Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Капанадзе генератор за 3к,5к и 100кW. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Заб.
todor написа:
Какво ще кажеш за патентите и те ли са фалшификат?
То че да получиш енергия от нищото по принцип е невъзможно,но защо го твърдят тези които са одобрили патента?

Патента е за получаване на енергия от нищото. Идеята е когато почнат да се произвеждат постоянни двигатели да могат да ги съдят, да спрат да ги произвеждат.
Сега по темата: Има милиони патенти за вечен двигател, и нито един работещ портотип. ;)

Нед Авг 23, 2009 10:16 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение Отг.
Патента е за получаване на енергия от нищото. Идеята е когато почнат да се произвеждат постоянни двигатели да могат да ги съдят, да спрат да ги произвеждат
Би ли пояснил какво точно означава горното?
Според мен ако наистина има такова откритие,то то няма да зависи от даден човек.И друг след време би постигнал същия резултат.
А това дали Капанадзе би спечелил пари от подобен патент е отделен въпрос.Както се вижда от устройствата му ,то явно са сглобявани доста набързо.
Имам чувството че голямата бобина бих я навил по-добре от него. :).Да не говорим за "платките" от които стърчат една купчина кабели :) Руските транзистори могат се заменят с по-модерни и качествени.Може да се прибави и някой процесор за управление.
Според мен ако се изчистят тези конструктивни проблеми Капанадзе генератора би измъкнам не 3 ,а даже 4 кW. :)
Целия проблем опира до това дали това е истинско или е една масова измама.Навремето ако не се лъжа през 1991 бяха "открили" тремоядрен синтез при стайна температура. И там се получаваше енергия.След време се оказа,че това не било точно така ... "някакви" дефекти в кристалната решетка произвеждали допълнителното количество енергия!
Мисля че доста отдавна не се приемат патенти точно за перпетум мобиле.

Нед Авг 23, 2009 7:17 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Защо Господ никога няма да стане професор

1. Има само една публикация.
2. Публикацията е писана на иврит.
3. Няма позовавания на други автори, писали по темата.
4. Публикацията не е отпечатана в научно списание.
5. Съществуват известни съмнения дали той я е писал.
6. Дори да приемем, че Той е създал света, над какво е работил след това?
7. Някои казват, че пращал сина си да води занятия със студентите.
8. Научните среди срещат определени трудности при опитите да възпроизведат неговите резултати.
9. Никога не е искал от Комисията по етика разрешение да използва хора за своите опити.
10. Когато по време на един от експериментите нещо се объркало, Той се постарал да скрие провала си, като издавил всички.
11. Когато доброволците не са държали както му харесва, Той ги изключвал от контролната група.
12. Рядко посещава занятията, просто кара студентите да четат книгата му.
13. Не е привличал достатъчно сътрудници.
14. Независимо от това, че в теста си е дал само десет задачи, повечето от студентите му са се провалили.

Нед Авг 23, 2009 7:34 pm
Профил

Мнение 
todor написа:
Мисля че доста отдавна не се приемат патенти точно за перпетум мобиле.

Блажени са вярващите. Ама то лошо няма - някои хора благодарение на други хора си живеят много добре. Другите обикновено са вярващите на чудеса.
Не е необходимо да ходиш в Грузия, за да се снабдиш с такива творения. И у нас ги има, даже и в Пловдив - патентовани естествено. Преди месец-два им гледах рекламните листовки по улуците на главната. Срещу няма и 100 лева ще си задоволиш любопитството. Успех!

Нед Авг 23, 2009 9:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
Защо Господ никога няма да стане професор

1. Има само една публикация.
2. Публикацията е писана на иврит.
3. Няма позовавания на други автори, писали по темата.
4. Публикацията не е отпечатана в научно списание.
5. Съществуват известни съмнения дали той я е писал.
6. Дори да приемем, че Той е създал света, над какво е работил след това?
7. Някои казват, че пращал сина си да води занятия със студентите.
8. Научните среди срещат определени трудности при опитите да възпроизведат неговите резултати.
9. Никога не е искал от Комисията по етика разрешение да използва хора за своите опити.
10. Когато по време на един от експериментите нещо се объркало, Той се постарал да скрие провала си, като издавил всички.
11. Когато доброволците не са държали както му харесва, Той ги изключвал от контролната група.
12. Рядко посещава занятията, просто кара студентите да четат книгата му.
13. Не е привличал достатъчно сътрудници.
14. Независимо от това, че в теста си е дал само десет задачи, повечето от студентите му са се провалили.

Добро е. Много ми харесва #6 ....

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Авг 23, 2009 9:11 pm
Профил WWW
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Тодоре, наистина както ти писа zaphod, всички тия дето ти писаха по-нагоре са платени слуги на невидимите кукловоди.Не ги слушай, те се опитват да те отклонят от усъвършенстването и доработката на това велико откритие. Аз също работя за тях и се налага да се крия под маската на EVN, но това е само за да ги заблудя. Правилно си се досетил, като се махнат стърчащите жици, като се навие по-добре трансформатора и като се заменят всички руски елементи с по-качествени западни мощността се качва не на 4KW както ти предполагаш а на цели 10KW!!! Аз при все че работя за EVN също като теб не им повярвах и си направих капандзе генерратор с мощност 10KW, който вече втора година работи в мазето, и може би затова ме обвиняват че аз не плащам ток на енергото!!! С доста експерименти успях да вдигна мощността на 16KW, но това е само експериментален модел. Забелязах, че мощността се увеличава ако използваш сребърен вместо меден проводник, и то не какъв да е а от този дето използват колегите от аудио форума.Вярно, по-скъп е но парите се избиват от мощността. Също така забелязах, че е по-добре вместо към водопроводната мрежа заземителния проводник да се върже към отходната канализация ( май се дължи на по-голямото количество на метан в отходните води).Дори Zaphod е изработил такъв генератор даже го е патентовал под името КАДАИФ. Неговия генератор не е толкова съвършен защото стърчащите жици са много, а също така е използвал руски транзистори КТ 315, които са вече морално остарели. Даже ако го помолиш може да ти прати линк със снимката на КАДАИФЧО, ама не му казвай, че аз съм ти казал защото може да ме обвини в нарушение на патентното право, тъй като моя генератор се базира на неговия, само дето моя няма стърчащи жици, всичко е от сребърен проводник и най-важното - елементите, които съм използвал не са руски а американски тоест са по-качествени. Толкова от мен, ако искаш повече информация можеш да ми пишеш на мейла, не е необходимо да им отваряме очите на тия наемни агенти!!

EDUT: Всъщност като се замисля не е необходимо да се молиш на Zaphod за линк долу в прикачения файл съм показал КАДАИФ-а, ама както се разбрахме не му казвай за да си нямам проблеми с патентното дружество

Прикачени файлове:
kadaif.JPG
kadaif.JPG [ 214.53 KiB | Прегледано 4982 пъти ]
Пон Авг 24, 2009 12:01 am
Профил ICQ

Мнение 
Всичко пуснато в Йоутубе.цом е самата истина, вервайте ми! :D
Но за да е истинско на 100%, трябва да са го снимали в Холивууд. :D :D

Пон Авг 24, 2009 2:36 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Интересно е някой да се добере за сметката му за ток на този юнак :)
Няма лошо да се пробват хората. Човечеството далеч не всичко знае и твърдения от сорта "Това е невъзможно" са неуместни.
А за законите. Не е зле хората постоянно да се съобразяват с тях но и да се съмняват в тях, защото човешкото любопитство и съмнение движи прогреса, и мързела де :)

Пон Авг 24, 2009 11:24 am
Профил
Аватар

Мнение 
lz написа:
Интересно е някой да се добере за сметката му за ток на този юнак :)
Няма лошо да се пробват хората. Човечеството далеч не всичко знае и твърдения от сорта "Това е невъзможно" са неуместни.
А за законите. Не е зле хората постоянно да се съобразяват с тях но и да се съмняват в тях, защото човешкото любопитство и съмнение движи прогреса, и мързела де :)

всъщност цялата сериозна наука е изградена върху невъзможностите точно. трудно е да се схване това, но си е точно така - хората достигат до концепцията че нещо си е невъзможно и хоп измислят парен двигател.
разбира се говорим за хората с мозък в главата. другите търсят причината за неуспеха си в лошото изпълнение или във нечия зла воля, и с нова сила се впускат в безполезни опити. накрая нито парен двигател, нито вечен.

Пон Авг 24, 2009 11:37 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
MYXATA написа:
Капандзе -> капан за идиоти :?:

Тодоре,
ако си спомняш от физиката(ако въобще си учил такова нещо),
има "ЗАКОН ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЕНЕРГИЯТА"

-А сега ако може по закона за запазване на енергията да обясните откъде идва енергията от слънчевите колектори и вятърните генератори?

Можете да проучите после патентите на Качер Бровин и после да преразгледате законите на Кирхов.

Нед Май 29, 2011 12:26 am
Профил
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
Абе аз немога да разбера, като толкова всички измислят безплатна енергия, защо до сега няма едно работещо устройство на пазара ... сега ще се намери някой да каже, че било конспирация ...
bullshit :evil: барем толкова ли няма някой да го пусне под GPL ...
Имам един приятел руснак, та той работеше за една такава компания, таман да го пуснат на пазара и нещо се прецаквало 8O , така разправял лудия физик там ... ти така докато фалираха ...

Нед Май 29, 2011 1:47 am
Профил

Мнение 
http://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Paul_Pedrick

Нед Май 29, 2011 2:34 am
Профил
Аватар

Мнение 
sigkill написа:
http://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Paul_Pedrick

"Photon Push-Pull Radiation Detector For Use In Chromatically Selective Cat Flap Control And 1000 Megaton Earth-Orbital Peace-Keeping Bomb"

на тоя дали му е пръднала кошарката а ...

Нед Май 29, 2011 2:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Що бе, не е толкова лошо. Човекът не е без чувство за хумор.
Впрочем и нашето розово коте (което е рижаво де, "ginger" на английски)
има един черен враг в района :D :D :D .
Само дето няма собствена вратичка та да трябва да я правя цветоразпознаваща,
ние му отваряме/затваряме и засега разпознаваме цвета :D :D :D

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Май 29, 2011 5:13 pm
Профил WWW

Мнение 
Ха ... това със свързването на заземяването вместо към водопроводната - към отходната тръба много ми хареса :D

Има работещо устройство използващо "свободната", free energy, или безплатна-енергия. Даже почти всеки един от нас го използва ежедневно - вика му се термопомпа ... (хладилник, климатик и др. подобни). Т.е. вкарваш 1кW електрическа енергия на ехода, а на изхода вадиш 2,3, 4 та и повече кW топлинна ... Какво му е чудното на това ? И закона за запазване на енергията си е напълно в сила ... Разбира се това не е перпетуум мобиле :-)

Въпрос на време е да се открие и друг начин за използване на "свободна" енергия, било то електроческа или друга по подобие на термопомпата, която използва "свободната" топлинна енергия на околната среда ...

Пет Юни 10, 2011 2:45 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща