|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:33 am
| Автор |
Съобщение |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
 Re: Altium Designer...
Tools >> annotate >>annotation scope (only selected parts) >> reset all
|
| Чет Мар 24, 2016 8:08 pm |
|
 |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
Туй на коя версия?
ЕДИТ:
Видях го къде е. И на 09 го има. Хм... По-забутано не можаха ли да го измислят...
|
| Пон Мар 28, 2016 11:23 am |
|
 |
|
bobihot
|
Бях почнал работа във фирма, която пише добавки към Алтиума. Това си е за добавка, но съм ги позабравил нещата.  |  |  |  | Цецо написа:  |  |  |  | Цецо написа: Наложи ми се да правя един доста ситен конектор и настъпих една мотика на Алтиума, която досега не съм срещал.
...о.
Другото е има един тул - "remove unused pad shapes", който преравя целия дизайн и изхвърля всички неизползвани рингове. Обаче го прави като постпроцес. Не го отразява в леър стека на виите, там си се водят нормални (въпреки, че след него вече не са). А и после ако сложиш нови вии, те са си нормални, трябва пак да го пуснеш наново. Което си някаква тъпа кръпка.
Чета по форумите и се чудя, аз ли съм единствения дето му трябва нещо такова баси. Може да правиш слепи вии, дето е 100 пъти по сложно нещо, а това дето е елементарно, не мога да го измисля как да стане. |  |  |  |  |
|  |  |  |  |
|
| Вто Мар 29, 2016 3:29 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
да направим от простото сложно... как по дяволите се разпечатва футпринт във Алтиума - всеки нов да си го слагам в празен PCB файл и оттам, или може и от библиотеката, като си го чертаеш още... Ей сега направих един, печатам - празен, лист. Page setup-advanced (някакви print-out, и незнам какво си) - да, ама не... празен лист. В Ментор и Оркад това са си естествени неща...
|
| Пон Май 16, 2016 8:14 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
извинявам се предварително за това което ще напиша...
ТИЯ НОРМАЛНИ ЛИ СА С ТОЯ АЛТИУМ???!!!
За един прост преходник си загубих 2 часа, то не е компилиране, интегирани библиотеки и незнам какво. Не бях пипал от няколко месеца, или година - ами сигурно 99SE e 100 по-интуитивна и лесна. Оркада и ПАДС-а ми се струват песен в сравнение с това, дето са го натворили.
Спирам са се оплаквам и си посипвам главата с пепел...
|
| Пон Май 16, 2016 12:20 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Кажи по-точно за какво си загубил въпросните 2 часа? При мен такива драми няма.
|
| Пон Май 16, 2016 12:50 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Ами те и при мене вече ги няма, но ... Превеждаше схемата с някакъв пин дето не можа да го разпознае, компонентите ги нямаше, най-накрая затрих PCB файла и сложих нов. И се оправи. Ама то не бяха компилации, записи и т.н. Сигурно и аз остарявам.
To филма е докато го преведеш първия път...
|
| Пон Май 16, 2016 1:39 pm |
|
 |
|
Grubi
|
днес отново ми е ден - copy&paste на част от схемата с първата част на LM358
Появява се допълнително прозорче s progress bar - wait a moment, wait a moment - access violation незнамм кой си. Пейстната част от схемата остава като картинка, която не може да се махне...
Протел-а го харесвах въпреки разни малки грижи, Алтиума май ще ме откаже.
|
| Пон Май 16, 2016 2:15 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Пробвай Design Spark PCB. От трите им безплатни софтуера на RS Components този си е най-про. Вече само с него работя вкъщи, напълно легално и изключително лесно. Няма лиготийките на Алтиум, но можеш да правиш абсолютно всичко, за което се сещам, че ми трябва, включително да си ротираш фуутпринта на колкото градуса искаш. Има и калкулатори, вградени, за радиатори, сметки на сечения и други там разни (не, че ги ползвам). Има стандартен ODB++ експорт към всеки друг PCB designer, с герберите проблеми съм нямал досега, а ги разглеждам на различни програми. Библиотеките си ги правя сам, но е пълно със стандартни такива и RS Components ъпдейтват програмата на практика ежедневно. Не съм се захващал с 3D-то защото си е загуба на време за мен. Т.н. 3D рендеринг е ценен, според мен, ако правиш продукт за масово производство и се налага механичен дизайн на кутията на изделието. Ама не ми е трябвало. Дори дефолт настройките могат да ми експортнат доволно добър step файл към Solidworks(Edge) или безплатния DesignSpark Mechanics (доста добър е за безплатна програма, си мисля). Ама разбира се, това е само предложение и лично мнение. Работех 10 години вкъщи с Протел/Алтиум и го зарязах през 2011. От тогава само легално и само с DesignSpark PCB. Не ми е трябвало нещо повече от това. Ако искаш да работиш с rooms и правиш дънни платки с много повтарящи се схеми, платените програми улесняват, но дори и с DesignSpark си има хитринки как да се справиш. Имаше някаква безплатна алтернатива, Кикад или нещо от сорта, но според коментари в нета, издиша пред DesignSpark.
|
| Пон Май 16, 2016 4:23 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Моя е напълно легален, просто не го съм пипал отдавна. На RS нещата не са лоши, аз използвам механичната част. Работя с това, което има но днес просто не се стърпях...
|
| Пон Май 16, 2016 6:19 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Днеска ми се наложи да видя дали Алтиума има Viewr - обикновено за да те зарибят гледачката е безплатна..... отивам на саита и що да видя ..
6 месеца и после режат кранчето.....
Някои случино да има гледачка дето нее само за 6 месеца- това ми трябва за службата дето не искам да слагам кракнати неща и т.н , не за вкъщи
THANK YOU FOR REGISTERING FOR YOUR FREE 6-MONTH VIEWER LICENSE
Please check your email for license activation instructions.
If you do not receive an email or would like to speak with a representative, please contact your local Altium Support office
|
| Чет Окт 06, 2016 4:09 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Сложих си на Андроид таблета и за сега ги гледа. За из път е удобно. Не знам CircuitMaker дали няма да ти свърши работа? http://www.altium.com/circuitmaker/overview
|
| Чет Окт 06, 2016 4:33 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Аз се пораррових и аз из мрежата и намерих това . http://downloads.altium.com/altiumdesig ... .19153.zipНямам идея моите фаилове с коя версия на Алтиума са правени но тва ги отваря и мога да прегледам ПЦБто.
|
| Чет Окт 06, 2016 5:12 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Каква е тая дивотия, че не мога да правя Move-Drag на вече нарисувана пътечка. Все едно са заключени, а не са. Ако е само Move дърпа сегмента без да го влачи, ако е Move-Drag не ще и да мръдне даже.
Не бях пипал от известно време, и днес като ми трябва да си пусна платката ми къса нервите... Това някаква иновация ли е, що ли? Нещо което се използва постоянно...
|
| Пет Окт 07, 2016 12:36 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Опитвай каквото опитваш, държейки Ctrl бутона натиснат.
|
| Пет Окт 07, 2016 2:19 pm |
|
|