Автор |
Съобщение |
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 12:26 am Мнения: 2636 Местоположение: София
|
Пържола на две фази
Ся много има с изгаряния от ток, включително и аз получих доста яко изгаряне на дланите като малък. Та ся се сетих ако сложа една вратна пържола между две решетки и ги вържа на две фази къв ли ще е ефекта, само не съм сигурен колко ампера предпазител та сложа да не стане да ходя до таблото на стълба да вдигам главния.
|
Сря Яну 27, 2021 5:25 am |
|
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 10:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Re: Пържола на две фази
Че ти имаш ли ток в тази зима?! Тук е 30см мокър сняг.
|
Сря Яну 27, 2021 8:48 am |
|
|
mitko_el
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 5:34 pm Мнения: 1696 Местоположение: Варна
|
Re: Пържола на две фази
В казармата бучихме 2 вилици в краищата на кренвирш (220в към тях) , и ставаше веселба... Кремвирша се пропукваше , и ставаше за ядене. И с русенско варено пробвахме , ма не се получи вкусно.
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
Сря Яну 27, 2021 2:16 pm |
|
|
stefan63
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Фев 07, 2012 10:22 pm Мнения: 3074
|
Re: Пържола на две фази
E, що между 2 фази? Фаза и нула не стигат ли? Най-добро е бавното печене, така че- бих пробвал с няколко вилици, обаче напрежението мах 67 волта.
|
Сря Яну 27, 2021 7:01 pm |
|
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 8:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Re: Пържола на две фази
https://www.youtube.com/results?search_ ... om+cookingМесото където се допира до метала ще изгори и ще си вземе малко хром, никел или цинк от решетките. Останалата част от месото ще е сурова. За най-добри резултати, взимаш дънери, правиш ги на жавара, заравяш месото в жеравата и после ядеш.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
Сря Яну 27, 2021 7:01 pm |
|
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 8:42 am Мнения: 10891 Местоположение: Гьотеборг
|
Re: Пържола на две фази
Взеими си и един Вариак (Променлив трансформатор), да не се чудиш за бушоните. Може да пробваш какъв ще е ефекта от прав и променлив ток - тъкмо ще застанеш на страната на Тесла или на Едисон, по въпроса. А може и един разделителен трансформатор за сигурност.
Парите изхарчени за горните - вече покриха един сносен грил на газ...
|
Сря Яну 27, 2021 7:29 pm |
|
|
slav4o.com
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 7:04 pm Мнения: 2581 Местоположение: Велико Търново / София
|
Re: Пържола на две фази
Само, че стават и разни електролизи. В месото има вода, а тя там се задържа от организма от солта. Пропускане на ток през солена вода води до отделянето на хлор, натриева основа и др...
|
Сря Яну 27, 2021 10:01 pm |
|
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 10:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Re: Пържола на две фази
Мислех сабахлъм да пиша същото, но реших да пестя батерия (нямах ток). За по-малко електролизи трябва да се вдигне честотата и изведнъж, видиш ли, откриваме микровълните. Но класиката си остава на въглени - инфрачервеното е с по-висока честота
|
Сря Яну 27, 2021 11:15 pm |
|
|
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 12:26 am Мнения: 2636 Местоположение: София
|
Re: Пържола на две фази
За прегорелите дънери знам, даже съм си направил грил основно пилета Х2 се въртят над жарта, имам електрическа обикновена и няква тефлонова накъдрена скара и редовно ползвам обикновената. На тва клипче с наденицата не бях попадал, идеята ми е нещо бързо да опича месото, в микровълнова не става печено а варено, пробвал съм с пилешко бутче стои варено и жилаво. Имам неръждавейка ще пробвам с нея щом от решетките мое да се отдели метал, то и от стоманата сигурно също може, тва с електролизата не се бях замислял но все пак ще пробвам. То ако се зачете човек какво се образува от мазнината при печене на жар ще му се отяде. Но ся като се замисля месото няма да е печено а по-скоро варено. Гледах един в тубата затвори котлети с подправки и много малко мазнинка в пликчета от тия със цип и ги държа 4 часа във вода с температура 80 градуса, всеки котлет в пликче, после ги мина с една газова горелка да добият вид на печени.
|
Чет Яну 28, 2021 2:53 am |
|
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 8:42 am Мнения: 10891 Местоположение: Гьотеборг
|
Re: Пържола на две фази
Който намери начин да ги отглежда опечени и само да се берат...
|
Чет Яну 28, 2021 10:38 am |
|
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 1:21 am Мнения: 10573 Местоположение: София
|
Re: Пържола на две фази
Тая технология съществува от много време...
|
Чет Яну 28, 2021 10:47 am |
|
|
lcr
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 10:49 pm Мнения: 4379 Местоположение: София
|
Re: Пържола на две фази
В казармата редовно си правехме кафе с "бързовар" от бръснарски ножчета или от лъжички. Основен недостатък беше, че не ставаше за ракия
|
Чет Яну 28, 2021 11:16 am |
|
|
slav4o.com
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 7:04 pm Мнения: 2581 Местоположение: Велико Търново / София
|
Re: Пържола на две фази
Тука в един ресторант в Търново ползвали тази технология с бавното готвене За електролизата се сетих, защото сме учили, че след токов удар може да настъпят хим реакции в организма и човек отначало изглежда добре, но после се влошава. Бонго, сега като се замисля, облъчването с микровълни предизвиква високочестотни вихрови токове в храната ?
|
Пон Фев 01, 2021 2:36 pm |
|
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 10:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Re: Пържола на две фази
По-често да мислиш! Едно време повечето микровълнови бяха на 900МХц (май), проникваха твърде надълбоко и често манджата изгаряше отвътре без да ѝ личи отвън. Сега масово са на 2,4ГХц и става обратното. Как не умериха нещо посредата?! Бъзик, честотите са свързани с поглъщането на вълни от водата, не ми се рови съществуват ли средни. Тя микровълновата и без това е главно за притопляне, щото не доставя вкуса с когото сме свикнали. Но някои рецепти, да речем с пресни зеленчуци, бият всяка друга технология след като им свикнеш. PS: Големият коз на микровълновата е в бързината, но когато при едната вълна изгаряш отвътре а при другата отвън трябва да намалиш мощността и да увеличиш времето...
|
Пон Фев 01, 2021 3:36 pm |
|
|
slav4o.com
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 7:04 pm Мнения: 2581 Местоположение: Велико Търново / София
|
Re: Пържола на две фази
Има едни купички от някаква китайска ронлива пластмаса. Като ги сложа вътре пълни с вода се нагряват повече от водата. Тия 900 MHz (мусля че са 915) са като че ли за промишлени сушилни. За такъв малък обем дължината на вълната ми се вижда голяма. А тия обхвати не се раздават току-така. Предполагам, че освен нестабилната честота, и излъчваната лента от смущения е доста широка. Имаше в някакъв руски форум препоръчваха да се слагали телата за бобините в микровълнова. Ако не се загрявали били подходящи за УКВ/СВЧ
|
Пон Фев 01, 2021 5:54 pm |
|
|