Автор |
Съобщение |
Predator_MF
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 12:22 pm Мнения: 1947 Местоположение: София
|
RCD група е...дадох го на клиента. Проблема се оказа в захранващия кабел, от време на време прекъсва и последиците са ясни...Интересното е че TOP-а е доста добре организиран, а пък си дава такъв елементарен дефект. Напомня ми на един SANYO TV със захранване STK (онези гадни хибридни интеграли). Та сненям интеграла, 30 секунди пече (над 80С) и изгаря. Втори интеграл от друг магазин, 1 минута...Накрая направихме една поръчка от София, сложихме интегралите...до ден днешен работи. Това е поредното доказателство, че има значение кой произвежда и кой ти го продава! 
|
Съб Мар 19, 2005 10:06 am |
|
 |
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 1:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
От прекъсването на кабела е паднало входното напрежение?? И TOP202 е бил принуден да работи на макс duty cycle и макс ограничение на пиковия ток?
Загрявал е, термичната защита го изключва след известно време като му падне температурата с известен хистерезис се включва отново и пак и пак ...
Най-вероятно е работил така доста време и щом казваш че няма радиатор е решил накрая да си вземе почивка
И всичко това от един прекъсващ кабел...
В TNY има една функция Line Under-Voltage Sense ако и този TOP я имаше сега щеше да бъде между живите, но ... мир на праха му.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
Съб Мар 19, 2005 12:50 pm |
|
 |
elektronchika
Ранг: Популярен
|
е не мога да разбера как да изтегля тази програма от http://www.powerint.com/ някой може ли да ми я прати на elektronchika@abv.bg или да я сложи някъде за сваляне. интересно ми е какво представлява тази програма
|
Съб Мар 19, 2005 1:30 pm |
|
 |
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 1:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Power Integrations предлагат софтуер за улесняване проектирането на захранвания с техните продукти. Но методиката по която се правят изчисленията е такава, че ако не знаеш какво точно правиш дава "невероятни" резултати.
Цялата методика я има описана в Application notes публикувани на сайта им.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
Съб Мар 19, 2005 1:47 pm |
|
 |
elektronchika
|
попрочетох тук- таме из application notes, ама пак някой неща ми остават 'Х' - за какво е тази 'bias' намотка? нещо за обратната връзка, ама . . . ако може някой да ми обясни
|
Вто Мар 22, 2005 4:16 pm |
|
 |
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 12:58 pm Мнения: 4580 Местоположение: US
|
bias намотката се използва да захрани вътрешната управляваща логика на чипа и да регулира коефициента на запълване на ШИМ-а чрез влизащия ток на крачето CONTROL на TOPSwitcha.
|
Нед Май 01, 2005 1:11 am |
|
 |
j0r3t0
Ранг: Минаващ
|
|
Пон Яну 16, 2006 6:07 pm |
|
 |
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 2:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
|
Пон Яну 16, 2006 6:40 pm |
|
 |
WDW
|
И аз имам добри впечатленич от ТОП-овете !!
Но доста зор съм видял с фабрични захранвания на ТОП-ове, чиито траф е направен кофти !! Първичната им намотка се скапва и о от там чипа се ошашква,но най-важното не изгаря !! Добре са направени !!
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
Пон Яну 16, 2006 11:39 pm |
|
 |
mtzakov
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Фев 19, 2006 6:15 pm Мнения: 9 Местоположение: Sliven
|
Здравейте на всички във форума, последния ми допир с TOP223 беше с едно ДВД SABA. Така и нямаше да разбера какъв е въпросния чип ако не го бях намерил в кутията. Иначе щеше да сие голяма главоблъсканица.
|
Нед Фев 19, 2006 6:21 pm |
|
|