|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:28 pm
осцилоскоп през видео кепчър?
| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
за %та се разбира от самосебе си. обаче чак митници? един приятел продава устройствата си по света, не е споменавал за митници, просто ги праща с куриер до получателя. за митница не трябва ли да минава някаква сума?
|
| Вто Яну 01, 2008 7:43 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Всяко нещо което идва отвън БГ (сега ЕС) минава през митницата. Обаче дали,колко и как ще те обложат си е божа работа. Трябва човек да го е проиграл канала за да знае със сигурност. Но ако друг митничар е на смяна, тарифата може да се промени "ненадейно".
Като изнасяш е по-лесно, май. Отсрещната страна плаща тамошните мита. Тука няма мито но може по някоя друга графа да те гепят (двойна употреба и т.н.). По-принцип куриерите се грижат за минаване през митницата, не че я няма. Те затова куриерите не всякакви стоки приемат- някои ако са им съмнителни,че ще имат проблеми, отказват да доставят .
|
| Вто Яну 01, 2008 8:09 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Mne
Всичко което идва от фирма минава през митница , ако идва от човек просто като някакъв колет с играчка няма да мине митница
Ако иска някой може да се пробва и ще се разбере 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Сря Яну 02, 2008 4:16 am |
|
 |
|
zaphod
|
така, преброих мераклиите до тука - четирима.
@plameniv - я разкажи ти твоя как го взема? с кредитна карта ли плати, на митница ли го взе или дойде с колет?
|
| Сря Яну 02, 2008 9:31 am |
|
 |
|
plameniv
|
 !
С кредитна карта естествено, регистрираш се в ebay и paypal и действаш , със сигурност на ОББ бачка за другите не знам !
Да идва с колет и като пише под определена сума тук не ти искат мито , на мен ми го бяха писали че е 5AUD стоката и така никой не се занимава 
----------------------------------------------------------------------------------
|
| Сря Яну 02, 2008 11:56 am |
|
 |
|
ji4ka
|
 Re: Mne
Просто в случая пощата преценява ,че не е за митница. Те затова са и тия трикове с по-ниската обявена стойност. По тоя повод даже си мисля ,че не е добре да се поръчват по много бройки наведнъж - може да заприлича на вносна търговия и да се запекат митничарите. Пък и не виждам някаква далавера от поръчката "на едро" - няма никакви отстъпки и прочее. Може малко от транспорта да отбият ама едва ли.
Проблема е за такива като мене дето нямат пейпал и крАдитни карти.
Обаче тия не мога да ги разбера - нацвъкали са го тоя осцилоскоп по всички ебейове на различни цени - нови ли са всички тия уредчета или някой си го препродава? Ама цената му пък много добра - 200лв (глей кво чудо е силния лев  ).
|
| Сря Яну 02, 2008 7:38 pm |
|
 |
|
zaphod
|
прав си жичка, поръчка на едро може да стане проблем. мене проблема ми е едно че нямам кредитна карта, и второ че през деня в къщи няма никой и куриера няма на кого да го остави. ше зема да си напрая кредитна карта дайба...
|
| Сря Яну 02, 2008 8:04 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Ако те няма вкъщи куриера оставя бележка и после си търсиш колета в офиса им. За кредитната карта - направо си е като дупка в джоба  . На мен затова хич не ми се занимава с банкери - все гледат да те извъртят някак си.  В случая най-добре да се търси някой познат с тия екстри, да ти направи услуга - ти му даваш лев , той плаща долар и казва директно твоя адрес за доставката.
EDIT:
Сега като се поразрових из форумите ми се струва ,че ПЕЙПАЛ приема и международна ДЕБИТНА карта VISA Electron - доста банки я издават.Трябва само да имаш разплащателна сметка. Няма такса за обслужване и другите такси май са си като на родните дебитни карти. Уловката е ,че при международни транзакции вземат 1% - това го четох при пощенска. Иначе хвалят ПИБ като най-"съвместима". Но най-добре да се пита на място в банката кое-как.
EDIT2:
Мда, последно: Дебитните карти VISA Electron на ПИБ,ЦКБ и Прокредитбанк стават за PayPal (сигурно и на други стават ,но трябва проба). Хубавото е ,че не се изисква минимална сума по тях, т.е. може да вкараш пари в тях точно преди покупката, особено ако си имаш и ел.банкиране. А от 1.10.2007г може да се превеждат и пари кеш от PayPal към сметката на картата. Май ще взема и аз да се включа, калабалък да става.
|
| Сря Яну 02, 2008 8:24 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Както изглежда, няма търговци надничащи в този форум.
Ще да трябва всеки да се спасява поединично, май
Това трябва да се води за измерителен уред - може ли някой да погледне в митническия тарифник, дали изобщо се обмитяват измерителните прибори.
Датчиците и електронните елементи нпр не се обмитяват.
За предпочитане е вноса да стане от фирма, с данъчна фактура, за да можем да си прихванем ДДС.
|
| Пон Яну 07, 2008 12:06 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Mmm
Не знам дали това не е цена без ДДС
Иначе ако искате мога да уредя няколко ама ще са на тази цена + транспорта , ще пробвам да го пратя като играчка с ниска стоиност
Ако има навити да се обадят, само че с плащането как да се реши въпроса ?
Но ако ще е повече от един до едно място може и да мине митница 
|
| Пон Яну 07, 2008 2:06 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
Само дето преди тебе митничарите ще си го "прихванат"  . Доколкото знам фирмите които пращат за ЕС предварително вкарват и ДДС в цената като изрично правят разграничение от другите дестинации (САЩ напр.) . Но само ако работят по "официални" канали. В случая ми се струва ,че не е включено ДДС. А мито за компютърни приставки/платки нямаше май, ама знае ли човек?
Сега с тоя плосък данък е по-изгодно да си спестиш ДДС-то ако можеш (20%>10%  )
Най-добре вади една VISA Electron и скачай смело в бизнеса  .
|
| Пон Яну 07, 2008 7:36 pm |
|
 |
|
zaphod
|
е, моето осцилоскопче вече пътува към мене, каквото такова 
|
| Пон Яну 07, 2008 8:47 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
Я кажи, какво точно и къде си го поръча.
Ще последвам твоя пример
Явно няма да стане колективно мероприятие 
|
| Пон Яну 07, 2008 10:43 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Мда
Абе и аз си мисля че колективното ще излезе доста солено въпреки че ще се спестят пощенските разходи, защото като мине през митница и ще му се надуе цената от митото.
Но ако се праща поединично мисля че няма да мине митница.
zaphod ще каже след като дойде дали е минало митница 
|
| Вто Яну 08, 2008 3:21 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
И аз смятам да си взема, но чакам новата си виртуално карта че стария акаунт в e-bay жената го прецака като штракала навсякъде и поръчала доста работи и ... регистрирах се с ново име но след първата ми покупка се усетиха и бам
Споделете впечатления за работата на осцилоскопчето, струва ли си да се вземе по-скъпото и бързо или си е рекламен трик просто?
|
| Вто Яну 08, 2008 11:57 am |
|
|