emosms
Ранг: Минаващ
|
 Re: Бръмчащо лед захранване
Последно, ако мое да ва запитвам  , защо на дроселите за луминисцентни лампи не е дадена индуктивността? Дават им мощност и някакъв косинус.. В общи линии, идеята ми е да го пробвам като дросел за 12 волта, след импулсното п.п. видях че са за малък ток... На мощност го докарват, но..
|
hrpankov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Ное 04, 2014 2:12 pm Мнения: 114 Местоположение: Станке Лисичково
|
За да се отварят по-често учебниците...
_________________А бе много я обичам Наталия Кобилкина, бе !! .. 
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 12:59 pm Мнения: 3843 Местоположение: Габрово
|
Абе аз досега се сдържах, но все пак с риск да засегна някого ще споделя какво бих направил аз: взимам бръмчащите захранвания, пускам ги или в кофата, или в "кофата"(olx) и си купувам нормални. Това че бръмчат е симптом за болест - единия вариант е да я лекуваш. Можеш да бориш симптомите - парацетамолче, аналгинче - ама това работи при хората понеже имат имунна система и се оправят. Тъй де, то на отрязан пръст няма да помогне даже и при хората. При техниката това идва от "лош материал" - скапано си е направено. Тъй де, моята логика идва от това че някое такова захранване ако го оставя вкъщи мога да правя залагания кое ще дойде първо: - пожар - паднал бушон - угаснали лампи навръх нова година и ремонти на 3 уискита - заради смущенията прекъсване на радио, телевизия, интернет, вода, парно .. - купуване на ново захранване точно преди заплата ... Има достъпни захранвания на meanwell и други фирми дето нито пищят, нито трепкат, нито смущават. Виж, ако позицията е че правиш някакъв бизнес и се опитваш да ги използваш, вече работата е друга - твоя си е отговорността. Аз нямам притеснения защото такива самоделки не слагам, така че евентуалната "продукция" няма да ми пречи. Наскоро реших да обиколя едно къще с прожектори - взех един от най-евтините от тмт-елком, разкостих го за анализ, и стигнах до извода - стават, добре са изработени - корпус, крепещи, рефлектор, охлаждане, уплътнения, щуцер, но слабото място изглежда де е драйвера. Така че следващата стъпка е да взема бройки, вадя драйвера навън, пускам кабел от панела директно и го извеждам до удобно (сухо, светло, топло) място. Та там захранване каквото реша. Щото ако това китайското изгори посред зима на N метра височина само разпъването на стълби ще ми коства повече нерви от 100-тина лв за meanwell.
|