Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Protel проблем с чезнещи нетове 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Protel проблем с чезнещи нетове
Досега това май не ми се е случвало, чезнат ми нетовете от вече опроводени пътеки. Вчера се случи но го отдадох на това че прехвърлих една част от платката от един файл в друг, обаче преди малко ми изчезнаха повечето нетове от вече опроводените пътеки, т.е. пътеки ли, вии ли, остават без да са свързани. Това май стана след ъпдейт на нетлиста, но нямаше нищо кой знае какво, днес сигурно го ъпдейтвах 10 пъти преди да се случи това. някакви идеи ?

п.с. мисля няма нужда да споменавам че говорим за 99SE :)

Сря Юни 28, 2017 12:12 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Protel проблем с чезнещи нетове
няма ли да пораснеш най-после?
офертата за ментора още е валидна.

Сря Юни 28, 2017 1:49 pm
Профил
Аватар

Тони, крайно време е да спреш да ползваш 20 годишен софтуер :D . Не знам дали ще послушаш Дедо и да минеш на ментор, но със сигурност трябва да минеш на нещо ново :D .

Сря Юни 28, 2017 2:03 pm
Профил
Аватар

аз не облъчвам никого!
просто искам да направя демонстрация и да получа безпристрастно мнение, как му изглежда на някой професионалист ментора. на мен определено не ми изглежда толкова шантав (вече) и не мога да преценя дали аз му свикнах, или по принцип е направен добре, но не е обяснен добре, че отблъсква 95% от народа.

Сря Юни 28, 2017 2:10 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Тони, крайно време е да спреш да ползваш 20 годишен софтуер :D . Не знам дали ще послушаш Дедо и да минеш на ментор, но със сигурност трябва да минеш на нещо ново :D .

Че е дърт софтуера, дърт е, но това не е оправдание да прави подобни дивотии...

Сря Юни 28, 2017 2:23 pm
Профил

И аз като ползвах протела ми изчезваха нетове при ъпдейт на нетлиста. В същото време опроводени им даваше връзките като неопроводени. И съм оставял неопроводени, че не се разбира кое е вярно и кое-не. Хубаво е да се пускат чекове и някакъв ребилд, че да се усети кое е опровдено и кое-не.

Сря Юни 28, 2017 4:09 pm
Профил WWW
Аватар

itso.t написа:
Че е дърт софтуера, дърт е, но това не е оправдание да прави подобни дивотии...

Ти сигурно вярваш и в Дядо Коледа :D . Всеки софтуер има бъгове - няма такъв без нито един бъг и когато ползваш софтуер, на който е спряна поддръжката и няма никакъв шанс някой да му оправи бъговете се получава така, че си обречен на вечни бъгове. Така че единственото оправдание тук е, че Тони го мързи вече колко години да се ъпгрейдне до новите версии на Алтиума или пък до някой друг софтуер. Де да го знам - може да е решил да спести малко пари от хвърлени компютри по стената като се сблъска с новите интерфейси на Алтиума.
Само не ми казвай сега, че ти винаги пишеш софтуер без бъгове и че щом ти го правиш, трчбва и големите компании да го правят :D .

Сря Юни 28, 2017 4:30 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
... може да е решил да спести малко пари от хвърлени компютри по стената като се сблъска с новите интерфейси на Алтиума.

понеже в момента местя офиса, съвсем конкретно, в първо лице, мога да твърдя, че компютър, на който върви протел е далеч по-лек и лесен за мятане, от такъв, на който върви ментор 8-[ за алтиума не знам, но предполагам че ще е същото.

в случая сравнението ми е с оркад 15 и пред-последен ментор. единия сандък го носиш и си свиркаш, другия трябва да поседнеш след местене. аз поне не мога да го метна на повече от метър. е, далеч е от едни уредчета на НР, дето дори цецо промърмори "абе, дедо, кво толкова има вътре бря?!" (благодаря за помощта, банда!)

при тони в "малкия офис" стените са гипс-картон. гледах разни пукнатини, които той обясни със структурно слягане. може и да е прав, иначе щяха да са дупки с по-конкретна форма :|

Сря Юни 28, 2017 4:56 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
...Само не ми казвай сега, че ти винаги пишеш софтуер без бъгове и че щом ти го правиш, трчбва и големите компании да го правят :D .

Ъъъ, аз (за мен де) и пиша софтуер е хубаво да не се използват в едно изречение. :D
Е, драскам по нещо, но то има само неизвестни бъгове. Известните си ги оправям... :D

Сря Юни 28, 2017 5:09 pm
Профил

Абе хванах го, то аз съм виновен че не гледам като импортвам нетлиста. Има явно бъг там някъде, от време на време го импортва празен и казва че ще затрие всички нетове, ама нали действам по инерция, чак след днес погледнах какво пише, обикновенно само правя скрол да видя за грешки....
За ментора, сигурно е супер, ама нещо с 10 конектора и 100 компонента... 100% ще ме улесни но трябва да го разуча.
П.с. То не е съвсем празен де, но го зарежда частино може би. Както и да е, досега не помня да го е правило, щях да съм запомнил.

Чет Юни 29, 2017 12:04 am
Профил
Аватар

ТоНи - виж си връзките-етикети и глобални портове, или си накликал нещо при обновяването. Може да си сменил и някакви имена, или да си направил обратно обновяване от платката - което да е затрило/авто генерирало нови имена.

100% съм сигурен, че ако изкарат 99SE ревизия 2017/64bit, ще се намерят толкова клиенти колкото за старата Нокиа. Същото важи и за PADS 2005/2007

п.с. е писали сме заедно

Чет Юни 29, 2017 12:09 am
Профил
Аватар

Те нищо да не барат, само да го направят да ползва повече от едно ядро, свободната РАМ и хардуерния ускорител на картата. Ще стане мечта софтуер, а не е кой знае каква философия.

8 слоя формат под А4. Под 1000 компонента. Нещо да кажем наполовина като сложност от дъно на ПЦ.

Влачи се като умрело на машина i7 на 3.8Ghz и 16 гиги РАМ и карта дето има радиатори като на малка френска кола да го еба. Пускаш таск менаджера - тъпия Алтиум, той си живее в 90-те години - едно ядро, под гигабайт рам, явно и хардуерното ускорение не знае как да ползва....

А като пуснеш 3D-то пък си ебава майката тотално...

Чет Юни 29, 2017 9:00 am
Профил ICQ

Алтиум слагах няколко пъти с идеята да мигрирам, ноне мога да се боря с него, всичко ме дразни, сигурно трябва време но аз го нямам. Последно ми конвертна и библиотеките та после се чудих как да ги направя работещи за 99SE. Аз лично не правя чудеса, за тази работа си има тайванци, къде тук за 10к ще ти разработят iMX6 или AMD платформа, ще ти пуснат пилотна серия и всичко ще е минало всевъзможно сертификации, няма как. Затова всичко такова на производителя, да вързан си донякъде но това е цената на сиренето.
Та тук правим прости неща, основно двуслойки, чат пак някоя 4-слойка, няма сложни компоненти, не е сгъчкано. 99SE ми е перфектно, най-сложното което съм правил на последък е един усилвател с един ADAU към него, общо взето занимания за деца, да тръгна да се мъча с Алтиум просот нямам нерви.И за Ментора е така, просто не правя нищо сериозно което да иска топ. Виж за солида нямам избор, стискам зъби и се ъпгрейдвам, с повечко псуване става. На мен повечето ми проблеми са по-скоро механични, как да събера нещо така че да не иска 4 слойна платка или пък изобщо да се събере и да може да изключиш конекторите без да се наложи да споменеш майка ми, леля ми и баба ми в едно изречение. Или покрай тия ледове, как да охлаждам, къде DC/DC-то, къде на аналоговите ключовете, щото не мога да разхвърлям 10 термални интерфейса, не за друго ама пари струват а и някой трябва да ги монтира.

Чет Юни 29, 2017 1:42 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Губят се нетове при ъпдейт на платката, ако проектът е с повече от един схематичен документ и се обърка опцията, показана на картинката.

Прикачени файлове:
Untitled.jpg
Untitled.jpg [ 81.45 KiB | Прегледано 7405 пъти ]
Пон Юли 03, 2017 2:40 pm
Профил

Хмм, ще я погледна, мерси. Аз останах с впечатление че просто не импортва но си мисли че е, не става на всеки импорт, но може и да е тая настройка.

Пон Юли 03, 2017 11:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща