|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:54 am
С какви трансформатори ползвате Power Integration ?
| Автор |
Съобщение |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
 С какви трансформатори ползвате Power Integration ?
Откъде купувате трансформатори за контролерите на Power Integration ( TNY268 )?
Не ми харесва идеята да си ги навивам, макар че ако няма друг вариант ..  Тогава пък ферити и макарички ?
|
| Пет Фев 03, 2006 4:11 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
www.comet.bg
имат готови трафчета, а продават ферити и макарички. Аз досега си ги навивах сам,
но те вече внесоха готовите на кашке.
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Пет Фев 03, 2006 4:25 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Пасат -> HARTU
|
| Пет Фев 03, 2006 6:12 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
А аз още ги навивам сам. Просто няма 25/7 а и много други.
Май писахме в друга тема за това. Макарките им са добри и феритчетата, но няма предлагане още.
Това е проблемът. Избираш си нещо и след седмица го няма.... 
|
| Пет Фев 03, 2006 7:53 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз също ги поръчвам
верно, излизат по-скъпи от кометските, но ми пасват идеално на нуждите. но аз гоня КПД и никакво греене в нито един компонент, та отскоци, резонансна честота и паразитни капацитети са ми много важни фактори. и много трудно се постигат
още не съм тествал трафчетата на комет. не мода да им се начудя защо са доставили 2хXXV, а не са доставили нормални с bias-намотка?
планирам да взема да купя няколко и да ги пробвам как са, но не възлагам много надежди.
цената е много примамлива... ама осцилоскопа ще покаже
|
| Съб Фев 04, 2006 1:12 am |
|
 |
|
bateAz
|
Обрисувай после с думи прости какво е показал скопа 
|
| Съб Фев 04, 2006 1:15 am |
|
 |
|
Stanislav
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Съб Фев 04, 2006 1:21 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ще.
само трябва да намеря малко време.
и платка трябва да се направи, че на жици няма да е вярно видяното.
във всички случаи обаче не може да се очква много от "универсален" траф за входно 100-240~ и исходно 6-12V
това е траф за много малки мощности, с компромисно КПД
интересен би бил трафа от 30W (14V/2A), но той почти се изравнява по цена със сегашното ми решение, та интереса би бил по-скоро акедемичен
тебе какъв траф/напрежения/ампери ти трябват?
|
| Съб Фев 04, 2006 1:36 am |
|
 |
|
bateAz
|
Около 3.8 - 4.0 волта след диода, среден ток 300 ma ( за температурни разчети ), пиков ток 2 A ( през около 40 ms, за около 5 ms )
|
| Съб Фев 04, 2006 2:07 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
GSM? ама времената не са точно тези...
за такъв пиков ток, според мен, ще ти трябва вторичен ШИМ, а основното захранване само да помпи кондензатори
иначе трудно ще докараш Vripp <10mV
|
| Съб Фев 04, 2006 10:49 am |
|
 |
|
bateAz
|
Почти GSM, времената на GSM не ги знам какви са, ама и те са там някъде. Смятам, че само с LC филтър след това ще се загладят пулсациите до разумна граница. Вътрешното съпротивление на една LiON батерия причинява пулсации, които понякога достигат 100 mV, така че 10 mV би трябвало да му хареса, според мен. Ако ти имаш други наблюдения, казвай!
|
| Съб Фев 04, 2006 12:44 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
май ще мина понеделник-вторник към тебе да пием по едно кафе?
|
| Съб Фев 04, 2006 2:02 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Колеги, някой ще даде ли мнение за тези трафчета?
Много ми се иска да ги има и то в цялата гама. Засега има само някакви,
каквито няма как да пробвам. Ясно , че няма как със жички.
Дано някой от вас е пробвал.
Притеснява ме фактът, че вече месец - все същите има на сайта.
|
| Вто Фев 07, 2006 9:56 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Предстои ми да правя едно захранване с входно напрежение от 85 до 265 волта, с 4 изходни напрежения и мощност около 10W. Като управление за момента съм се спрял на серията TNY26Х, но никога не съм работил с тях и имам няколко въпроса към по-напредналите колеги.
Някакви отзиви за надеждността на захранванията реализирани с TNY26Х?
Къде могат да ми навият няколко трафчета с магнитопровод Е20/10/6 за тестове или откъде могат да се закупят необходимите материали, емайлиран проводник, проводник с тефлонова изолация, изолационна лента, тефлонов шлаух? В Комет не предлагат скоби за стягане на магнитопровода, какво ползвате за стягането му?
Някой ползвал ли е развойното средство което предоставят от Power integrations, PI Expert Suite, интересуват ме конкретно изчисленията за трансформатора, колко реални са получените резултати?
|
| Вто Май 09, 2006 4:04 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
За надеждността - железни са! Напоследък започнахме масова подмяна на захранванията на всичките ни устройства с импулсни на основата на продуктите на Power Integrations. Много съм доволен от стабилната им работа. Тествали сме ги в ужасни условия. Като размер излизат същите (че и по-малки) от трафчетата на ANG, като при това получаваш изправено и стабилизирано напрежение. Като себестойност се равняват на трафче на ANG+импулсен стабилизатор. Продукта на фирмата си е перфектен, ако обаче искаш да изстискаш максималното КПД трябва да си поиграеш с броя на намотките, като нали си сещаш, че обикновено той не е цяло число! Особено внимание обърни на гасящата верига успоредна на първичната намотка на трафчето. При малки мощности става с RC група, при по-големи - задължително съпрес ценер и БЪРЗ диод! Иначе рискуваш да увеличиш разходите по развоя. Проводник можеш да си купиш от Севлиевската фабрика, ако е за малки бройки - във всяка работилница за пренавиване на ел. двигатели. Двете Ш-та на сърцевината можеш да залепиш едно за друго (като не забравиш да осигуриш междината помежду им!) например с капка епоксидна смола. В краен случай можеш да ги увиеш външно с тясна ивица тиксо, но това само за развойната бройка. Общо взето ако спазиш изчисленията от PI Expert-а и схемата - тръгват от раз и няма никакви грижи. В никакъв случай не заливай трафчето изцяло със смола! За изолация между отделните слоеве можеш да ползваш полиетилен - ивици от сакчета за пазаруване. Полиетилена е с доста високо пробивно напрежение. В нашите ползваме специална изолация, но тя се внася от Германия и не знам дали можеш да я намериш на нашия пазар. Мисля, че това отговаря на повечето ти въпроси.
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Сря Май 10, 2006 8:50 am |
|
|