Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Май 30, 2023 9:21 am
Един хард диск за два компютъра
Автор |
Съобщение |
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 11:32 am Мнения: 7700 Местоположение: София
|
 Re: Един хард диск за два компютъра
То проблема е чисто механичен - ако режеш и запояваш жиците за да ги разклониш, как ще се отрази това на гигахерците, дето минават през тоя кабел? другия вариант, за който се сещам, е паралелна букса на самата платка на харда, ама ми се вижда рисковано
|
Съб Яну 23, 2021 12:57 am |
|
 |
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 7:04 pm Мнения: 2566 Местоположение: Велико Търново / Пловдив
|
На моето старо дъно пише. че има hot pluging функция. То нали имаше преди години кутии за включване на хард, като дискета. Тука с разклоняване на кабели ли ми се вижда малко опасно, общи маси между компютрите. А захранването от кой комп ще се подава ? Аз даже на моят комп мислех да сложа второ захранване само за хардовете и CD но ме е страх да не стане някой фал.
|
Съб Яну 23, 2021 2:48 pm |
|
 |
amdatlon
Ранг: Почетен член
|
Благодаря за идеите  Toва за NAS-a е интересно, и би ме устройвало, ако пренебрегнем цената  а дали ако пънха в движение другия диск ( hot pluging) ще си бачка нормално, или трябва рестарт. Не съм пробвал, ще трябва да го направя .
|
Съб Яну 23, 2021 8:33 pm |
|
 |
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 10:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И после: колко било опасно да разнасяш флашка  Това го правих веднъж, ама на лаптоп, ама под Линукс, ама всичко на диска можех да прежаля: затрябва ми да прочета едно CD и извадих втория диск ръгнат на мястото на четеца - стана без фалове.
|
Съб Яну 23, 2021 10:43 pm |
|
 |
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 11:15 am Мнения: 1122 Местоположение: Phoenix AZ
|
Че какво и е на цената... ако си купиш NAS кутика и да речем 2 HDD... добре - стига се няква цифра ама зависи на кое викаш скъпо. Другото е да се скове NAS с някое дърто ПЦ и тогава ще имаш разходи за ток в сравнение с купешко NAS
|
Съб Яну 30, 2021 1:30 am |
|
|