|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:07 pm
Софтуерно декодиране на mp3 с AVR ???
| Автор |
Съобщение |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Eee чакай сега ...
1. В Б-я този чип не може да го намериш така лесно ще чакаш 2седмици - 1 месец.
2. 500 броя ??? Говориме за наши нужди , било то проекти или някакви "почесваня"  Аз го виждам като 5-10 броя мах на веднъж. Ако пускаш сериино или масово производоство е въобще друга историята (там количествата са много повече от 500 броя , но това друга тема)!
3. dsPIC33 -> 40MIPS-a ЕЙЙЙ !!!  Нема се ебавате с Microchip , че да не стане като в оният лаф и крайният резутлата да е М... да ... Вас
----
Я виж каква е цената до 10броя примерно ще ти излезе доста над 10$ мисля.
Друго.
Колко му е да купиш МЦУ, което го има под път и над път, ако не на някои определен път/фирма, но го има.
Бам на програматора , бам """програминггггггЪ" хи-хи-хи .., бам готово
А това ще го поръчваш /ще го чакаш и ще си зависим малко или много.
Като говоря за наща идея (поне мисля , че моята идея съвпада с идеята за другите относно mp3 decoder с някое 'масово' MCU.
 Та тъй
Поне това е моето мнение.
|
| Чет Яну 12, 2006 1:30 am |
|
 |
|
TheWizard
Ранг: Форумен бог
|
не трябва ли първо да се намери сорс и да седнем да го ОПТИМИЗИРАМЕ.... па кой на какъв процесор да го качва...
|
| Чет Яну 12, 2006 12:55 pm |
|
 |
|
Bezmozachen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
Абре то сорсове има, ама кво ще им оптимизираме, като това с целочислената аритметика.
|
| Чет Яну 12, 2006 2:42 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Оптимизацята може да върви само в посока векторна обработка със SIMD, доколкото го има (DSP процесори). Обаче като ги гледам тия декодери, те са писани от абсолютни изроди, които явно години на ред се занимават само с това. А пък да го оптимизираш за векторна обработка... си е вече по силите единствено на фирми от калибъра на M$, Intel, IBM и т.н.
|
| Чет Яну 12, 2006 4:59 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Маината му на тоя АТМега явно няма да мине номера с него ..... вчера ми пристигна кита за Спартан3-200К .... и за ЦПЛД'тата на Хилинукс (ХС95хх и КулРънерите) ..... ше го бутам тоя мп3 декодер в ФПГА ... 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Чет Яну 12, 2006 9:32 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Еми има ли готови?  Ако успееш да го реализираш сам, направо кажи ква заплата искаш. 
|
| Пет Яну 13, 2006 1:47 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ако е настолно МП3 в FPGA става, ама ако е преносимо, не може смогна да купуваш батерии или да зареждаш акумулатори.
Някой предложи с dsPIC, ами бил слаб, кат не може с един не може ли с два dsPIC, а ? Единия за ляв канал, другия за десен канал. Ето ти 60 MIPS-a.
Я най-добре да се съберем повечко хора и да си поръчаме готовите МП3 чипове, ще ни излезнат по 15-тина долара на човек. Или пък да видим няма ли подходящи чипове с надписи по китайските МП3 плеъри, които са по 30-тина лефа. Че и памет имат по 256 МБ.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Яну 13, 2006 4:09 am |
|
 |
|
relsys
|
Айде и аз да драсна някой ред.
Това за МР3 декодиране с някакъв професор и на мен ми се върти в главата много отдавна. Ама все не се хващам. И ако помислим че DivX се декодира от i386 /по данни на разработчиците на QuickView плеера, аз съм го пускал най - ниско на Р1/, значи един dsPic трябва да свърши работа. А дори мисля, че и PIC18Fxxx ще се справи със задачата. Но вече се отказах от тая идея. Иначе това което съм успявал да изцедя от такъв процесор е да му вкарам 100 Mbit по LAN от компа.
А ето какво има в моя МР3 плеер:
http://www.s1mp3.org/files/datasheet/AT ... 48c78afee7
24 битово DSP със up to 48 MIPS, 8 bit MCU Z80 съвместимо, интерфейси за квото си искаш.... и тнт, но е софтуерен МР3 плеер.
А иначе колкото и голям ентусиаст да съм, мисля че най - добрия избор остава VS1002 + к'вото и да е MCU.
И сега някой да каже има ли такива чипове в BG и къде.
|
| Пет Яну 13, 2006 10:20 am |
|
 |
|
TheWizard
|
Siemens Infineon PMB 6850 (16 бит/56мипс) - (GSM A35, SL45)
- има MP3 като вградена периферия
- проблемите са два
нямам документациата на този процесор,
процесора е BGA....
|
| Пет Яну 13, 2006 12:50 pm |
|
 |
|
jony++
Ранг: Минаващ
|
Аз съм ЗА!! С готов чип ще стане най-бързичко и лесничко  . Другото ми прилича на 120% мазохизъм 
|
| Пет Яну 13, 2006 3:06 pm |
|
 |
|
Bezmozachen
|
Абре на готово и баба знае  . Ако ще е готов чип с който ще си правя МП3-пищялка по добре да си купя една на готово.
|
| Пет Яну 13, 2006 3:27 pm |
|
 |
|
relsys
|
@Bezmozachen
Ми хайде тогава да ни драснеш един софт, ние ще си го купим, ама гледай да се вместиш в цена за бройка с процесора $ 8-12. 
|
| Пет Яну 13, 2006 3:50 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Стих се !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Купуваме си по един готов.
Разглобяваме го.
Проектираме го със същия чаркалък наново, и платката според готовата кутиика.
Събираме го.
И се РАДВАМЕ 
|
| Пет Яну 13, 2006 3:57 pm |
|
 |
|
Bezmozachen
|
Въобще не обсъждам на създаването на комерсиална мп3-свирка. Просто ми е любопитно самата реализация с кво може да стане. Алгоритми, софтуер, хардуер и т.н.т. Ако ще е нещо което ще се продава, то трябва да се произвежда в десетки-хиляди бройки че да е конкурентно. Поне аз така си мисля, може и да не съм прав. Нямам намерение да ставам конкурент на Дейзито  .
|
| Пет Яну 13, 2006 6:23 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Е добре де що мислите че е толкоз огромен мазохизам да се спретне тоз мп3 декодер в ФПГА ?
Не е чак толкова трудно (не казвам че е и лесно де) .....
Ето какво мисля да направя в конкретния случаи :
Ще ползвам МикроБлазе (85 МИПСА) намирам един сорс за декомпресия на мп3 и го портвам за МикроБлазе ....
Разбира се че е по лесно да се ползва готов мп3 декодер ... ама като немога да го намеря в Булгаристан !!!????
Така е от немотия сме спозобни на невероятни подвизи 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Нед Яну 15, 2006 9:23 pm |
|
|