|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:34 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: PADS VX
Трябва да проверя, но може би имам законни PADS2007 и PADS2009, т.е. с лицензни файлове на фирма която вече не съществува. Освен това надали кораба майка следи за толкова стари версии. Същотото е с Protell99SE, и някаква ранна на версия на Алтиум. @Тони - ти пазиш ли стари версии на кадове, солиди и т.н.? Да вземем да направим една косултантска фирма, която работи само със стари версии  и всякакви апове, облаци и прочие дивотии ще бъдат забранени от баш ШЕФА (който и да е той).
|
| Пет Ное 13, 2020 11:58 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Секачките лекуват всякакви облаци...
|
| Пет Ное 13, 2020 12:03 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
кораба майка се появи във VX версиите като не чуе с мама се шматка в началото (и при първия сейв), но след това си бичи нормално. разликите между старите и новите версии са малко спорни. да, има нова функционалност, но ако тя не ти трябва, спокойно може да си бачкаш и на старите. за сметка на това има функционалност от старите, която напълно липсва в новите. естествено, барнеш ли нещо с нова версия, то си остава там - няма отваряне със старата.
иначе, в моя стар лиценз пише, че не мога да го препродавам, преостъпвам и т.н. в новите не знам какво пише.
все пак, за разлика от солида, тука изхода към външния свят е прости гербери (и дупки), които може и да може да се познае с коя версия са правени, но по-скоро не вярвам. иначе лесно се 'препират' до анонимни, еле пък ако ги прекараш през САМ350.
|
| Пет Ное 13, 2020 3:23 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
За солидите досега плащаме поддръжка, съответно лиценза работи и с новите версии, въпреки че ние сме си на стари  Тая година спряхме да плащаме, не виждам смисъл, може би при пълния пакет и да си струва, но при базовите версии ако няма да упгрейдваш всяка година е безсмислено. Таксата за 3 години е колкото нов лиценз. Та сега за първи път ще ми остане лиценз, след като ъпгтейднем де, а това няма да е скоро, ние още работим на 2017, лиценза е Ок за 2020 та поне до 2022 мисля няма да ми трябва нов. Другите ми кадове са все дърти, аутокад е 2016, спринкада поне за сега поддържа новите си версии. Имах корели и фотошопи ама те май не спадат към кад, а и вече май са морално остарели, единия ми котел е 9 по спомен май и 11 съм купувал ама.... По интересното е item там ми дадоха преди време лиценз точно от фирма която е спряла да го използва. Протел не съм купувал, аз дълго време работих с 3.2 като минах на 99 модата беше Алтиум, но ако ще купувам се съмнявам да взема алтиум, по скоро ще е падс, като ще давам пари... то в момента платки правя само аз и то дребосъците, всичко друго се дялка в Тайван, та реално не ми е такъв зор да купувам, особенно в момента нкск не е оправдано. Най-лошото е със солида, чувам че скоро изобщо няма да има постоянни лицензи, което хем е добре хем не е. Досега като имахме поддръжка принципно можеше един лиценз да се използва от много потребители, но дали щото имаше колега който го ползва като 2019 дали други дърво но моята 2017 не искаше да запали, не знам дали и с регион не е свързано, та аз хем има лиценз хем ползвам не лицензен. То и сега е така... без поддръжка пък е друго дърво, вече не става онлайн, или ти пак е онлайн, обаче инсталираш на 3 машини, деактивираш двете... и имало ограничение от 99 превключвания и после спирал.
|
| Пет Ное 13, 2020 4:42 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Заглавие на поща -какво ново в VX2.8? Отварям мейла - вътре банер - какво ново в 2.7... Е 2.8 е май https://www.mentor.com/pcb/xpedition/ne ... _whats_new
|
| Сря Ное 18, 2020 11:13 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Пратиха ми маил ако някои иска да пробва Try PADS® Professional for free - има 1 месец на облак -демек без инсталация Не знам дали се вижда от БГ ама ако някои иска да пробва ще копна моя линк
|
| Пет Ное 20, 2020 9:25 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Само за инфо - не че е толкова важно името ама нали Сименс купиха ментор та сега във всеки емаил има е това NOTE: Mentor United States has changed their name and Tax ID Effective January 1, 2021. The new name is: Siemens Industry Software Inc. and our new w-9 can be found in the link below. 
|
| Вто Яну 12, 2021 10:30 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Дай да го видим... значин вече няма Ментор PADS, ще има SIS PADS Светла му памет... някой да направи една колекция на версиите преди Сименс... да има за следващите 10-20 години...
|
| Сря Яну 13, 2021 1:37 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
по-скоро е на версиите преди win10 
|
| Сря Яну 13, 2021 7:39 am |
|
 |
|
HSB
|
Аз имам Падс Про 2.6 -последната дето пише че ства за вин7 изтеглих и 2,7 но там пише че е само за вин10. Вече мисля че нямам достъп до съпорта по причина че наще не щат да го платят -нали минахме на тъпия Алтиум а сега даже мигрирамен на Алтиум с А365... тия са 100 години назад ...ама какво да се прави....
|
| Чет Яну 14, 2021 9:35 pm |
|
 |
|
Grubi
|
|
| Пет Яну 15, 2021 3:38 pm |
|
 |
|
HSB
|
Груби - вече няма гювеч ... виж какво пише на 3 тата картинка Launch the Trial in a Browser
|
| Чет Яну 21, 2021 2:02 am |
|
 |
|
Grubi
|
Ами то като А365... Ще се минава на open source
|
| Вто Фев 02, 2021 1:24 am |
|
 |
|
Grubi
|
На Ви PADS PRO за 3500Е на година... и ако не си платиш ... оставаш на сухо, май https://www.innofour.com/21867/eda/pcb- ... l-get-more
|
| Вто Мар 30, 2021 11:24 am |
|
 |
|
HSB
|
Отново имам достъп до МЕНТОР съпорт саита ,засега като гледам мога да дърпам всичко -предполагам че е грешка така че ако някои му трябва нещо да казва в ASAP че не знам докога ще е гювеча. Едиственото дето е орязано са разните треининги - искат да си платил едикакво си за съпорт а при тия новите дето се преместих нямам идея кое закво е и т.н Последна версия на ПАДС Про 2.8 Ама като гледам ами всичките вече вървят заедно като версии що и другите са пак със същия индекс. 
|
| Пон Юли 19, 2021 9:43 pm |
|
|