Явно и защитата е била много бърза, и пионерска грешка е имало някъде или нещо друго. Днес успях даже да гръмна нещо като го захраних с батерия през мултимера и го оставих нарочно известно време на 30мА, изпуши но така и не разбрах какво - дали кондензатора или ИС. Колко елемента за да се направят много грешки... това е като с грешките в думата УВСЪ. Явно съм способен

. Възможно е да не съм избрал подходящия дросел.
Позволих си лукса да пусна втора платка тоя път с нискочестония вариант 600kHz и от 5В на 12В, точно както е по описанието. Този път тръгна от първия път, шътдоуна съм го пуснал през 10к към маса, и сложих един джъмпер към плюс. Но... започва да става интересно.
Натоварих го с едно реле с 300ома намотка за 12В. Консумацията обаче ми се вижда доста - 94мА...
А когато е шът-нато, на изхода вместо 0 волта си имам 5..., че и релето си харчи от тях въпреки че разбира се не се задейства. Продължавам да копая, да видим докъде ще стигнем.
Защо се боря с тая пущина - правя един блок с 8 релета, но на 12В, а всичко трябва да се храни от УСБ. И за да не купувам ТРАКО реших да си поблъскам главата. Може би най-лесно ще е просто да сложа 5В релета и да приключа с проблемите, но сега имам време за гъделичкане...
Ето и снимка. Отдолу си почти 99.99% гроунднплейн(екранировка де, чиста мед и т.н.). Стига с обясненията че ще ме намразите.