| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Altium Designer...
Всички уайт пейпъри на Алтиум - може на някой да му е интересно  : https://goo.gl/BMIfpS
|
| Сря Яну 04, 2017 1:26 am |
|
 |
|
milmar
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 11:51 am Мнения: 281 Местоположение: Русе
|
Стана въпрос в темата за step модели, бихте ли споделили някой работещ прост и free viewer? Тегля си готови от Net-я и искам бързо и лесно просто да ги разглеждам. ПП Аз ползвам ABViewer, но се държеше странно на виртуалната машина, забиваще ми компа. Оказа се, че инсталирана на основната машина работи добре, току-що се сетих да пробвам  . Все пак ако има някакъв по-прост софтуер??
|
| Пет Яну 20, 2017 4:45 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Абе много странно с тая 17-ка не намирам в менютата експорт към CircuitMaker. 16-ката си го имаше това на видно място. Теслата ли са ударили на това или какво?
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Яну 20, 2017 8:34 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
И аз я инсталирах тая 17-ка (предпоследната версия) и за пръв път ми се случва алтиум да ми забива яко. Ще трябва да инсралирам тия дни последната, че уж казват че са оправили забиването.
|
| Съб Яну 21, 2017 8:15 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Това е печатна антенка. Единия и край обаче е на маса директно. На прима виса ми идва просто с подходящ rule да укажа да не ми дава грешка това късо. Интересно ми е дали има по читаво решение което да си е интегрирано в самата библиотека.
|
| Съб Фев 04, 2017 5:12 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това дето ти идва на прима виста е добро решение. Аз поне правя същото 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Фев 06, 2017 9:56 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Никола, какъв е типа на антенния пин? Що не го направиш Passive, при което не би трябвало да реве...
|
| Пон Фев 06, 2017 10:34 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
Аз последно съм правил NetTie компонент - прави връзка между 2 нета без да дава грешка.
|
| Пон Фев 06, 2017 10:43 am |
|
 |
|
TheWizard
|
Това с масите на антените, AGND+DGND.... се казва: NET-TIE http://wiki.altium.com/download/attachm ... e-Them.pdf
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пон Фев 06, 2017 8:45 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Ще ме извините за глупавия въпрос - в опции на проекта може да се задават отделни папки и освен това папки с таймстамп за герберите. Е чекнал съм таймстамп, но не виждам дрга чавка за отделни папки и това си ги плоюе все на същото място, без таймстамп.
Правил съм го преди, гледам и не го виждам къде е...
|
| Сря Мар 01, 2017 1:00 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Решил съм да сменя версията на алтиума само ако тия вземат та пуснат ядро дето да ползва компютърния ресурс малко по-умно. Баси пуснал съм му ненам си колко ядрена машина с ненам си колко гигабайти рам и куди и какво ли не. Той се влачи все едно е под ДОС да го еба! То бива архаизъм, ама само със смяна на цветовете нов продукт не се прави. Реално от времето на DXP нищо кой знае какво не са направии.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Мар 09, 2017 10:04 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
има лесно, слагаш си 99 или DXP и спи градът  незнам защо трябва да има ъпдейти всяка година, всеки месец и всеки ден да правят продукта, да правят купон и толкова - да се почат от Холивуд те обача искат един кокал цял живот същото е при PADS, Orcad и т.н. 90% от хората не влизат на нивото на което работи Дедо, нито използваt симулации, скриптове и т.н. Да не говорим за връзка с механичен дизайн. Мое мнение...
|
| Чет Мар 09, 2017 1:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
За Protela става въпрос, опитвам се да направя един руле да ми държи полигона надалеч от един компонент, обаче нещо безуспешно. Не само че не спазва рула, ами като вляза да го едитна и гледам че се е променил. Първия филтър е по компонент, и избирам конкретният компонент, и вторият е по тиоп обект, избирам полигон ... да ама не ще, като вляза в един чат пат от тов акоето съм го задал да е компонент е станло на тип обект, но отдолу все така стои U3 .. може би е някаква бъгавина в 99SE та въпроса е някой борил ли е конкретният рул ? То най лесно да сложа един фил там ама ... не трябва да забравя да го махна накрая че кой знае какво ще произведът  Ето картинка за да стане ясно ... тоя рул преди ми е работел, не знам протела ли се е счупил нещо ....
|
| Съб Мар 18, 2017 4:08 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
.. май няма мъчили го, заебах опитите да направя правило, сложих keepout и толкоз, ама това дървено решение щото работи на двата слоя ... не че няма и друго решение ама ... за конретната смешна платчица стана.
|
| Съб Мар 18, 2017 6:48 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Тони, сори че ти го казвам ама май е време да се ъпгрейднеш към Алтиум 17  .
|
| Съб Мар 18, 2017 7:04 pm |
|
|