Отговори на тема  [ 92 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Доставки от Китай - забавяне... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Доставки от Китай - забавяне...
Пак се цепя де, но днес гледах репортаж за електромери: на последния българин е на 1.5м от земята, оттам нататък са на около 10м. И едно цинге се пени: "К'ва Европа сме тука - гледайте дискриминация!". А енергото преди да ги вдигне е отчитало 95% загуби в местния трафопост...
Че се чудя как да се подхожда към бай Китаец - Дедо да каже.

Сря Май 13, 2015 10:49 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

ike написа:
Ако си коректен, втория поялник няма да го вземеш от пощата и ще го върнат на продавача. Другия вариянт е да го приемеш и да се разбереш с продавача, на кой пей-пал адрес да му преведеш парите и ще си имаш втори поялник резервен. Ако искаш може да го подариш на някой, който тепърва ще започне да се занимава с електроника.

Не знам какъв би бил пътя на пратката ако откажа да я взема ( носят ми я на място ). Вероятно по някакви общи пощенски правила тя би трябвало да се върне на подателя, но какво ще стане на практика - божа работа (вероятно би трябвало да ми е все тая). Най-коректно би било да платя и за втория поялник но пък ако съм искал два, щял съм да поръчам два. От една страна продавача сигурно е наясно че подобни ситуации са съвсем вероятни и да ги е заложил в цялостната си дейност (застраховки, цени и подобни), от друга страна цената от около 25 USD не е някаква, заради която човек да си нарушава принципите, от трета страна още е рано да мисля за неродения Петко - ако му дойде времето - ще му мисля.

Чет Май 14, 2015 12:49 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Едва ли продавача е пратил втора пратка , по скоро си мисля че е 'отпушил" старата :) . Но ако ти е изпратил нов номер за проследяване значи ти е изпратил още един поялник.

Чет Май 14, 2015 12:59 am
Профил

Аз февруари си поръчах разни неща и за мое учудване всички пратки дойдоха в рамките на две седмици. Миналата седмица обаче една от пратките ми идва за втори път. Писах на китайчето и се разбрахме да платя по пейпал директно, че не искам да ми изпраща 3-ти чифт ;-)
Интересното е, че точно на тая пратка съм дал положителни отзиви някъде на втората седмица. Системата им е явно халифакс, изобщо не са си погледнали статуса на поръчката, направо пратели втори път.

Чет Май 14, 2015 9:53 am
Профил
Аватар

Китайци...
ПОръчаното от банггоод дойде, но...
Въпреки, че е изпратено според трекинг системата им 5 дни след като съм го платил. На пакета се мъдреше китайски печат с дата следващия ден след като пуснах диспута в Пейпал(около 30 дни по късно)...
И понеже диспута в пейпал му изтече срока преди да пристигне пратката, аз ден преди да изтече срока за диспута го направих на "claim", китайците върнаха 29-тя долара на следващия ден. Две седмици по късно пратката пристигна.

Мислех да се свържа с тях и да им преведа парите отново, но майната им. Щом стоката я пращат чак когато пуснеш диспут в пейпал, значи са си мислили въобще да не я пращат и поради тази причина вместо пари - среден пръст от мен. :)

Нед Май 17, 2015 11:42 am
Профил ICQ

А аз все така имам 5000 bnc ама за грешния размер кабел

Нед Май 17, 2015 12:33 pm
Профил
Аватар

Поръчваш подходящият размер кабел, и произвеждаш 2500 кабела BNC - BNC, които шиткаш на китайците...

Нед Май 17, 2015 1:01 pm
Профил

То да беше друго как да е ама бнц... За RG6.... Никакъв шан, вечно са наши, осврн ако не им намеря приложение. Някоя CCTV система с по длъжки кабели та да е оправдана rg6 цата... то аналогови много няма вече ама SDI може да е.... С 2500 камери ;)

Нед Май 17, 2015 1:08 pm
Профил

То да беше друго как да е ама бнц... За RG6.... Никакъв шан, вечно са наши, осврн ако не им намеря приложение. Някоя CCTV система с по длъжки кабели та да е оправдана rg6 цата... то аналогови много няма вече ама SDI може да е.... С 2500 камери ;)

Нед Май 17, 2015 1:09 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Аватар

Аз днес мисля, че подобрих ако не световния, то поне Националния рекорд.
Днес (01.06.2015 г.) си взех от пощата пратка, поръчана на ... 04.08.2014 (има си китайско пощенско клеймо от тогава) :rolleyes:

Последна промяна GaBOSS на Пон Юни 01, 2015 10:38 pm, променена общо 1 път

Пон Юни 01, 2015 8:22 pm
Профил ICQ WWW

Не световният, ами вселенският рекорд си счупил..., това да се върнеш от бъдещето... :)

Пон Юни 01, 2015 9:14 pm
Профил
Аватар

Е, превъзбуден от пратката съм сложил 7 месец, коригирах се ;)

Пон Юни 01, 2015 10:37 pm
Профил ICQ WWW
Аз си научих урока - сега като реша да купувам нещо, намирам няколко продавача на едно и също нещо и пускам
запитване до всички тях ( право куме в очите ) дали ще ми го доставят с China Post или с Alternative Shit's . Най-коректния отговаря само до няколко часа и отговора е обикновено кратък и делови, че щом искам така, ще се съобрази и ще го прати с China Post.
Най- некоректните отговарят чак след 2-3 дни мазно -мазно - " Нама проблем приятел, дай парите и ша видим, ни съ плЪши....rest assured.... ала бала"
Само по скоростта и стила на отговора човек разбира с кого си има работа. Изглежда като ужасно много излишна работа, но спестява страшно много усилия и нерви в последствие. Има особено значение, когато човек купува електроника , защото не е китайски лампион. Забавянето на платка повече от 2-3 месеца при мене има плачевен резултат на изоставяне на проекта и хвърлянето на платката да прашасва на някой рафт.
Сега обаче по гореописания метод нещата ми пристигат точно на 20-тия ден , плюс минус един два дена.

Чет Юни 11, 2015 5:01 pm

Абе какво да ви кажа, не само Китай е така и не знам доколко проблема е в китайците. Значи получих миналата седмица пратка от US, изпращача индиец по име и китаец по душа, естествено му е трудно да разбере как да го изпрати и се праща на адрес в с.лозен с код за село лозен но никъде не пише Лозен. Отделно нашия адрес в Лозен явно само ние си го знаем, практичекси не съществува никъде. Знаейки всичко това започва едно издирване. Два дена опитвам да получа информация от учтивите ни пощи, защото виждам че пратката е в митница, а за мое нещастие е пратена с USPS. Никакъв резултат освен че си го изкарах и на бюрото и на телефона, дори не знам защо се пробвах. След това се задействаха връзките .. добре че имам читав агент та за има няма ден успя да го намери и освободи. Ако не се действаше така сигурно някъде след 6-7 месеца, може и повече когато известието попадне в подходящия пощальон щяхме да го получим ... въпреки че 4 години не сме получвали нищо с бъгарски пощи, просто не пристига а клона им е няколко км нагоре по същата улица.....
Сега пък друго главоболие, купувам си един уред от САЩ, първо тъпия ebay се опитва да ми начислява някакви мита ??? Някак обеснявам на продавача че не искам тия мита защото след това ще имам и мита на митатат и ДДС в-у всичко. Възприема някак идеята да отебе ebay да ми пусне фактура в paypal съответно иска адрес. Давам адрес, давам fedex номер, вече проучил че това удоволствие ще ми струва около 630$. Още 2 дена докато пратката се пусне ... не можел видиш ли щото адреса на paypal-а бил в Невада. След като оборихме и това грешно схващане пратката тръгва ... 3 дена нямам тракинг номер, от вчера имам и о изненада, от 2 дни стои в Париж, а услугата е economy ... значи аз му казвам overnight, FedEx най-вероятно ще ме чарджат за overnight а пратката ми си кара ваканция в Париж ... дано поне да са и показали айфеловата кула.

Чет Юни 11, 2015 10:02 pm
Профил
Аватар

аз така и не разбрах от къде на къде ebay ще събират местни данъци и такси на купувача?
да не би те да минават митница у БГ и да ми освободят?

Чет Юни 11, 2015 10:39 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 92 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща