|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:44 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Монитор за сериен порт ... 9 битов
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Монитор за сериен порт ... 9 битов
абе що не мога да намеря ни един софтуер който да работи в 9 битов режим ? Някой да има идея за някой който да става и за логване, нещо като serailmon ама да поддържа и 9 бита. Не че е голям зор да се пише ама ...
|
| Чет Юни 25, 2015 8:51 pm |
|
 |
|
speedblue
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Фев 25, 2007 1:41 am Мнения: 276 Местоположение: София
|
 Re: Монитор за сериен порт ... 9 битов
Няма да намериш ако ще логваш директно на някое РС. Има врътка косвено да се изчете 9-ия бит но е доста тъпо като решение и не практично. Иначе с микроконтролерче става съвсем стабилно и напълно отчетливо като краен резултат. Минах по този път наскоро. При мен данните бяха на 9600, а подслушаните данни ги давах на компа по софтуерен uart 57600 във вида.... 9 bit - 01A6, 8 bit - A6. На тази ниска скорост нищо не изпускаше, а в самото прекъсване правех проверките за бита. После ги изкарах извън - все работеше.
|
| Пет Юни 26, 2015 12:04 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Монитор за сериен порт ... 9 битов
Абе ясна тя работата с контролера, така ще да е, няма какво да си губя времето да търся неща дето я ги има я не. То мен ми трябва д апроверя само респонс след една определена команда, подмамих се по един симулатор за протокола който имам, но ще е по лесно да го драсна цялото в контролера вместо да се чудя как после да подавам тая команда през симулатора с някакво зададено закъснение.
|
| Пет Юни 26, 2015 12:22 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|