|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 1:01 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
 Транспондери
Някой има ли идея разни такива системи с транспондери (мисля така се наричат) - примерно като RFID - до какви разстояния са достъпни. Принципно идеята е някакъв такъв пасивен приемо-предавател да се захранва от полето на друг активен и при поискване да изпраща някакви данни. Целта е да не се ползва локален източник на енергия за комуникацията. Как варират разстоянията?
Уфф, дано стана ясно нещо от въпроса...
|
| Сря Дек 28, 2005 1:29 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
разстоянията главно зависят от антената и от честотата и достигат до няколко метра.
Можеш и сам да си направиш транспондер, но по-добре си купи готов. Не са скъпи, а ще ти спестят много време.
Мисля че в комет има RFID карти.
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Сря Дек 28, 2005 1:45 pm |
|
 |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
Идеята беше не за ID карта, а за устройство захранвано от батерия. Когато настъпи момент за комуникация, за предаване да се ползва полето на предавателя на активното устройство и да се щади батерията. Та от тая гледна точка питам какви разстояния се постигат от подобни фабрични разработки...
|
| Сря Дек 28, 2005 11:53 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
да, има карти с батерии в тях. работят на принципа, който спомена. Незнам дали се продават в БГ... не съм търсил. Само съм ги виждал по сайтовете.
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Чет Дек 29, 2005 9:15 am |
|
 |
|
Alex Kolev
Ранг: Минаващ
|
 за RFID с HTRC110 - отново въпрос
С този форум нещо не е наред - като се логна (Alex Kolev), не виждам отворените от мен теми!!!!!!!!!!!
Отново за hardware - каква предварително записана карта (протокол, модулация, кодиране) мога да прочета с HTRC110!
|
| Вто Яну 31, 2006 10:43 pm |
|
 |
|
emil
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Мар 02, 2006 5:33 pm Мнения: 4 Местоположение: vratsa
|
здравеите всички , хубав форум . Имам транспондер в ключа на колата -интеграл--pcf и число,някво. има излъчване маи килохерци,не знам за захранването му,и комуникира на втора честота едновременно. Разстоянието е до 20 см. от платката. Видях една тема за защита на лан к. от гръм, само да ви кажа че имам антена 40м за къси вълни и хвърля искри към земя 2мм далеч преди да почнат да се чуват гръмотевиците .извинявам се че не на мястото го пиша . чао.
|
| Чет Мар 02, 2006 5:55 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|