Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1158, 1159, 1160, 1161, 1162, 1163, 1164 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
https://dnes.dir.bg/svyat/gruzinskiyat- ... led-mesets
баси тия евроатлантици и соросоиди пак избиха кочината, не признават избори не признават нищо, не стане ли на тяхната са готови на всичко

Нед Дек 01, 2024 3:32 pm
Профил
Аватар

Щам миячите на битански чинии се нервят, значи нещата вървят добре. :wink:

Нед Дек 01, 2024 7:35 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Путин пак си търси повод да "освободи" съседна страна.

Нед Дек 01, 2024 7:41 pm
Профил

Хмм всъщност това е навик на запада, не на изтока ...нещо подобно на ситуацията в Украйна, същият сценарий, играят в бляновете на младите за работа в Европа ..а ако няма ЕС няма Европа ....да видим. На Путин, Ердоган и др.от аорта не им трябват оправдания за да свършат нещо ...

Нед Дек 01, 2024 7:46 pm
Профил

Въобще не е така, точно путин в името на пропагандата се обяснява като ученичка всеки път по тяхното БНТ... И всичко се върти около лайт мотива "аз та бия, щото та обичам", което както е видно минава при голяма част от народа така че си го заслужава.

Нед Дек 01, 2024 8:37 pm
Профил

мдаааа ... веднъж зомбиран - завинаги зомбиран :D
айде да спите вече, и да не забравите да проверите за путин под леглата :D

а накъде вървят нещата вече е ясно - каквото казват зомбираните винаги е точно обратното... доказано многократно

лошото е, че ако грузия има някакви шансове да се измъкне от капана наречен евроатлантизъм, ние вече изпуснахме тоя шанс, в момента в който влезе еврото и вече са ни стиснали здраво за топките

Нед Дек 01, 2024 8:42 pm
Профил

Ти колко често гледаш Путин по тяхните медии ? Питам информативно, защото аз гледам всяко негово изявление, както и тези на по важните ЕС лидери, за САЩ в момента е леко безмислено ...та аз лично не съм видял да оправдава нещо, понякога обеднява, но ако оправдава нещо то е не защо не ги бият, а защо го галят. Ако не си наясно с настроенията в Русия там масовото недоволство е не толкова защо има война я защо няма истинска война, с други думи защо не използват по-радикални мерки. Да хората не са щастливи че децата и мъжете им умират, и искат по радикални действия.

Нед Дек 01, 2024 10:03 pm
Профил

Както обичам да повтарям някой по-умен от мен дето го е казал - всеки народ си заслужава управляващите!

Нед Дек 01, 2024 10:26 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Ти колко често гледаш Путин по тяхните медии ? Питам информативно, защото аз гледам всяко негово изявление, както и тези на по важните ЕС лидери, за САЩ в момента е леко безмислено ...та аз лично не съм видял да оправдава нещо, понякога обеднява, но ако оправдава нещо то е не защо не ги бият, а защо го галят. Ако не си наясно с настроенията в Русия там масовото недоволство е не толкова защо има война я защо няма истинска война, с други думи защо не използват по-радикални мерки. Да хората не са щастливи че децата и мъжете им умират, и искат по радикални действия.

Доста правилно наблюдение. Много руснаци обвиняват Путин, че е прекалено мекушав. И аз мисля така. Но все пак, да не забравяме, че той не взима еднолично решенията, зад него си има доста сериозни хора, които виждат повече и по-надалеч от нас.

Нед Дек 01, 2024 10:34 pm
Профил

точно така, всеки народ си заслужава управляващите, това в случая с най-хголяма сила важи за Украйна, защото те са тия които изчезват като нация и като държава, горе долу същото може да с екаже и за повечето западни държави, начело с Гемрнаия и UK. Ако си отвориш очите ще видиш че техните икономики са пострадали много повече от руската, и живота на техните жители се е влошил доста повече от този на Руснаците, та .. прав си, всеки си заслужава управляващите. В Швеция престъпността е извън конторол, съседите им са вдигнали ръце и се чудят какво да правят защото се изанся и към тях, стигнали са до там да плащат на имигранти за да напуснат страната доброволно .... германия затваря масово фабрики, и не ги мести в България, Румъния или Чехия ами в Китай, токът им е вторият най-скъп в Европа ... във Великобритнаия също са цъфнали и вързали ... и всичко заради едната им ненавист към славяните ... да към славяните, в момента Русия може да им е на мерника, но ако им се удаде да се справят с Русия не се съмнявай скоро ще дойде и наш ред, заедно с поляци и чехи ... не знам що за офци живвеят в тия държави .. но както каза, всеки си заслужава управляващите. Като дойде време да се колят немци и англичани ще се върна с най-голямо удоволствие.

Пон Дек 02, 2024 12:55 am
Профил

Вяера гледах това видео "КОЙ УПРАВЛЯВА СВЕТА??? - Боби и Лозан на живо в @KonserviteBG".
То е за такива като мен, на които историята не им е сред "силните страни".
Та в него надълго и на широко се обеснява започвайки от 300-400 години назад та чак до наши дни от къде и как тръгва запада и развитието му.

Дълго е, но го гледах и слушах докато си вършех друга работа.

Предполагам , че ще е доста полезно и всички трябва да сме на ясно с "тази" история, а не с тази, кояти са ни учили или в момента която учат децата ни.

Пон Дек 02, 2024 9:53 am
Профил
Аватар

emilvtc написа:
...Предполагам , че ще е доста полезно и всички трябва да сме на ясно с "тази" история, а не с тази, кояти са ни учили или в момента която учат децата ни.

Същественият въпрос е: А дали наистина историята е това?

Може би ако погуглим ще открием трета, четвърта и т.н. "истории"...

Пон Дек 02, 2024 11:24 am
Профил

itso.t написа:
emilvtc написа:
...Предполагам , че ще е доста полезно и всички трябва да сме на ясно с "тази" история, а не с тази, кояти са ни учили или в момента която учат децата ни.

Може би ако погуглим ще открием трета, четвърта и т.н. "истории"...

Повече от сигурен съм, че ще открием и други истории.
Проблема на историята е, че я пишат победителите (и не само, а и други "заинтересовани" страни) и в повечето случаи не е обективна. Т.е. не е точна наука като математиката например.

Пон Дек 02, 2024 12:55 pm
Профил
Аватар

emilvtc написа:
Т.е. не е точна наука като математиката например.

В наши дни математиката също не е точна наука. Демократичната математика е по-точна от другите :D

Пон Дек 02, 2024 1:07 pm
Профил

itso.t написа:

Историята е много относителна наука ;-)

Пуснах само началото и като чух как венецианците са измислили банките и рязко загубих интерес.
Предполагам това няма отношение към останалото от тич пичове, но все пак е пример как се преиначават детайли от историята. За тези, които не знаят и банкирането и застраховането са толкова стари занаяти, че трудно може да се каже кой ги е измислил. Но като дялове от правото са въведени по време на римската империя...

Пон Дек 02, 2024 1:19 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 1158, 1159, 1160, 1161, 1162, 1163, 1164 ... 1194  Следваща