Отговори на тема  [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 205  Следваща
Altium Designer... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Altium Designer...
ма австралийците верно ли толкова бавно се движат с основни фунционалности? в шаренията са много чевръсти.

направи си един фиктивен вътрешен меден слой, кръсти го jumper, и пускай 'жици' през него. после не генерираш гербери за него.
алтиума позволява ли нечен брой проводящи слоеве?

Вто Ное 10, 2015 12:25 am
Профил
Аватар

Това с фиктивния слой съм се сетил още в началото, ама не искам да го правя по заобиколния начин, ако си има правилен начин за това :D .
Иначе в 15-а версия стана и всичко е точно. Сега ме загложди ако запиша файла в 15-а версия и после го отворя в 10-а дали джъмпера ще си стои :D .

Вто Ное 10, 2015 1:16 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Здравейте.
Сега отскоро разучавам Алтиума и още не съм навлязъл в дълбоките води с всичките му тънкости и т.н.
Тези дни се помъчих да си направя един footprint модел на една интегралка дето искам да ползвам евентуално но се оказа че има малко нестандартен QFN корпус т.е. поне единия от пиновете е малко странен. Има леко скосяване в единия ъгъл. Като цяло видях че подобно скосяване често се използва в този тип корпуси където се използва т.нар. thermal pad. Някой може ли да даде на идея как най-правилно се прави този пад в Алтиум, защото аз успях да го направя но не знам дали това е най-удачния вариант. Просто до съответния пад долепих в топ слоя един меден полигон и това е. Обаче не знам дали това няма да окаже някакъв проблем при самото опроводяване на платката в последствие и свързването към самия пин.
Освен това се вижда от снимките че по този метод нещо се омазва отстоянието от солдер маската. Не знам защо но в ъглите по полигона солдер маската е заоблена а не е под прав ъгъл. Не знам защо Алтиума си решава да прави подобно заобляне. Освен това в зоната дето се допират пина и полигона там също солдер маската на пина леко стърчи над другия полигон. Просто не се сещам по какъв начин може да се оправи това застъпване и това странно заобляне на солдер маската около полигона.

Даже се чудя дали въобще има смисъл от това скосяване и дали не е най-добре да си е просто един обикновен правоъгълен пад. Но просто за спорта реших да се пробвам да го направя по правилата.

Прикачени файлове:
QFN.jpg
QFN.jpg [ 32.38 KiB | Прегледано 6230 пъти ]
QFN1.jpg
QFN1.jpg [ 46.73 KiB | Прегледано 6230 пъти ]
Вто Ное 10, 2015 12:04 pm
Профил
Аватар

някой ако има да пусне един линк за сваляне на 9.4 версията? Моя интернет доставчик е почнал да реже торентите, а тая версия много ми трябва точно в момента :(

Вто Ное 10, 2015 2:06 pm
Профил
Аватар

icpart написа:
....

Ще ти кажа аз как го правя, пък незнам дали е правилно, ама аз по правилно не съм измислил :)

Правиш си един пад с минимални размери - например 0.5мм на 0.5мм. Отгоре си начертаваш с чертички (или аркове ако ти трябват заобляния) в топ слоя формата на къстъм пада (правиш му затворения контур). После селектираш всичките примитиви и избираш Tools->Convert->Create Region from Selected Primitives. Получаваш регион в топ слоя с желаната форма. Завличаш си го отгоре върху пада. На пада му махаш солдер маската и солдер пастата. На региона можеш да си зададеш солдер маска и солдер паста както е по-спецификация.

Това е. После според зависи как мине ECO-то може да ти се наложи ръчно да присъединш въпросния полигон към нета. Понякога сам се сеща, ама не знам кога :)

Вто Ное 10, 2015 2:25 pm
Профил ICQ
Аватар

Ха, 10-а версия като отвори файла с джъмперите от 15-а и всичко си работи и даже могат да се променят джъмпер ID-тата и си ги показва коректно :) .

Вто Ное 10, 2015 5:05 pm
Профил
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:
някой ако има да пусне един линк за сваляне на 9.4 версията? Моя интернет доставчик е почнал да реже торентите, а тая версия много ми трябва точно в момента :(

Бабане, на теб пък за какво ти е точно 9.4 версия - къде да ти я търсим сега :D .

Вто Ное 10, 2015 5:10 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Бабане, на теб пък за какво ти е точно 9.4 версия - къде да ти я търсим сега :D .

Реших да се 'ъпгрейдна' :) Писна ми от маймунджулъците на 15-ката.
9.4 е версията която съм ползвал най-дълго и общо взето е бетон. А понеже в момента съм по средата на дизайн, ми е спешно.
Но проблемът ми се реши почти веднага благодарение на помощта от колега който по принцип рядко пише тук, но пък явно чете редовно ;)

Вто Ное 10, 2015 7:26 pm
Профил
Аватар

Я кажи какви точно проблеми срещаш с 15-тата, за да не ги срещнем и ние. Аз я позлвам вече няколко месеца и за сега нямам оплаквания.

Вто Ное 10, 2015 9:44 pm
Профил
Аватар

Ами при определена конфигурация на панелите гарантирано забива при старт на "Loading Altium PCB Editor" (или нещо от тоя сорт). Проблемът се решава след изтриване на файлa UserTools.TLT от AppData/Roaming/Altium, но пък това ресетва и всички останали панели в конфигурацията. Просто ми омръзна да го правя. Отделно диалозите са огромни и на по-ниска резолюция излизат извън екрана, а пък аз обичам да работя на по-ниска резолюция по принцип. Имаше и разни други 'нововъведения' дето ме дразнят, например темплейтите за вия.
9.4 си е много по-приятно и по-леко без загуба на никаква функционалност.
Машината на която традиционно работя е с инсталирана на чисто 10-ка.

Сря Ное 11, 2015 12:01 am
Профил
Аватар

мда, от вчера и аз пак кацнах на Алтиум 15, но като гледам съседите как си играят на нерви с лицензите, ще си инсталирам правилната версия на правилния лаптоп. Да не говорим, че и Протел99 и DXP също ще свършат същата работа, а за тях имам законни лицензи :D

Сря Ное 11, 2015 12:27 am
Профил
Аватар

Айде, ето го новия 16.0.5 build 271 - топъл, топъл :D

Прикачени файлове:
Altium Designer 16.0.5 Build 271.rar [34.84 KiB]
328 пъти
Пет Ное 13, 2015 2:17 am
Профил
Аватар

да, вчера вчера е пристигнал мейла - заповядайте новите мотики и кирки и 16та версия :D

Пет Ное 13, 2015 10:01 am
Профил

9 имах portable-ако те интересува, но май 9.1

Пет Ное 13, 2015 5:39 pm
Профил WWW
Аватар

Н'бабане Гт'муан'га написа:

Бабене, ето ти торент линкове към 9.0.0 и 9.2.0 портъбъл и също линк към 9.4.0 от сайта на Алтиум обаче още не мога да изровя лекарството за нея, че никакви линкове не работят от толкова одавна. Свали я за сега от Алтиум и като изровим лекарството ще си я излекуваш. До тогава пробвай портъбъл версиите :D .
http://downloads.altium.com/altiumdesig ... .20159.zip
Пробвай лицензите от архива, дето съм атачнал - те са за 10-а версия, ама може да работят и с 9.4.0

Прикачени файлове:
Licenses.rar [32.08 KiB]
286 пъти
9.2.0.rar [11.98 KiB]
282 пъти
9.0.0.rar [33.17 KiB]
290 пъти
Нед Ное 15, 2015 9:02 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 205  Следваща