Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Виртуализации 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Виртуализации
Grubi написа:
........ След това ще ми трябва чисто XP, вероятно ще трябва да ровя из торентите (някой да препоръча линк)?

Линкът съм го пуснал по-горе и е по-добър от оригинала.
Поне навремето в ютубата имаше камара видеа със сериали на бързи обороти. Пет напълно работещи ги бях шляпнал като в картинки из полезните трикове за виндовс.
След няколко месеца имаш законно право да инсталираш XP Pro на съвършенно различен комп...

А човек с легална седмица не познавам - след голямата виста издънка...

Пон Май 22, 2017 8:51 pm
Профил

gicho написа:
Ако хост ОС-а ти е Win7 що не ползваш легалния "XP Mode" от микромеките? Аз като минах на 10-ка и разбрах че не мога да го ползвам вече, но ако си на 7 си работеше. Поне ще си легален отвсякъде ( ъъъ, ако хост 7-цата ти е легална де ... :D ).

Легален си, ама до време. XP-то във виртуалката иска активация, и като мине определен период от време легалността приключва. Ползвах го някога да тествам web страници със стари браузери.

...и не на последно място, сравнено с абсолютно същия имидж, ама върху VirtualBox, XP-mode ми се стори доволно по-дървено. Не че и VirtualBox-а си няма кусури де.

Пон Май 22, 2017 11:45 pm
Профил ICQ

Абе и други проблеми излизат, организация на регистри и директории, някои софтуери просто не откинат или искат много да им се молиш, много по лесно е да инсталираш виртуалка.

Вто Май 23, 2017 2:28 am
Профил

Спарки, не знам за такова ограничение - XP Mode-а си е лицензиран и никога не е искал активация - нито при мен, нито при някой от колегите които го ползват все още. Да не бъркаме нещата - не говоря за това да си инсталираш XP на някоя виртуализационна платформа, а за това:
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx%3Fid=8002

А за тестове на броузъри майкрософт дават специални сборки на windows, по-точно виртуални машини които лесно се ресторват/ресетват:
https://developer.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/tools/vms/
Почват от 7-ца разбира се, само че не знам доколко има смисъл да поддържаш някакво web приложение за XP - ще излезе че заради твоя продукт клиента ползвал XP и му криптирали файловете?

Вто Май 23, 2017 9:25 am
Профил

gicho написа:
Спарки, не знам за такова ограничение - XP Mode-а си е лицензиран и никога не е искал активация - нито при мен, нито при някой от колегите които го ползват все още. Да не бъркаме нещата - не говоря за това да си инсталираш XP на някоя виртуализационна платформа, а за това:
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx%3Fid=8002

Не знам, може и да не помня добре, но с такова впечатление съм останал.

gicho написа:
А за тестове на броузъри майкрософт дават специални сборки на windows, по-точно виртуални машини които лесно се ресторват/ресетват:
https://developer.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/tools/vms/
Почват от 7-ца разбира се, само че не знам доколко има смисъл да поддържаш някакво web приложение за XP - ще излезе че заради твоя продукт клиента ползвал XP и му криптирали файловете?

Клиента няма как да ползва XP заради моето приложение, защото моя продукт не е правен специално за IE8. Имаше период, в който просто при доста клиенти нямаше нищо друго освен IE8 и аз трябваше да се съобразявам с това, тоест WEB приложението ми трябваше да може да работи и на IE8. Съответно никой не може заради мен или въпреки мен да му криптира файловете. WEB приложението го интересува единствено дали поддържаните от браузера стандарти са достатъчни за него.

Ама свърши тая... Сега поддържаме IE11+ и версиите от последната година на останалите масови браузери, няма флашове, няма Java и подобни полюции в web частта на приложението, и никога няма да има.

Вто Май 23, 2017 11:46 am
Профил ICQ

Да, затова микромеките дават тия виртуалки и имената са точно "име на броузър"+"on" +"име на OС", т.е. "IE8 on Win7" е първата и стига до "едж на вин 10".

Вто Май 23, 2017 1:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2