Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Мощен активен заглушител 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Мощен активен заглушител
Абе честно казано не знам дали е "безумна" тая идея, обаче отговорно мога да заявя че ако някой произведе това му гарантирам пазар и да му стана дистрибутор поне където аз живея. Та значи предполагам сте чували за ония слушалки на Logitech които имат активно заглушаване. Не знам как е, мисля че пуска шум в противофаза или там както и да е...
Та така, може ли това да стане за цяла стая например? Имам малко бебе вкъщи и то е адски капризно към шумове когато спи. Ако например имаше такова устройство, просто се инсталира в стаята на бебето и воала :D - тишина (или почти тишина, де). Е, какво мислите?

:)

Съб Дек 16, 2006 8:43 am
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
ами да, идеята е супер, ако работи за цялата стая дори да се разреве няма да чуваш нищо :)

Съб Дек 16, 2006 11:16 am
Профил

Мнение 
Ами да това е другото предимство особено когато човек гледа нещо интересно по ТВ :D
Проблемът е обаче че доколкото на мен ми стига инфото заглушаването е на околние шум т.е. ако заглушителя е вътре а микрофона с който улавя шума отвън, заглушаването ще бъде само на шумовете извън стаята, но не и обратно

Съб Дек 16, 2006 11:29 am
Профил

Мнение 
ето ти поле за действие - направи го двупосочно :)

Съб Дек 16, 2006 11:32 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
пък и идеята ти хич не е безумна...
доколкото знам в ролсройс отдавна се слагат подобни системи...
а двигателите на някои самолети имат нещо подобно също за понижаване на шума на двигателите при излитане/кацане

Съб Дек 16, 2006 4:11 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
верно че в самолетите е на някакъв механичен принцип ама поне да създадеш противофазен сигнал на бебето едвали ще ти е толкоз лесно :)

Съб Дек 16, 2006 4:17 pm
Профил

Мнение 
Един аналог на активното шумозаглушаване за който се сещам, е използването на устройства в басейните, които поглъщат вълните и правят повърхността на водата като стъкло. Не съм ги виждал как са направени, но сигурно са на активен принцип.

В нашия случай, за активно премахване на шума в една стая, аз го виждам така (малко по разпределени параметри): стените се покриват с широколентови електростатични високоговорители ( те са тънки и няма да заемат много обем), на всеки говорител - високоволтов усилвател с размах 2 кV и микрофон със съответен алгоритъм за усилване.

Вто Дек 19, 2006 10:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А какво мисли бебето по въпроса? Не се ли нарушават неговите права? 8O

Вто Дек 19, 2006 11:02 pm
Профил WWW

Мнение 
Относно правата на бебето не знам понеже моята концепция беше да му се осигури тишина в стаята а не стаята да бъде изолирана от околния свят. Някой тука я изкриви тая идея в обратното

Сря Дек 20, 2006 7:43 am
Профил

Мнение Hm
kiiid написа:
Относно правата на бебето не знам понеже моята концепция беше да му се осигури тишина в стаята а не стаята да бъде изолирана от околния свят. Някой тука я изкриви тая идея в обратното

Ами искаш добра шумозащита има едни стари методи, дори тези неща все още се ползват по оригиналното си предназначение така наречените кори за яица, слагаш ги по стените и тавана и пода , след това сложи някакво декоративно покритие и мога да ти гарантирам че ще си чуваш само дишането :)

Сря Дек 20, 2006 10:16 am
Профил
Аватар

Мнение 
Няма ли да е по лесно да вземеш бебето и да го успокоиш или поне да накараш жената да го направи :)

Сря Дек 20, 2006 10:23 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
активното заглушаване е принципно невъзможно за нещо повече от точно определено място. ако някой твърди че заглушава така двигател или стая, 100% лъже.

Сря Дек 20, 2006 7:34 pm
Профил

Мнение Mda
zaphod написа:
активното заглушаване е принципно невъзможно за нещо повече от точно определено място. ако някой твърди че заглушава така двигател или стая, 100% лъже.

Прав си не може да заглушиш шума в цялата стая , ако деиства ще е в определена точка , а на друго място в стаята освен другия шум ще си създадеш допълнителен и от джаджата , направо ще е безсмислено и невъзможно начинание , до сега съм чувал за такова устроиство ама направено като слушалки .
Затова се връщам на корите от яица , 96г като правихме едно студио за кабелната дето бачках , трябва да ти кажа така поглъщаха звука че си чуваш само дишането и чак се притесняваш от това да не би да ти има нещо :D
А като излезеш от стята зградата беше на една оживена улица то тролей то коли камиони ще оглушееш :?

Сря Дек 20, 2006 8:23 pm
Профил

Мнение 
Хонда вгражда такава система в модела Accord ( за японския пазар само) от 2000 г,
http://reviews.cnet.com/Active_noise_ca ... 14373.html

Сря Дек 20, 2006 8:38 pm
Профил

Мнение 
Абе стига сте се ловили за това бебе! :lol: Това е само повода който ме наведе на мисълта.

А иначе за корите за яйца не знаех. Какво обаче действа там? Формата на кората ли е подходяща? Понеже не ми се вярва картонът от който са направени да е толкова специален

Чет Дек 21, 2006 1:55 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща