Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Охлаждане 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Wise написа:
Защо да е 16 ? - това пред мен е на 56.
Няма значение . Виж- проектираното трафче е за хх килохерца и за въздушно охлаждане.
За да го ползваш без въздух трябва или да увеличиш трафа или честотата.
При всички случаи го смяташ наново - това исках да ти кажа.
А и транзисторите са МОС, а не биполярни - това поне съм виждал.
Само на standby е биполярен.

Може да има с МОС, но повечето са биполярни - в къщи имам поне 10 вида захранвания - сичките са така.

Пон Мар 06, 2006 9:37 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
През ръцете са ми минали поне 50 - 60 захранвания, вярно не от най - качествените, но всички са с биполярни транзистори и са на 16кHz. Но тва няма значение... започва да ми се ражда една идея, не знам колко е логична.Спомних си че отдавна по география бях учил че вятърът се поражда от места с високо атмосферно налягане към места с ниско атмосферно налягане.Идеята ми е следната : Температурата влияе на налягането съгласно законите на непомня кой :) има ли логика в следното: ако се направи така че в единия край на кутията да е топло ( радиаторите примерно ) а индуктивностите да са в другия - по този начин няма ли да се получи завихряне в самата кутия и от там охлаждане??? Не знам дали ще се получи нещо, а е доста работа, та за това питам ако някой има наблюдения от подобно нещо или просто разбира малко повече от физика нека пише.

Пон Мар 06, 2006 4:16 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Е сега вече си направо за "безумни идеи" :lol: .
По-лесно и евтино ще ти излезе да си вземеш една мургава кака от Околовръстното за да духа ... на захранването.

Пон Мар 06, 2006 5:03 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Хахахахаха .... за да получиш нижното течение ... кутията ти ще трябва да е с габаритте на търговски център :wink:

А и ако се замислиш то топлия въздух от захраването ще си се издига и без допълнително да го загряваш ... :lol: ... не че ако го загрееш допълнително ще придадеш някакво фрапиращо " ускорение" ... :rolleyes:

Пон Мар 06, 2006 5:23 pm
Профил ICQ WWW

Мнение 
да ви кажа нещо съвсем реално което съм виждал направено от човек който определено не си падаше по електрониката и не беше много навътре....
вентилатора - махнат, радиатора както със закрепените на него транзистори разпоено всичко и завъртяно от долната страна на платката и пак запоено, всички транзистори и диоди бяха в една линия така че краката си пасват на място, само на кутията на захранващия блок изрязани дупки където се запоява. процесора на този компютър - целерон 800, една серия дето едвам затоплят с голям радиатор няма никакви проблеми без вентилатор,харда изключително тих и така този компютър не издаваше никакъв звук и си работеше денонощно без да безпокои никой, нещо което не мога да кажа за настоящия ми настолен......

Чет Мар 23, 2006 2:27 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3