| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Outlook Express .... сбозване
На един аутлук му сменихме само инкоминг и оутгоинг сървърите в резултат на което всички sent съобщения се изпариха. Някой има ли идея как това е станало и как да ги върнем ? Друго което може да е станало, но не съм го праивл аз е да се е превключил от IMAP на POP3, имам спокен че преди време съм им давал POP3 да настройват но днес като отворихме там си пишеше IMAP а и не може да се смени.
Досега рових къде ли не нищо не открих, ако някой го е борил ...
|
| Сря Дек 07, 2016 10:33 pm |
|
 |
|
syscop
|
 Re: Outlook Express .... сбозване
Ако е IMAP му кажи да си синхронизира папките със сървъра.
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Дек 07, 2016 10:47 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Казах му, но показва само 3 съобщения и нищо повече ... идиотия някаква, тия трите са две от днес и едно от преди седмица. аман от бози.
|
| Сря Дек 07, 2016 10:57 pm |
|
 |
|
ig_ivanov
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Съб Май 21, 2016 9:47 pm Мнения: 577 Местоположение: Бургас
|
Outlook има една функция за "смяна на самоличност (change identity)" в меню "файл". Погледни там и виж дали не е създадена нова като сте сменяли сървърите. Няма как от една пренастройка да са изчезнали съобщенията.
|
| Чет Дек 08, 2016 10:57 am |
|
 |
|
goose
Ранг: Популярен
|
Поп3 или имап? И ако е имап на сървъра има ли ги?
_________________ In God we trust. All others must submit an X.509 Certificate
|
| Чет Дек 08, 2016 4:31 pm |
|
 |
|
ToHu
|
простотията е следната, насторйката може би е била POP, не съм сигурен, това което видях докато потребителя сменяше настройка е че това падащо меню е неактивно и показва IMAP. Не знам възможно ли е да е било POP а то да е показвало IMAP. В момента е на IMAP но на сървъра няма нищо освен 3 мейла, което ме навежда на мисълта че преди е било POP.
|
| Чет Дек 08, 2016 7:54 pm |
|
 |
|
goose
|
Няма начин да смениш между поп и имап, нито експреса, нито чистия оутлук ти го позволяват ... Провери какви папки има на сървъра, всеки мейл клиент си има различна идея какво ползва извън Инбокс, търси Sent, Sent items, [Sent items] и тем подобни, може просто сървъра да е сменил локейшъна им, за това да не излизат
|
| Чет Дек 08, 2016 8:02 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аутлука е ужасен, особено в РОР режим. но това е друг въпрос.
ако сървъра е настроен да пази всички съобщения, те трябва да са там. през веб мейла вижда ли се нещо повече от 3 съобщения? но има опция да ги трие след прочитане и да остане само локално копие при клиента. при някаква смяна IMAP-POP-IMAP, клиента при синхронизация може да изтрие всички локални съобщения, които ги няма на сървъра. нямам идея в аутлука каква е опцията по дефолт. има и още една гадна опция - при затваряне на клиента да изхвърля коша (локалко и на сървъра)
та напълно е възможно наистина да са ти заминали всички съобщения, ако ги няма на сървъра потърси дали аутлука не е направил някой автоматичен бекъп. дълбоко зарити са в някаква специфична директория и е гигабайтен файл.
|
| Чет Дек 08, 2016 8:44 pm |
|
 |
|
ToHu
|
мммм чудничко .. не ги пази сървъра, там няма нищо 
|
| Чет Дек 08, 2016 9:19 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
както рабирам и бекъпи нямаш? освен да си повозиш сисадмина в багажника, друго не се сещам. пусни го да си ходи някъде в трънско - има да се чуди на кой свят е попаднал...
пък ако сам си си виновен, може да пием по една ракия. няма да те държа за ръката, но поне няма да си сам.
|
| Чет Дек 08, 2016 10:21 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Отиди и направи копие на файла на Outlook Express. Има доста инстументи, включително и на М$ които ти резрешават да си извадиш писмата от този файл, освен ако не е станал с размер 10кб. Outlook Express file: https://www.google.bg/search?num=100&q= ... press+file
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Дек 08, 2016 11:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Бекъпу няма, от два месеца е на годеди и никой не го е наглеждал. Оутлука се е сбозил, иначе и аз съм за ебане ама то това по дифолт. Голям е файла, ще пробвам линка на ike. Аз съм с тъндърпляс не съм очаквал че от нещо такова така ще се сбози....
|
| Пет Дек 09, 2016 1:03 am |
|
 |
|
goose
|
не, че това ще те успокои, но механизма на сбозването е изяснен отдавна ... инфото за сървърите е част от уникалното ID, което оутлука държи за всяко писмо (за да може да различава кои са новите), проблема се появява тогава, когато държиш писмата и на сървъра. В момента в който смениш някой от адресите оутлука решава, че това на сървъра са нови писма и става пълно мазало ... така че с оутлук - или пазиш макс 30 дни на сървъра, или само имап, там шансовете да сбози са доста по-малки. Аз лично предпочитам поп3, всичко само локално, и локални архиви, от времето, когато поддържах Лотус Домино ми е останало като навик никога да не държа повече от 1000 мейла в инбокса, всичко се архивира 
|
| Пет Дек 09, 2016 10:42 am |
|
 |
|
ToHu
|
На мен всичко ми е POP3, но колегата сигурно сам си е сетвал акаунта и като го е сетвал го е сложил на IMAP, иначе не знам как може да е бил POP3 и сам да стане IMAP а в мометна със сигурност е така. Това е голяма идиотия.
|
| Пет Дек 09, 2016 11:28 am |
|
 |
|
bobihot
|
Oт kak нa клиенти им замина пощата с оутлука- съм го забранил. Тхъндербирда- портабле на не виндоски дял и след много преинсталации на ОС си живее и помни без проблеми. И се бакъпва лезно с архиватор.
|
| Съб Дек 10, 2016 12:13 am |
|
|