Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Добър сайт за мързеливите 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
RCD група е...дадох го на клиента. Проблема се оказа в захранващия кабел, от време на време прекъсва и последиците са ясни...Интересното е че TOP-а е доста добре организиран, а пък си дава такъв елементарен дефект. Напомня ми на един SANYO TV със захранване STK (онези гадни хибридни интеграли). Та сненям интеграла, 30 секунди пече (над 80С) и изгаря. Втори интеграл от друг магазин, 1 минута...Накрая направихме една поръчка от София, сложихме интегралите...до ден днешен работи. Това е поредното доказателство, че има значение кой произвежда и кой ти го продава! 8)

Съб Мар 19, 2005 10:06 am
Профил
Аватар

Мнение 
От прекъсването на кабела е паднало входното напрежение?? И TOP202 е бил принуден да работи на макс duty cycle и макс ограничение на пиковия ток?
Загрявал е, термичната защита го изключва след известно време като му падне температурата с известен хистерезис се включва отново и пак и пак ...
Най-вероятно е работил така доста време и щом казваш че няма радиатор е решил накрая да си вземе почивка :)
И всичко това от един прекъсващ кабел...
В TNY има една функция Line Under-Voltage Sense ако и този TOP я имаше сега щеше да бъде между живите, но ... мир на праха му.

Съб Мар 19, 2005 12:50 pm
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
е не мога да разбера как да изтегля тази програма от http://www.powerint.com/ някой може ли да ми я прати на elektronchika@abv.bg или да я сложи някъде за сваляне. интересно ми е какво представлява тази програма

Съб Мар 19, 2005 1:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Power Integrations предлагат софтуер за улесняване проектирането на захранвания с техните продукти. Но методиката по която се правят изчисленията е такава, че ако не знаеш какво точно правиш дава "невероятни" резултати.
Цялата методика я има описана в Application notes публикувани на сайта им.

Съб Мар 19, 2005 1:47 pm
Профил

Мнение 
попрочетох тук- таме из application notes, ама пак някой неща ми остават 'Х' - за какво е тази 'bias' намотка? нещо за обратната връзка, ама . . . ако може някой да ми обясни

Вто Мар 22, 2005 4:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
elektronchika написа:
попрочетох тук- таме из application notes, ама пак някой неща ми остават 'Х' - за какво е тази 'bias' намотка? нещо за обратната връзка, ама . . . ако може някой да ми обясни

bias намотката се използва да захрани вътрешната управляваща логика на чипа и да регулира коефициента на запълване на ШИМ-а чрез влизащия ток на крачето CONTROL на TOPSwitcha.

Нед Май 01, 2005 1:11 am
Профил WWW
Ранг: Минаващ

Мнение 
Dimitar написа:
Да по EN55022 и EN 61000-6-3. Лабораторията е в метрологията (зад Бриколаж на Цариградско шосе). Едно изпитание е около 600+ лв. (не съм сигурен точно колко, тъй като не ги плащам аз 8) ). Изпитанията са 4 - електростатика, устойчивост на смущения от от мрежата и излъчвания в мрежата и ефира - това за ефира е в друга лаборатория.
ама жи лъжа.

Пон Яну 16, 2006 6:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
j0r3t0 написа:
ама жи лъжа.

:?: :!: :?: Ако аз ги лъжа - ти защо не ги просветлиш :) .

Пон Яну 16, 2006 6:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И аз имам добри впечатленич от ТОП-овете !!
Но доста зор съм видял с фабрични захранвания на ТОП-ове, чиито траф е направен кофти !! Първичната им намотка се скапва и о от там чипа се ошашква,но най-важното не изгаря !! Добре са направени !!

Пон Яну 16, 2006 11:39 pm
Профил ICQ

Мнение 
Здравейте на всички във форума, последния ми допир с TOP223 беше с едно ДВД SABA. Така и нямаше да разбера какъв е въпросния чип ако не го бях намерил в кутията. Иначе щеше да сие голяма главоблъсканица.

Нед Фев 19, 2006 6:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3