|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:03 pm
По повод поредните безумия на държавата
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 По повод поредните безумия на държавата
С идиотските си акции НСБОП май без да иска създава пазарна ниша.  Идеяата е за хардуерна защита на информацията на диска. Представям си го като hdd rack, на който, обаче, между харда и IDE контролера няма само кабел, ами кодиращ/декодиращ хардуер. На лицевия панел на rack-а има дисплейче и клавиатурка, от където се въвежда кода. Идеята е да се прихващат командите за четене/запис и да се кодира инфото. Освен много бързото DSP, май няма други тесни места. 
|
| Пон Май 08, 2006 9:30 am |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Нещо ми се губи идеята, ако ти направят обиск и имат там заповед , глупости , разследваня , доколкото ми е известно нали трябва да сътрудничиш (ако не лошо за теб  ) , така че ще те накарат да въведеш този "ключ"/парола.
И става лошо за теб - нали очаква се че на хдд-то има нещо , коет не трябва да виждат
В случей , че пък не искаш да съдействаш пак лошо за теб , така че не виждам смисъла нещо или не съм те разбрал.
|
| Пон Май 08, 2006 9:38 am |
|
 |
|
nickich
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
И на мен ми се въртят такива идеи в главата... понеже имах компютърен клуб, и мислех как да скрия това-онова:) скоро ми 'просветна' една идея, но още не съм я реализирал. Идеята е да се използва PGP диск с мноо яко криптиране. PGP диска има опция с дадена комбинация от клавиши да се unmount-ва, което е много удобно, защото може да се направи едно устройство, което да се връзва на клавиатурата и по команда (примерно радио, дистанционно..) да праща тази комбинация и ве4е няма диск  . Е има, ама трее се логнеш;) което ще ги затрудни доста. Та това си мисля да направя, но не ми остава много време. То не 4е е много сложно.
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Пон Май 08, 2006 9:42 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ами има ли дефиниця на "съдействие"?  Абсолютно никой не им пречи да си четат от диска колкото си искат.
|
| Пон Май 08, 2006 9:45 am |
|
 |
|
nickich
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Така е! Нека четат. Аз паролата не я знам  Нчкой друг я е сложил или променил или... случва се. Нищо не могат да докажат. Или се е повредило устройството и не приема паролата.. ето въвеждам я и не я приема, да си го оправят.
|
| Пон Май 08, 2006 9:49 am |
|
 |
|
asp
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
могат да почнат да те обработват като по филмите бой и психотропни в-ва серум на истината и тн
|
| Пон Май 08, 2006 1:12 pm |
|
 |
|
nickich
|
..да, и като по филмите, ще кажат на техния програмист, той ще се направи на хакер и ще открие паролата от третия път:) много филми гледаш...
|
| Пон Май 08, 2006 4:07 pm |
|
 |
|
nickich
|
|
| Пон Май 08, 2006 4:32 pm |
|
 |
|
tropper
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Сеп 20, 2005 10:01 pm Мнения: 128 Местоположение: София
|
технически погледнато идеята не е много безумна - с Blowfish криптиране с 56-байтова парола може да се спретне едно достатъчно риъл-тайм кодиране/декодиране, ама от легалната страна на нещата... знам ли.... може би трябва успоредн да се поддържа и една маска от безобидни файлове "за заблуда на противника"...
Едит: а по повод поредните безумия на държавата - това не върши работа  Защото ако искат могат да отидат при доставчика ти, да се вържат точно на твоя кабел и да те снифят 3 дена и пак да имат доказателство, че сиидваш обекти на авторско право, без да стигат до ХДД-то.
_________________късото съединение прави силата ------------------------------- http://www.zahranvane.com/
|
| Пон Май 08, 2006 7:16 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
Могат само да кажат (да твърдят), но как ще докажат, че на другия край на кабела съм бил аз.
Успех 
|
| Пон Май 08, 2006 7:46 pm |
|
 |
|
tropper
|
влиза в твоя апартамент  как ще докажеш че не си ти 
_________________късото съединение прави силата ------------------------------- http://www.zahranvane.com/
|
| Пон Май 08, 2006 7:54 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
|
Когато влязат е друго, но само от към доставчика няма да мине за доказателство и ако има устройството за което се говори тук доста ще се оплетат.
Успех 
|
| Пон Май 08, 2006 8:12 pm |
|
 |
|
tropper
|
Малко неточно се изказах - имах предвид, че кабелът влиза само в твоя апартамент, т.к. те са се вързали между последното разпределително устройство и твоя абонатен възел. Когато става дума за етернет (както е в повечето случаи) по тоя въпрос няма мърдане - на тоя кабел може да си единствено ти. А колкото за ефективността на доказателството - същото може да се разглежда като подслушване на телефон и ако са спазени съответните законови норми при подслушването доказателството си е направо "бетон", още повече, че за разлика от телефона с който на глас не можеш да представиш обекта на престъплението - тука обектът просто си изтича по кабела. Все едно да изхвръляш отрова в реката, и да са открили отровата в тръба която води само към тебе.
Ама 'айде стига сме давали идеи на следователите, че знае ли човек кога от коя страна ще се озове 
|
| Пон Май 08, 2006 8:26 pm |
|
 |
|
zz_stefanov
|
Влязло е в жилището, но не го намират вътре
Намират го вътре, но на кого е компа
.....
За горното си абсолютно прав
Успех 
|
| Пон Май 08, 2006 8:36 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Има едни кутии за харддискове със вградена WiFi аксес пойнт. Качваш един такъв на тавана със всичките ти "ценни и секретни" файлове, оставяш на РС-то само един лицензен уиндоус и си готов. Що трябва да е толкова сложно  . Плюс това целта на подобен род акции винаги е била да спрат 90% или "тъпите" пирати. Останалите 10% те знаят, че никога няма да ги спрат - просто бъдете в тези 10%  .
|
| Пон Май 08, 2006 8:47 pm |
|
|