| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Котка и кръвоизлив в очите
Някой да е имал подобен проблем с котката си? Защото моят пръдлив гушливец нещо получи и на двете очи някакъв кръвоизлив и сега не вижда. Някакъв ветеринар казва че ще се оправи и му предписа хапове против високо кръвно... Та иде реч има ли оправия или в бъдеще ще си е така незрящ 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Апр 07, 2018 2:23 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Котка и кръвоизлив в очите
Да е падал? Да е ял или пил нещо отровно? Пусни му изследвания на щитовидната жлеза, да се провери да не са му се объркали хормоните и за това да има тези проблеми.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Апр 07, 2018 3:21 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
При хората със сигурност един от симптомите на високото кръвно е кръвоизлив в очите, та нищо чудно и при котките да е така. Само дето не спираш да виждаш като се случи това. Интересно обаче котките от какво вдигат кръвно  ?
|
| Съб Апр 07, 2018 3:42 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
да е яла от антибиотиците на детето или да се е ударила някъде? https://www.google.se/search?q=cats+blo ... e&ie=UTF-8
|
| Съб Апр 07, 2018 4:09 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Да няма "увеит"? Нашата имаше наскоро, според ветеринара било много често и по много причини. При нас само едното окото беше червено и явно много я дразнеше или болеше. Лечението е с капки, бързо действат но ги слагахме седмица и нещо.
|
| Съб Апр 07, 2018 7:19 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да не е минал наоколо избягалия котарак на Скипал? не знам колко си далеч от Солсбъри 
|
| Съб Апр 07, 2018 7:30 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Meрси на отзовалите се... Според дофтора котетата имат три големи кръвоносни съда в окото и се пукало като поодъртее котето и има проблеми с кръвното налягане. Наистина котките има проблеми с кръвното... За удряне като от кола...незнам, по принцип ръшка чуждите панички и проверява за разгонени женски тука из задните дворове, не метлосва по улиците, пък и квартала е тих,ирландски хората карат с 15км/час. Както и да е, дано се оправи дъртият михлюзин защото го намерих първият месец откакто съм тук.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Апр 07, 2018 8:37 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
интересно, как изглежда апарат за мерено на котешко кръвно?
ако хаповете за кръвно са някакъв еналаприл (каква доза са предписали), ще трябва да му даваш и някакъв бета-блокер. въобще - докторята и с хорското кръвно се оправят трудно, за котарак съвсем ми се вижда сложно. как ще изтърпи цял ден да ходи с ЕКГ холтер?
|
| Съб Апр 07, 2018 8:43 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
Дедо, знам че си умерен скептик, аз също, но котешкото джипи за 65 евра все някаква лекция трябваше да ми изпее . Пък някакви хапове предписа, аз из нета четох, груби беше също пуснал линк, наистина има такава слепота при котките от високо кръвно.
|
| Съб Апр 07, 2018 8:52 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
не бе, наистина ми е интересно, дали химията при човеците и при котките е една и съща.
|
| Съб Апр 07, 2018 9:22 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Сладко?!
Сакън, не давайте нищо сладко (и свързаните с него продукти) на домашните си хищници, че организмът им не може да го обработи. Не твърдя, че случаят е такъв.
|
| Съб Апр 07, 2018 10:58 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Имах май един ама преди много години беше, не помня дали беше кръвно, но се оправи.
|
| Нед Апр 08, 2018 2:34 am |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Окото на котките е с по-различна конструкция, има нещо като рефлекор за събиране на светлината нощем. Кръвоизливът действа като перде, явно.
|
| Нед Апр 08, 2018 3:06 am |
|
 |
|
MYXATA
|
Засега се разсея кръвта от очите, само в едното остана едно малко петно. Михлюзинът не го знам дали почна да вижда, ама се ориентира вече доста добре из двора, из къщата, и със завидна точност в кухнята особено ако някой реже мръвка  Дано се оправи...
|
| Нед Апр 08, 2018 1:23 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Интравенозно, но никой не го прави естествено.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 10, 2018 11:56 am |
|
|