Найстина не съм много на вътре в тая материя Това което ме изнерви беше следното: На празен ход ( натоварено малко колкото да не гръмне ) си вади необходимите ми напрежения. Пуснах си обратната връзка по напрежение, настроих си я първоначално с един тример и го пуснах с товар ( от 30В да дърпа 2А ) при което напрежението ми клекна два пъти и пулсациите се увеличиха многократно.Веднага се насчих към филтрите и след два дена проби го докарах до това че пулсациите бяха сведени до прилично ниво НО напрежението продължаваше да ми кляка.Следваха 3 пренавивания на трафа при което резултатите бяха къде по - доби каде не толкова.... и сега проекта отлежава на тавана
Това поведение, което описваш, много ми прилича на самовъзбуждане, причинено от прекалено дълбока или забавена обратна връзка. Виж откъде вземаш ОВ, да не би да имаш някакви големи RC филтри от изхода към компараторите на чипа. Друга причина може да е много големият L на дросела в изхода.
Значи между 2-ро и 3-то краче на схемаа има РЦ група като резистора е 27К а кондензатора е 10нано фарада.Но виж за големия дросел не съм се сетил, изобщо не ми е теквало че може да е от това.Щом казваш 4е може да е от дросела ще пробвам с по малък.Ама по нататък ще го направя след пробите ще пиша тук
Абе лошото е че то тия неща се смятат, ако е прав да речем трафа може опитно да го докараш, но дросела си трябва сметка, клякането мож да е както от самовъзбуждане, така и от недостатъчен запас на енергия в дросела, той дросела може и да е голям, но може и да го насищаш .....
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл