|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:23 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Altium Designer...
Chrome - само на 4та страница Edge - само на 4та страница Acrobat - 4та и 6та страница
Уж последни версии, постоянно ни мажат дистанционно в корпорацията
|
| Вто Окт 29, 2024 11:29 am |
|
 |
|
TheWizard
|
BTW ... какво трябва да означава: [M]LF1B ( среща се на разни платки )
_________________ main[-1u]={1};
|
| Вто Окт 29, 2024 11:36 am |
|
 |
|
Stoimen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 3:18 pm Мнения: 363 Местоположение: Varna
|
Acrobat Reader на страници 4 и 6. Firefox на страници 4 и 6. Foxit reader на страници 4 и 6. Chrome само на страница 4. STDUViewer на страници 4 и 6.
Не видях проблеми при зоомване.
|
| Вто Окт 29, 2024 5:52 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Реших и аз да направя експеримента на Дедо. При мен се получи следния резултат: Acrobat Reader на страници 4 и 6. Foxit Reader на страници 4 и 6. PDF X-Change Viewer на страници 4 и 6. Firefox на страници 4 и 6. Chrome само на страница 4. Microsoft Edge , който умишлено не използвам никога, не открива стринга. Резултатите ми с Inkscape са същите като на al_at, то няма и как да е различно. Всеки стринг си е един обект. Алтиума вместо да си остане смесицата от Протел и PCAD стана голяма мещавица и е много тежък и много сложен за "помнене кое къде и как беше" като не съм го ползвал 6 месеца. Много нови ъпдейти, дето болшинството юзъри никога няма да ползва. Някои интересни допълнително платени "нещица", но са именно затова допълнително платени. И въпреки всички му кусури (до лятото на тази година) не можех да кажа, че Алтиум нещо прави, генерира, изпълнява не както трябва. Винаги си е имало причина за проблема, и причината съм бил аз. Винаги съм се стремял да работя последователно и с разбиране кое как се случва и защо се случва. И генерирането на pdf-и, дали със Смарт или OutJob винаги е работело безотказно и никога съм нямал проблем с търсенето на текста. Но и никога не съм дълбал до такива висоти свързани с браузъри, JS, библиотеки, кърнинги (каквото и да е това) енкодинги. Не ми се е налагало, не ми е трябвало. Аз pdf никога не разглеждам в детайли в браузър, а винаги с подходящ за формата четец. А че Алтиум има проблеми с приоритетите на правилата си в платки, които наистина имат много такива, особено с клирънса, за мен си е факт. Затова и Алтиум-германците нещо избягват митинг с мен и все ме отлагат. И затова и според мен Алтиум въведе наскоро матричния constraint manager използвайки изолационна матрица, за да избегне проблемите с натрупването на правила и линейния приоритет, който в момента го има в стандартния лиценз. Ама това ще е друга тема, когато изясня детайлите с Алтиум.
|
| Вто Окт 29, 2024 9:53 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
лалтиума ползва бибиотека llPDFLibсъдейки по генетичния код, е отдавна нямам идея какво, как и доколко прави тази библиотека, тя просто е един инструмент. как го ползваш си е твоя работа. с чук може да забиеш пирон, винт за дърво, да счупиш прозорец и да извадиш бебе от горяща кола или за строшиш на някого главата. производителя на чука не би трябвало да има отношение към това. гугъля и те велики... как да е. за мен беше донякъде изненада, че за такова просто нещо като схема, трябва да си подбираш ... чука. извод: IF PDF THEN ACROBAT ELSE благодаря за всички включили се, надявам се да е било полезно и не твърде отегчително.
|
| Вто Окт 29, 2024 10:41 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
За статистиката: Някакъв отвратителен вюър за .pdf за пингвин - Xreader. Намира "VTT" и двете места. Със зуума всичко е наред.
Което ме подсеща да попитам за прилична читалка на .pdf за пингвин?
|
| Вто Окт 29, 2024 11:46 pm |
|
 |
|
iss
Ранг: Ориентиран
|
Okular - работи добре и намира и двете VTT-та на Дедо: По принцип ползвам KDE и в тази връзка другите 2 задължителни програмчета са: - Krusder - Нортън/Тотал командер; - Kate - текстов редактор.
|
| Сря Окт 30, 2024 11:07 am |
|
 |
|
itso.t
|
Пробвах "окуляра". Засега впечатленията са добри. Благодаря.
|
| Сря Окт 30, 2024 7:28 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе .. не че е въпрос .. по скоро оплакване. Днес ми изтича лиценза, трябва да го подновя, и не държа да им плащам цялата сума на куп, искам да си плащам месец за месец. Да ама преди 2-3 седмици получавам мейл от някава девойка, ето ви я офертата за новата година ... и пиша и аз, ама аз съм на месечен абонамент, тука пише 4500 на куп ... ааа сигурно съм ви сбъркала. .. и убу ... оня ден пак ми пише, абе на вас ви изтича лиценза, това ви е офертата .. и аз пак обяснявам че не ща да плащам на куп .... от два дена ме праща на някави телефони да съм си дадял картата ... пробвах аз ама там мълчат като комуниста на Вапцаров ... ходих няколко пъти в сайта и тоя лиценз не мога да го подновя, мога да купя нов или да ъпгрейдна ... днес и теглих няколко майни щото ми писна и и казах или ще си купя нов защото нов мога на месечен план, или ще мина на Оркад ... и влизам да си купувам нов и викам айде за последно да пробвам да подновя тоя и хоп изненада, вече мога да го подновя със същия месечен план. Та си мисля, дали това са някакви селсове, които дебнат за лицензи като моя които не са купени от селс а директно онлайн и някак си ги присвояват към тях, което по пък може би ме лиметира да си го подновявам както на мен ми е кеф ... като и гледам снимчицата поне за ебане става .......да беше казала ...
|
| Чет Ное 14, 2024 3:55 am |
|
 |
|
Bai Ui
|
На много от тия селс ейджънс снимките са им фалшиви, аз така се срещнах на едно изложение с една, дето ни доставяше конектори и други платкаджийски аксесоари - на снимката явно е била съвсем различна дама, млада, симпатична, единствено гласът и си беше същия, ама на фона на другото което видях ... по добре да не я бях виждал, пълно разочарование. А относно Алтиум - имат си представители навсякъде, нас навремето така ни свързаха с регионален представител и той ни следеше лицензи, занимаваше се със съпорта, предполагам имат много добра дилърска политика защото дилърите им са много активни, на моменти чак агресивни.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Чет Ное 14, 2024 8:48 am |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
|
| Чет Ное 14, 2024 9:51 am |
|
 |
|
itso.t
|
Я така и така темата се е раздвижила, та да пипитам. Оформям медно поле. Дефинирано е от плътни квадратни "точки" в ъглите, и незапълнени в средата на всяка от страните. Когато кликна върху незапълнена точка за да я хвана, ту я хвана, ту не я, ту пак имам успех, ту преместя цялото поле. Или накратко: цялата работа е жив хазарт. Та, къде греша?
|
| Чет Ное 14, 2024 11:14 am |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
Не ми стана ясно какво точно правиш и отговарям общо. Сещам се за два начина решаване на проблеми при избор на обект в Алтиум: - Display Popup Selection Dialog - в PCB редактора - Tools ->Preferences ->General->Display popup Selection Dialog -> чавка - Selection Filter - пак в PCB редактора - Nothing Selected -> Panel Properties -> Selection Filter -> All Off -> избираш типа обекти, които искаш да местиш. В случая типа на "точките", които искаш да местиш. Дали е fill, region, или нещо друго. Втория начин го предпочитам, особено като нагласявам текст, като бял печат например.
|
| Чет Ное 14, 2024 11:50 am |
|
 |
|
d_jelev
|
al_at ти го обясни добре, ползвай си пропъртис на панела и си селектирай това, което искаш да местиш. Не забравяй и опциите в Active Bar, там можеш да укажеш дали да местиш или единичен обект, или селекция, вместо да се бъхташ с мишката, щото Алтиум по дефолт ще иска да си мести само един обект. Също, което ми допада е, че можеш да местиш по зададени от теб стойности в координатната система. Исках всъщност да питам какво е кадратна точка, незапълнена в средата?
|
| Чет Ное 14, 2024 1:02 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Ето за какво попитах: Няма хващане тая гад. 
|
| Чет Ное 14, 2024 2:43 pm |
|
|