Отговори на тема  [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
За или против електронното гласуване 

Анкетата свършва на Съб Окт 24, 2015 4:14 pm
За 66%  66%  [ 37 ]
Против 23%  23%  [ 13 ]
Не знам 11%  11%  [ 6 ]
Общо гласове : 56

Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: За или против електронното гласуване
Нито едно от тия :), а за белите държави също е хубаво да видим конкретни случаи че аз скоро се сблъсках с един, който така изнудвал ама не го тикнали в затвора за това а защото се правел на федерален което е сериозно престъпление, ама само дето го тикнали щото малко след това го пуснали ... абе .... иначе има много начини шефове да манипулират вота на служителите и това да не е престъпление, или поне не доказуемо такова, нали знаеш, всяко нещо трябва да се докаже, понякога дори самопризнанията не са достатъчни.
Аз лично имам много крайно мнение по повод агитацията и др. подобни на служителите, не съм далеч от мисълта да се карат под строй, имам много доводи за това които ти няма да примеш, предполагам и много други, но както сигурно си забелязал аз не съм фен на демокрацията, не и в сегашния вид, ако ще е да е , ако няма да е да не е, това което в момента имаме тук, в ЕС, в САЩ и където се сетиш е далеч от истинска демокрация, това е изроден мелез.

Вто Окт 27, 2015 4:33 pm
Профил
Аватар

интересно...
сайта на ЦИК продължава да показа 75% обработени протоколи са София към 5:30 ВЧЕРА.
след като ги въвеждаха данните повече от 40 часа, сега не могат да съберат числата за 24 часа?
голЕмо нагаждане май пада.

все още не може да се разбере колко е процента на гласувалите с преференция.
също така все още не се вижда процента на недействителните бюлетини в национален мащаб. май на тези избори това ще е голямата игра.
по моя преценка недействителните ще са над 10%.

доста трудно намерих документа, който дефинира пълния номер на секцията. при мен всичко е ОК, защото гласувах доста уникално и числата съвпадат. проверете и вие.

направи ми впечатление, че София, Варна и Пловдив вече са в един ибирателен район. преди бяха (не помня точно) 3 за софето и по 2 за другите два града. това май и обяснява големите стълпотворения в зала Армеец.

Сря Окт 28, 2015 9:44 am
Профил

Да но имат желязна теория, тъй като това били 4 избора в едно /???/ като разделиш 10/4 се получава 2.5% което било ОК, било по добре от този на Франция .... найс а ?????????

Сря Окт 28, 2015 9:01 pm
Профил
Аватар

DanielDimov написа:
В една нормална държава .....

:) :D :-? :prayer: ](*,) [-( :weedman: :axe:
П.С.: Бай ти Бонго се завърна от "Занзибар" и е шокиран от тази "държава" - нема такова чудо!!!

Сря Окт 28, 2015 10:07 pm
Профил
Аватар

След корабокрушение политическите водачи ББ, Станишев и Местан попаднали в една спасителна лодка.
- Лодката има само две гребла, а ние сме трима. Най-добре е двама да гребат, а най-добрият лидер да им задава ритъм - анализирал положението Станишев и се изпъчил лидерски.
- Аз съм съгласен, но трябва да имаме предвид да гребат по-силните - отвърнал Местан и погледнал многозначително младеещия Сергей и издутите бицепси на Бойко.
- Да решим въпроса демократично с тайно гласуване - предложил ББ.

Гласували. Броили гласовете.
Станишев и Местан на веслата гребат, а Бойко командва: "Ат-два, ат-два!"

- Другарю Станишев, вас не ви ли мъчи една мисъл? - пошушнал Местан.
- Кажете вие, Лютви ефенди - прошепнал в отговор Станишев.
- Как така стана, че ние в лодката сме трима, а Борисов получи четири гласа?

от 1997-ма следя изборите от професионален интерес, дори бях забъркан един пт директно в лайната. ама такова чудо май не е имало...

Нед Ное 01, 2015 11:38 am
Профил
Аватар

и международните наблюдатели кво-съд нещо за най-крупната кражба

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Нед Ное 01, 2015 11:57 am
Профил WWW

такъв е живота ... изобщо даже и не ме вълнува резултата, пък и последните 2 дни пиша едни ей такива
<<< if file_read_line("C:\Honeywell\WINMAGplus\Winmagex\valve_maping.txt",read, line)>>>
<<< if find (read," "+mp_id1) <> -1 then >>>

и много повече ме вълнува кой го е измисли това недоразумение и как да му извия вратлето ....

Нед Ное 01, 2015 2:57 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=49BD5316203A79C2A395832D13F222F1?idMat=96586
Цитат:
Указ № 163 за определяне на 25 октомври 2015 г. за дата на произвеждане на национален референдум с въпрос: „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?“

Обаче слушам как цял ден джурналята повтарят "да се гласува и електронно по дистанционен път"!?
Явно въпроса въобще няма значение - така или иначе всеки гласува за нещо свое си, което си е наумил. Ако има референдум с въпрос "Искате ли да може да имате хемороиди" сигурно пак повечето ще гласуват с "ДА". :D

Но сега се заформя много тежък технически проблем - как ще го осигурим този "електронен път"?. Интернетя масово мина на оптика. Смартфоните, които излъчват електрони също са малко разпространени. Релейките и те не работят с електрони, а с ЕМВ. А волята на суверена е закон - трябва да се спазва стриктно. Хората са си го казали - искат "по електронен ПЪТ". Пак ще трябва да прекарваме жици и да връщаме телефоните с шайба. :)

И въобще, в този въпрос прозира една подла хибридна диверсия - уж "електронен", но пък "път", което си е "путь" , сиреч Путин, демек Президента е Щирлиц. :D

Нед Ное 01, 2015 3:24 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
След корабокрушение.....

Този виц щеше да си залепне на мястото ако вредилият се беше местан.
А бе чудя ви се на стръвта с която ядете бат'Боко (напомня ми как пенсионерите твърдят, че Костов бил циганин). Бил скрадвал - кой до сега не го е правил?! Но при него за пър ви път от байтошово време насам се прави нещо в тази държава. Ако се появи по-добър - свиркайте, но до тогава не го плюйте много, първо си припомнете Виденов да речем.

Днес само жената ходи да гласува защото аз на работа - не можах да ги сваря за да им обясня, че не съм емигрант, затворник или умрял.
Да ама не - и тя си загубила правата междувременно!!! Понеже нямало опашка и имала познати в комисията паднало голям смях и недоумение, т.е. голям цирк според думите и. Поне тя над три години е на държавна заплата, пък им е разказала к'в зор беше да направим от малкия българче - напр. как ходили из блока да питат дали са я виждали бременна, а тя от години е навън...

Нед Ное 01, 2015 7:05 pm
Профил

Бонго, не си прав, не бъркай правенето с бойко. Бойко нищо не е направил кой знае какво. Ако говорим за магистрали и европроекти, истината е че това е съвпадение. Сега е периода в който идват парите. И преди това е имало не малко, но в области които не са видими. Не виновни управляващите че са се давали пари за фермери и конкурентно способност, почти всичко се е оползотворило. Сега е ред на инфраструктурата, и това са видими неща. Това за спрени и пуснати фондове са политически алабализми, нищо друго. Ако си представяш че ДПС са тия с купения вот си далеч от истината, те са най-малкият купувач.

Нед Ное 01, 2015 7:16 pm
Профил
Аватар

Да ама не! Преди предпочитаха да върнат всичко което не можеше да се скрадне.
От кога фермерите имат лъскави трактори? Преди Боко моите познати що не можаха да се внедрят за субсидии и си закриха бизнеса?

Не съм влюбен в Мъжът на държавата, но му признавам направеното. Пак казвам: ако има по-добър - свиркайте, че да знам за кого да гласувам на следващите избори.

П.С.: А ДПС не купуват - това струва пари. Те само задължават.

П.С.2: И за к'во си правим вятър на езика?! В момента жената проверява тетрадките на четвъртокласници и се нерви, че "изток" масово се пише като "истуг". За сметка на това трябва да отговорят какви права имат българските граждани, правилният отговор е "равни", но най-сполучливото попадение е "собствени" :)

Нед Ное 01, 2015 7:34 pm
Профил
Аватар

При първия мандат на бат'Боко затъвахме с по 2млрд.лв. на година - излапа резерва и опразни здравната каса. Сега започна ударно с по 5млрд. на година, директно с държавни заеми. Лошото е, че се харчи буквално за ядене и пиене, без никакъв шанс за възвращаемост. Чуди се постоянно какви нови данъци да изобрети. За КТБ не обелва и дума кога (и дали) ще намери парите. Прави си седенки с електробандитите и им се жалва като баба на женския пазар. Като стане напечено геройски се крие зад жени, но на софрите е пръв с ножицата..... Субсидиите не ги дава той, а ЕС. Обаче ако един частен бизнес зависи от субсидии то си е живо крадене.
Преди време се похвали ,че е намерил "цаката на управлението". Кои ли ще са прецаканите?
Вчера пак повтаряха филма "Опасен чар" - още си е актуален ,само дето на милиционерите им викат полицаи (неясно защо).

А купуването на гласове се финансира директно от държавния бюджет - за какво мислите, си самораздават тези тлъсти партийни субсидии?

Нед Ное 01, 2015 8:26 pm
Профил
Аватар

Аз пак не разбрал: ако утре има парламентарни избори - кой е по-добър от Батето, че да гласувам за него?

Друго двайсе:
И сега продължават да мелят високият процент невалидни бюлетини, т.е. колко не разбирали хората 8O
Нали ви казах още преди години: ако ще и "Всички сте маскари!" да напишеш на бюлетината, тя отива в купчината "невалидни", т.е. попълнени от идиоти. Негласуването е още по-далеко от протестния вот.
Ако ще протестираш трябва да изкопаеш някоя малка и некомпроментирана партийка или нещо такова:
https://www.youtube.com/watch?v=L_qSx6QpX0M
А другото с овцете си го знаете...

Прикачени файлове:
Bate Boyko-1M.jpg
Bate Boyko-1M.jpg [ 29.12 KiB | Прегледано 2399 пъти ]
Нед Ное 01, 2015 9:23 pm
Профил

Бонго, малко си грешка за фермерите, те си накупиха лъскави трактори точно прди боко, след като дойде на власт продажбите вече поспаднаха. Не казвам че той е виновен, просто така са структурирани парите. Ония не са връщали нищо, не знам защо така мислиш, и едните и другите са еднакви, просто при боко се падна да има повече евро пари и той не пропуска да се възползва максимално.

Нед Ное 01, 2015 11:47 pm
Профил
Аватар

Може и да греша, ама надали. Тогава бях у гръчко, разбирах от политика и мнооого ми бяха смешни БГ политиците - тъкмо влизахме в Европата. После дойде Световната криза, бат Бойко я устиска с постна пица пък на гърчулята им лъсна г'за. И т.н. ...

П.С.: В гореописаният период съм пил кафе с трима гръчки премиери :---)

Едит: по последни данни бат Бойко постига комунистически резултати при гласуването. И кой беше по-добрият, за когото да гласувам на следващите избори?

Пон Ное 02, 2015 1:41 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 124 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Следваща