистанционно и да й инсталирам софтуер със съмнителен произход (днес цял ден си чистя .mp3-та - и за тях вируси измислили а за телефоните си е традиция). И пак опираме до готово "универсално" дистанционно в което липсва точно модела който ти трябва.

Аз говоря за нещо евтинко и практично: архивиране на оригиналните дистанционни в PC. Хардуерът практически не струва пари а софтуерът може да варира от Free до Pro версия. Как ще се използва нататък: за управление от мултимедийното PC което има и безжична мишка/клавиатура, за зареждане в специално дистанционно или за излъчване и запис в готово такова - въпрос на фантазия и търсене.

Аз вече си сложих обеца на ухото и смятам тези дни да си запиша дистанционните на .wav файлове пък когато ми трябва ще си ги хвърлям в записващото през звуковия изход и транзистор със светодиод :idea:

Пон Фев 16, 2009 2:16 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
http://www.bulcraft.com/homeauto/index.php?MI=23

Вижте Easy Control 8 - работи чудесно ( от опит го казам ), макар че основната му цел е управлението на Home automation модулите.

Сря Мар 25, 2009 12:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2