|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:08 am
| Автор |
Съобщение |
|
d_jelev
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Altium Designer...
Снимката е с лошо качество, та не мога да преценя - силовите писти лакирани ли са изобщо? Хич не ми вдъхва доверие този клирънс, ако не са. Токът може би е ок, ама без конкретни размери на бордчето, разстоянията и пистите е трудно да се прецени.
|
| Нед Ное 12, 2023 2:46 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
снимката е от али-бабаба... нямам по добра разстоянието междо 380 волта клеймите е ... 2 макс 3мм силовите писти: криво-ляво 8мм
пусковия ток тряя да бъде около 32А ... може да има софт-старт ( предполагам )
Туй е EV CAR Charger ... 22 kW
_________________ main[-1u]={1};
|
| Нед Ное 12, 2023 3:51 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ммм тц ... не е ок
|
| Нед Ное 12, 2023 4:42 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Изолацията е на ръба е според мен. Тези писти (силовите) не са с покритие, така като гледам. 2мм разстояние не е ок за 380V в такъв случай, поне 2.5мм трябва да е, според таблицата, дето ти дадох. ако е 3мм - става. Но пак е агресивен layout. Без резерви гаранцията за безпроблемна работа винаги намалява. Дебелината на силовите писти е важна за тока. Мисля си, че там са съсредоточени някакви усилия да се добавя допълнителен калайно-оловен припой, та затова пистите не са с покритие (което е добре за охлаждането от друга страна). Ако тези 32А/40А са само пиков ток, не би следвало да има изненади, но трябва да се знае и средния ток колко е. 8мм широчина на пистата при поне 35 микрона thickness е достатъчна за десетина ампера постояннен ток без пистата да грее с повече от 10 градуса делта.
|
| Нед Ное 12, 2023 4:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Малко не е ясно кое какво е, но каквото и да е тази изолация е нищожна, това си е рецепта за пожар 
|
| Нед Ное 12, 2023 8:52 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
На китаеца му дреме на шлифера...
|
| Нед Ное 12, 2023 9:02 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
долу е токов траф ( RCD - дефектно-токова защита), горе са 4 релета за трите фази и нулата Мисълта ми беше, че съм виждал много по-зле от това китайче ... при това минали някак си сертификация
_________________ main[-1u]={1};
|
| Нед Ное 12, 2023 11:18 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Виждам че упорито са творили между 17 и 23 и все простотии, но имам конкретно питане, бутончетата по менютата могат ли да се направят по-големи, има в предвид place pad, components и т.н. малеят ми. А и второ питане, може ли пропърти прозореца да излиза около чарка който цъкам ? В момента или е вертикален, или ако го махна се отваря на една и съща позиция всеки път, а на мен ми се иска да е около компонента който съм кликнал. Не знам на кой му е хрумнало изобщо да държи пропърти заковано в дясно, някой който никога не е правил платки, това иска постоянно въртене на очите/ главата, най-удобно е ако излиза там където е мишока в момента на клика, или около.
|
| Пон Ное 13, 2023 7:35 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
Не знам как или дали могат да се променят размерите на бутоните. Давам линк, в който е описано частично решение на проблема с панел Properties ( виж Floating mode): https://www.altium.com/documentation/al ... ith-panels
|
| Чет Ное 16, 2023 3:10 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
И аз да попитам нещо за АЛТШИТИУМА ( това му е ник неим които един колега го измисли ) - отварям например полигон мениджъра на 2 рия екран - там може да кликаш и да променяш това онова и т.н ама на основния екран всичко умира- нищо не може да се прави ... ... това само при мен ли е тъй поради някакви сетинги или си е недодялано по рождение?
|
| Чет Ное 16, 2023 11:45 pm |
|
 |
|
al_at
|
За работа на два монитора /два екрана/ ли става дума? Питам, дали съм разбрал правилно. Ако е така, при мен полигон мениджъра работи и на двата без проблеми.
|
| Пет Ное 17, 2023 12:37 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
не е за 2 монитора - независимо на кои монитор го отворя -мога да работя само с него и нищо друго .другото е запецнато . И не само с полигон менидъра- сега не помня точно какво но в повечето случаи отворя ли под меню и т.н друго всичко е блокирано.
|
| Пет Ное 17, 2023 1:44 am |
|
 |
|
d_jelev
|
Точно така е в Алтиум - полигон мениджъра е с приоритет, защото си почнал да човъркаш по него - да настройваш полигоните. И програмата очаква, че в момента нямаш работа да пипаш по платката. От полигон менидъжа можеш да влезеш в други менюта - например да създадеш нов rule, клас и други опции, които са като бутони. В момента, в който извикаш този диалогов прозорец, вече той става с приоритет, докато не го затвориш. И да, дори и на два, и три монитора да разположиш алтиумски прозорци, в момента, в който отвориш полигон мениджъра, колкото и да кликаш по другите прозорци, ще чуваш дразнещия тон на "запецнатото". Поне това са моите впечатления при работа с мениджъра. Доколкото помня, в Кедънс беше много гъвкаво - дали ще е PSpice, Orcad Capture, Allegro, дори да отворя някое меню за настройки, имах достъп до другите отворени приложения - платки, схеми и други там прозорци "под него". Не знам дали това е предимство, по-скоро как си свикнал. Не, че ти трябва вероятно, но едно кратко филмче за полигон мениджъра, как "менажира": https://www.youtube.com/watch?v=FjWB2xR1-2c
|
| Пет Ное 17, 2023 2:50 am |
|
 |
|
ToHu
|
Това специално мен ме устройва, аз лично мразя множество отворени прозорци, табчета и като цяло места където може да ръчкаш нещо. Предпочитам ако искам да ръчкам нещо, то да ми се появи, да проемня каквото искам и да изчезне и никога повече да не го виждам докато не ми трябва отново 
|
| Пет Ное 17, 2023 4:22 am |
|
 |
|
al_at
|
На това му се вика прозорец, и то модален прозорец (modal window) в термините на Windows. Дали е добро или лошо - малко е въпрос на вкус. Би могло при отворен прозорец на полигон мениджъра да можеш да пипнеш схемата, но от Алтиум така са решили.
|
| Пет Ное 17, 2023 10:13 am |
|
|