|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:37 pm
Безплатни графични редактори
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
 Безплатни графични редактори
Да препоръчате някакъв безплатен графичен редактор, трябва ми за напсване на разни лога и т.н. към нужен размер.
В същия тон (предполагам си имат свой софтуер) - термотрансферен принтер, който може да печата етикети с размери 5х2см или подобни, и да има различни лесно намираеми етикети с различни цветове и покрития (бял, сребърен, червен, син, прозрачен и т.н.)
Благодаря предварително!
|
| Вто Яну 21, 2025 1:49 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
 Re: Безплатни графични редактори
За редактор като Inkscape ли питаш? Преди 20 години си бях свикнал с Корел, после и с фотошопа, това е най-близко до тях като възможности. Ама не е най-интуитивната програма, което значи, че ще трябва да инвестираш време, за да и свикнеш и още повече време, за да постигаш резултати, като на гореспоменатите две. Преди години я ползвах, да си правя разни логота по платките. После я забравих напълно и пак трябваше да я уча. Точно за етикети я ползвах последно, на лютите ми сосове. Сега пак съм я забравил. Дадох етикетите за печат, че домашно направените ми с готови етикети и мастилен принтер нямаха нужното качество.
|
| Вто Яну 21, 2025 1:56 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Реге - реге сос  Аз си ползвам редовно Инкскейп, не е много интуитивна наистина като Корел-а но пук има почти всички негови функции.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
Последна промяна Bai Ui на Вто Яну 21, 2025 2:19 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Яну 21, 2025 2:17 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Да ве, това не е лоша идея. Сега се сещам че някои колеги в аутомотива си правят блок диаграмите там, а някой дори рисуват схеми. Надарена младеж  А етикетите - искам да имам гъвкавост, защото всеки етикет може да има различен надпис. Примерно едно лого, но до лого име на съоветен човек или номер или т.н. т.е. не е като да пусна 100 или 1000 етикета в печатницата.
|
| Вто Яну 21, 2025 2:19 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
_________________ main[-1u]={1};
|
| Вто Яну 21, 2025 3:39 pm |
|
 |
|
VPavlov
Ранг: Популярен
|
|
| Вто Яну 21, 2025 3:46 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Като сте специалисти в Inkscape, я погледнете това и ми кажете защо печата само част от картинката, а не цялата Сложил съм scaling 1, формата е А4, какво иска...да го вземат мътните. Принтера е Brother, MFC-J6910DW
|
| Вто Яну 21, 2025 3:49 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Опции като "fit to printable area" и "shrink to printable area" включени ли са? Покажи резултата?
|
| Вто Яну 21, 2025 3:54 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Ще ме извинявате, някой да го премести в Софтуер... накликал съм грешната папка Ето го резултата, същия като на листа, само че в PDF, няма значение ориентацията или другите опции.
Последна промяна Grubi на Вто Яну 21, 2025 4:15 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Яну 21, 2025 4:10 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
като начало го направи PDF. не вярвам твоя принтер да разбира от SVG, още повече, че в тоя файл няма нищо векторно.
ПС: ти верно ли ще печаташ такива грозотии?
|
| Вто Яну 21, 2025 4:12 pm |
|
 |
|
Grubi
|
ами опитвам се да печатам грозотии, преди да съм удушил този студент или редактор който е създал логото, и преди да съм поискал нещо по качествено. това лого ествествено е свалено от интернет станица, затова е толкова зле. на мен ми трябва черно бяло, в достатъчно добро качество за да го побера на 5х2см, без видими проблеми и в същото надписа да се чете това е просто опитна постановка, няма да ставам графичен дизайнер всъщност можело...и то си е баш SVG, ако запишеш логото от лентата горе като картинка https://www.eclc2025.eu/
Последна промяна Grubi на Вто Яну 21, 2025 4:27 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Яну 21, 2025 4:20 pm |
|
 |
|
VPavlov
|
Може би инцидентно си сложил някаква маска или вместо преоразмеряване си ползвал друг инструмент. Примерно Crop. Не му разбирам на това Инк нещо. Ако желаеш изпрати логото в растерен формат, ще ти го върна нагласено по подобен начин и в подходящ размер.
|
| Вто Яну 21, 2025 4:27 pm |
|
 |
|
VPavlov
|
Ако още ти трябва. Скалъпих нещо...
|
| Вто Яну 21, 2025 4:47 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Благодаря, @VPavlov - принта излиза 4х2см, през браузър или през adobe reader, но все пак излиза. тоя adobe reader - все едно инсталирам windows...сигурно е някакви гигабайти.
При мен - Имам чувството че е нещо от стария драйвер. Win10 си намира принтера, печата си тестова страница и т.н. без проблем. Но после scaling-а май има проблем. През paint се получава същата боза. А може да си е просто задклавиатурното устройство, което само хленчи...
Драйвера оригинален не ще да намери принтера през мрежата, иска USB кабел (този принтер няма, има само wireless, USB e само за флашки, няма и Ethernet дори). Ако му дам IP адреса на принтера - инсталира се, но като пуснеш да печата - показва че получават данни и не печата нищо, няма грешки, няма опашка.
Ето логото от сайта в JPG, SVG, TIFF, това ми трябва в макс. размер 5.2х2cm, черно-бяло, не искам greyscale и т.н. (тук ги няма дребните надписи). Няма нужда от рамка, т.е. мястото може да се заеме максимално от логото. PDF го експортира празен, затова не съм го включил.
Пак благодаря!
|
| Вто Яну 21, 2025 5:09 pm |
|
 |
|
VPavlov
|
Няма защо! Излиза 4 см най-вероятно защото аз го направих толкова, вместо колкото поиска ти - 5. Грешката е в моя телевизор, но все пак можеш да хвърлиш един поглед, при принтирането дали го печата в оригинален размер. Изпращам обновен PDF с по-добри размери и без рамки.
|
| Вто Яну 21, 2025 5:25 pm |
|
|